A moze to tak mialo byc
Tadeusz,co prawda nie łamie regulaminu ale czekamy na kolejne dzieła...
Tadeusz co prawda nie łamie regulaminu,ale czekamy na kolejne dzieła...
Tadeusz,co prawda nie łamie regulaminu,ale czekamy na kolejne dzieła...
Tadeusz co prawda,nie łamie regulaminu,ale czekamy na kolejne dzieła...
Tadeusz,co prawda nie łamie regulaminu,ale-czekamy na kolejne dzieła...
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
CM1, CM2, CM3 - te makowe wariacje, pomijając różnice motywu i kadru pokazują jak nawet drobne niuanse w oświetleniu potrafią zmienić efekt, który widać na zdjęciu. CM4, CM5, CM6 to już głównie zabawa kadrem w podobnym oświetleniu. Podobnie CM7, CM8 - pokazują w jak różny sposób można spojrzeć na fotografowany obiekt. Gdybym z makowych zdjęć miał wybrać jedno postawiłbym na CM6 - festiwal form i kolorów zawarty zaledwie w jednym kwiatku maku - widziałbym jednak to zdjęcie nieco jaśniej i może ze zdjęciem ciepłej dominanty.
Lubię ten wątek - z pewnością wyróżnia się wśród innych na Forum. Próżno tu szukać jakiś krzykliwych, sensacyjnych motywów, czy zdjęć z miejsc ogólnie uważanych za atrakcyjne, będących przedmiotem powszechnych zachwytów. Ja traktuje zdjęcia tu zawarte jako studium różnych subtelności barw, form itp., dostępnych każdemu, nawet po wyjściu na balkon, jednak często tego nie dostrzegamy...
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 24.09.08 o 15:00
Jestem pod wrażeniem!W jednym z poprzednich postów napisałeś Mnie zawsze (nigdy nie sprawdziłem jakie są w rzeczywistości
) maki na Monte Cassino, kojarzyły się z tymi polnymi. Nigdy nie przypuszczałem, że te ogrodowe, mogą tak dalece różnić się od moich wyobrażeń
Szczególnie CM8!
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Bardzo podoba mi się CM4, ciekawe spojrzenie. Widziałabym go troszkę więcej od dołu, minimalnie, tak, żeby jeszcze kawałeczek łodygi pokazać. Pasowałaby mi tu taka lekko nostalgiczna stylizacja. Troszkę retro. Nie umiem słowami opisać. Bardzo na tak Pozdrawiam![]()
Helmut, Wanilia, dzękuję za zabranie głosu.
Wanilia, Twoja propozycja nostalgicznej interpretacji fotki (po odpowiedniej obróbce) jest inspirująca.
Wklejam dwa ujęcia jesiennej róży. Do pogapienia się. Jeśli ktoś miałby jakieś zdanie, co do światła, to mile widziane.
Pzdr, TJ
Jesienna Róża 1
JR 2. Starość może być piękna.
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 21.10.08 o 10:23
Jak zwykle precyzja wypowiedzi przekłada się na precyzję w wykonania. W przypadku pierwszej róży drażni mnie szare tło, za to druga jest dobra.
MK
Doklejam jeszcze jedną jesienną różę, tym razem w plenerze. Troszeczkę z prawej strony tlo za jasne, agresywne, szczególnie żółć, ale myślę, że różyczka się nie poddaje - dominuje. Troszeczkę przesycona, na mdłym monitorze edytowałem fotkę.
Pzdr, TJ
JR3
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 21.10.08 o 10:22