Witam!
Jestem b.szczęśliwym posiadaczem aparatu C5060, i .... chyba lepszym fotografem niż "komputerowcem". Mam "mały" problem z oprogramowaniem. Proszę o POMOC - PODPOWIEDŹ!!!
Wykonane zdjęcia przesyłam za pomocą załączonego programu Camedia Master - i to jest dla mnie jasne. Dla nowej "partii" zdjęć tworzę nowy katalog w albumie. Ale już tu pojawia się (dla mnie) problem. Przeszukując zawartość komputera (Windows XP) nie mogę odnaleźć tego "Albumu", nie mogę odnaleźć zapisanych zdjęć. Mogę przeglądać je tylko za pomocą w/w programu.
I teraz pytania:
- Co zrobić aby "odnaleźć" katalog ze zdjęciami?
- Jak "wybrnąć" z sytuacji gdy chciałbym zarchiwizować zdjęcia nagrywając je na płytę CD (np. po to aby je później wywołać - sorry, zrobić odbitki)? Program działa tylko w jedną stronę tj. pobiera zdjęcia z aparatu lub innego medium - nie widzę opcji przesłania ich dalej (np. w celu nagrania na płycie)?
- Można kopiować zdjęcia z programu Camedia Master (trochę uciążliwe) i "wklejać" je w inne foldery do których jest szybszy, łątwiejszy dostęp. I później z tego folderu je przegrać na płytę CD. Ale jak można do takich "skopiowanych" zdjęć dołączyć datę (którą np. chciałbym umieścić na odbitce (sorry znowu stare "słownictwo") - na zdjęciu zrobionym w punkcie fotograficznym?
Czekając na odpowiedź
Pozdrawiam