Prawda, prawda, ostatnie jest bardzo ciekawe, ale i przedostatnie zdjęcie bardzo mi się podoba.
Prawda, prawda, ostatnie jest bardzo ciekawe, ale i przedostatnie zdjęcie bardzo mi się podoba.
Dziękuję za słowa otuchy. Kontynuuję sprawozdanie z moich ćwiczeń w kwiatowej fotografii.
Jeszcze wspomnę o tym, co mnie nurtuje. Kwiaty zostały stworzone dla owadów, ogólnie dla stworzeń je zapylających. Dlaczego człowiek myśli, ze kwiaty są ładne? Przecież owady nie maja w swoich zasobach pojęcia „ładny”, tylko maja nakaz, odruch – o, tam widzę, tam lecę.
240
241
242
243
244
245
Tadeuszu,
Zakwitło tu u Ciebie ponownie, brawo za konsekwencje i cudne kolory.
z ostatniej wrzutki dwa ostatnie urzekają.
pzodrawiam,
Wklejam kolejną serię kwiatową: 4 słoneczniki, 1 mak, 1 rudbekia. Jak zwykle przy kwiatach – forma i kolor. Jak zwykle się pytam – dla kogo te formy i kolory zostały stworzone, z kim się kwiaty komunikują?
Próbuję wykorzystując medium fotograficzne przekazywać komunikat o kolorach i formach, Czy to jest właściwy komunikat, czy niesie, to co zamierzone, co przyznane zostało kwiatom prze kosmiczne siły?
Sawa, dziękuję za podtrzymkę duchową od brata-fotografa.
Pzdr, TJ
246
247
248
249
250
251
Ostatnio edytowane przez Sawa ; 23.06.15 o 13:31 Powód: cytowanie zdjęć
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
W spokojny gorąc letniego wieczoru wnoszę na blog porcję koloru. Niech dymy grillowe nabiorą zapachu, mięsiwa pieczone zyskają na smaku. Główki kwiatowe schylone w pokłonie, zorze czerwone, morskie tonie i śpiew syreny dopełnią obrazu, przysporzą weny, nic nie jest brzydkie nic nie jest śliczne, rudbekie yellow - dynamiczne, maki czerwone – spokojne, znojne, lecz mają dość pary, nakrzeszą dla mnie iskier w plenerze bym jutro powstał i szepnął - wierzę, lecz siły mierzę na zamiary.
Pzdr, TJ
251
252
253
254
255
Kwiaty nie brzydkie, nie śliczne, ale przyciągające wzrok![]()
Witaj,
Wciąż pięknie, kolorowo, i konsekwentnie kwiatowo.
Zaglądam, a jakże - innym też polecam - przyjemna odskocznia od pędu za różnorodnością.
pozdrawiam,