Strona 50 z 133 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 1322

Wątek: Kieliszek na kafelku

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Wklejam, może to kogoś zainteresowac, fotkę przedstawiająca grupę łabędzi. W grupie panuje ścisła hierarchia, jak we wszystkich stadach zwierząt. Ten który stroszy pióra, to dominant, płynie z przodu, nikt nie ma prawa wchodzić mu w drogę, nikt inny nie ma prawa stroszyć piór (oprócz osobnika nr 2).

Po prawej stronie uparty osobnik podjął próbę podpłynięcia od frontu - przed nr 1, zbliża się do niego nr 2, który zaraz go napomni dziabnięciem albo po prostu postraszy machaniem skrzydłami i odważny posłusznie się oddali na tyły lub się obrazi i będzie pływał wnerwiony w oddali.

Wielogodzinne obserwacje pozwoliły dostrzec mi, że stadem rządzi dwójka - samiec i jego żona (tak mi się wydaje). Łabędzie tworza pary monogamiczne.

Tak nawiasem mówiąc być osobnikiem omega, to w stadzie oznacza być przeganianym przez wszystkich. Przetrwają tylko najinteligentniejsze. Tak sie zrodziła inteligencja - jesteś słaby fizycznie, to ruszaj głową.

Pzdr, TJ

L10

Pzdr, TJ

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Fajnie Tadeuszu! Pomysł na wątek przedni, śledzę sobie i z dużą nadzieją czekam aż "z siłą huraganu" się rozwinie.
    załączam mojego łabądka:

_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    To przepiękne ptaki! I zawsze takie będą, a że "obfotografofane" na wszystkie strony? Cóż z tego? I tak nigdy nie będzie identycznego zdjęcia łabędzia.

Pozdrawiam
    Ja
    Ostatnio edytowane przez Saboor ; 21.05.11 o 16:33 Powód: Automatyczne scalenie postów
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Saboor,

Temat oklepany podobnie jak modelki na wybiegu, celebryci na przyjęciu, czy bociany w gnieździe.

Każdy łabędż jest inny, światło inne, połyski piór inne, woda ma inny kolor, fale inne, itd., każda fotka jest inna.

Podziwiam tych badaczy, którzy po minie łabędzia, po jego spojrzeniu, charakterystycznycm tańcu szyi, itp. rozpoznają który łabądek jest który. Dla takich, którzy nie wniknęli w temat wszystko jest wsio ryba.

Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Tadeuszu, skoro wątek otwarty, wstawię swoje łabędzie.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Piotrze,

Zdjęcia bardzo trudne technicznie (długa ogniskowa wrażliwa na poruszenie, kłopotliwe dokładne kadrowanie - prowadzenie obiektu). Wynik dobry.

Pierwsze bardziej mi się podoba, w sylwetce startującego ptaka widać olbrzymi wysiłek, pchnięcia łapami burzy wodę, a szyja maksymalnie wyprowadzona w przód aby zrównoważyć je (moment obrotowy powstający od wysilonego wiosłowania, odpychania się ptaka od wody). Złote, niskie światełko przydaje magii zdjęciu.

Pzdr, TJ

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Podobno labedzie to juz nudny i oklepany temat...
    A tu coraz piekniej!!!
    Piotrze ten startujacy jest extra.
    Jak juz powiedzial pan Tadeusz Jankowski widac ogromny wysilek i zarazem piekno ruchu tego ogromengo ptaka.
    Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    (2) start labedzia super.
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Coś z mojego ogródka, w tym 2 fotki wykonane z ręki. Do zerknięcia. Można się czepiać. To być może będzie kształcące dla mnie i dla innych.

Pzdr, TJ

Ogr 1

Ogr 2

Ogr 3

Ogr 4

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Wklejam kilka fotek z festynu sobótkowego. Wiele zastrzeżeń mam do tych obrazków z punktu widzenia poprawności technicznej nie mówiąc o estetycznych aspektach. Uznałem, że ważniejsze jest pokazanie kawałeczka Polski.

Nawiasem mówiąc, to była późna pora, zachód słońca, typowe warunki zdjęciowe dla 6400 ISO i wyżej. Niestety nie dysponowałem MkIII, ani choćby D5100. Miałem do wyboru - robić kulawe fotki lub kopnąć aparat. Wybrałem to pierwsze.

SF 1

SF 2

SF 3. Nauka tańca

SF4 To jest boogie-woogie

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    E tam przejmujesz sie jakimis malo znaczacymi drobiazgami jak technikalia przekaz sie liczy! a u Cie widac przekaz, parowy i tance super fajne, jest moc!

pozdrawiam serdecznie
    Janek

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów