Strona 31 z 130 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 1300

Wątek: Kieliszek na kafelku

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    LOL no widze ze klimat swiateczny mija... ROTFL to teraz sobie poczytamy madrosci na dobranoc, pozdrawiam
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Rafał, dziekuje, juz zaczalem sie zastanawiac czy ja cytryne odzieram czy obdzieram ze skory
    Tadeuszu, wg mnie wiekszosc forumowiczow (w tym ja) sa pstrykaczami ktorzy kochaja fotografie i staraja sie robic coraz lepsze zdjecia. Jesli zrobia zdjecie ktore uwazaja za udane, ciekawe, wrzucaja na forum aby poznac opinie innych. Mi bardzo czesto wystarcza opis "fajne" lub "gniot", gdyz ja takze uwazam ze zdjecie jest fajne gdy mi sie podoba, a niefajne gdy nie. Wrzucasz zdjecia bedac calkowiecie swiadom ich bledow, co wiecej z Twoich opisow wyraznie wynika ze jestes swiadom ze w danych warunkach nie moze wyjsc dobre zdjecie a mimo to: 1. robisz je, 2. dzielisz sie nim z nami. Albo uwielbiasz rozmawiac o czymkolwiek co zostalo zrobione przez Ciebie albo wrzucasz z nudow.
    Widze forumowicza z duzą wiedzą ktory nie chce jej uzyć, za to lubi o niej rozmawiac na podstawie zlych przykladow.
    pzdr

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    Tadeusz... święta i tak dalej, ale za przeproszeniem nie piernicz głupot :/

Przestań dorabiac ideologię do gniotków :/, tłumaczyc się... twiorzyć jakiś przekaz do foty, która po prostu jest paskudna.

takiego TWA jak w tym wątku i bzdetów to na plfoto trudno szukać :/
    Grizz,

Wyprodukowałeś troszkę agresywny tekst wystrzelony ni z gruszki ni z pietruszki, wygląda na to, ze otworzył sie w Tobie wentyl bezpieczeństwa.

Grizz, uzyję takiego samego dokładnie języka, jak Ty powyżej, a mianowicie powiem np. że (co nie musi być prawdą, ale powiela Twoje stereotypy rozumowania):

jestes Twórcą mnogości gniotków, nieświadomie skadrowanych, poprzepalanych, obrobionych sztampowo, ktore usłużne TWA pozytywnie Ci przymaśla. Poza tym produkujesz liczne, niezrozumiałe, skrótowe do bólu, nieporadne, pseudofachowe, ważniackie teksty, których 99 % uzytkowników forum nie rozumie. I jak sie teraz czujesz?

To jest Twój styl, którego powyżej użyłeś. Jestes modem, który dużo może, ale nie przeskoczysz chłopie samego siebie, nawet jak zdobędziesz się od czasu do czasu na potrząśnięcie bacikiem na użytkowników. Trop dalej różne TWA i spiskowców podrzucających gniotki na Oly pl.

Poprzez obrażanie ich daleko nie zajedziesz.

W ogóle szerszy problem na tym forum, to działanie modów zniechęcające do dyskusji, do wymiany poglądów, działanie antyedukacyjne, które w olbrzymiej wiekszości przypadków polega na nic nie robieniu w kierunku zachęcania ludzi do pracy nad sobą, do wymiany doświadczeń, innymi słowy jest to działanie antyedukacyjne, mało mające wspólnego z popularyzowaniem fotografii, także marki O, co moim zdaniem powinno być jednym z naczelnych celów tego gremium.
    No i nieumiejętność w prowadzeniu forum przez modów polegająca na częsty grożeniu uzytkownikom bez podawania regulaminowych przyczyn oraz dokonywaniu banowania w gniewie wg swojego prywatnego odczucia (no, facet przegiąłes) zamiast w oparciu o regulamin.

Grizz, jaki punkt regulaminu naruszyłem? Przytocz proszę.

pzdr, TJ
    -Tekst wywołany tym niezwykłym zjawiskiem, jakim sa posty w tym temacie...

-No widzisz, mój tekst był prawdą (o ile mozna o opini mówić w kwesti prawda-fałsz)

- zieew

- Jak zwykle najłatwiej się do koloru przyczpić, powiedzenie, ze jestem modem załatwia wszystko?

-To co się dzieje w tym wątku jest antyedukacyjne - nie uczy pracy nad zdjęciem tylko gadki szmatki.

-A GDZIE JA PISAŁEM O REGULAMINIE!
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Zawsze musicie gadać tym wątku tak długo o gniotach, od których aż mdli?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Kontynuowanie polemiki jest mało sensowne, ponieważ az trzech użytkowników na pięciu (w tym jeden prominentny i dwóch zasłużonych) zabierających głos uznało, ze nie warto, w tym ostatnia osoba pozwolila sobie na zademonstrowanie pogardy, a tylko jedna osoba próbowala dyskusji merytorycznej, za co została ofuknięta przez moda.

Grizz, nie wspomniałeś o regulaminie, ale jako moderator napisałes coś takiego:
    ale to głaskanie się, milenie do zdjęc, które będąc zamieszczone w innym wątku, przez kogo innego, zostały by po prostu zjechane/olane, a w najlepszym przypadku rzeczowo błędy zostały by wytknięte... ale to przy jenej seri, może dwóch... ale nie przez kilka miesięcy.
    oraz:
    Przestań dorabiac ideologię do gniotków :/, tłumaczyc się... twiorzyć jakiś przekaz do foty, która po prostu jest paskudna.
    ... a więc jako mod wskazałes, że wątek Ci uwiera i się dłuży (pierwszy cytat - "kilka miesięcy") oraz w kategorycznej formie zwróciłeś się do mnie, abym przestał (drugi cytat - "przestań dorabiać ideologię", "tłumaczyć się", "tworzyć przekaz").
    Wyraźnie sformułowałeś życzenie (jako mod), abym zakończył wątek. Tak to traktuję, więc zapytałem, czy chodzi o naruszenie regulaminu.
    Dlaczego odbieram w ten sposób Twoje wytknięcia i napomnienia? Po prostu przez cały czas trwania wątku nie zabierałeś głosu, mimo, ze uważasz od początku do końca ten zbiór fotek za paskudny. Sądziłem, ze dojrzałes do rozwiązań zdecydowanych i dlatego postanowiłeś zająć radykalne stanowisko, co uzewnętrzniło się w tonie Twojej wypowiedzi.

Gary, nie wiem o co chodzi z tym obdzieraniem fotografii z piękna przeze mnie? Szkoda, że tego nie rozwinąłeś.

Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
    ... a więc jako mod wskazałes, że wątek Ci uwiera i się dłuży (pierwszy cytat - "kilka miesięcy") oraz w kategorycznej formie zwróciłeś się do mnie, abym przestał (drugi cytat - "przestań dorabiać ideologię", "tłumaczyć się", "tworzyć przekaz").
    Wyraźnie sformułowałeś życzenie (jako mod), abym zakończył wątek. Tak to traktuję, więc zapytałem, czy chodzi o naruszenie regulaminu.
    -sformułowałem to jako użytkownik forum, nie jako mod, jakby regulamin był łamany to wątek po prostu poleciałby do kosza.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Panowie, pax, są Święta, dajcie spokój. Nie podoba się - wrzućcie wątek do ignora. Ja tak robię.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Wstawiam 2 fotki.
    Pzdr, TJ

B1

B2

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Prześwity światła mi się na pierwszym podobają, ale ogólnie wrażenia lepsze wynoszę z drugiej foty.

Moim zdaniem to nie są najstaranniej zrobione zdjęcia na świecie. Przedmioty wolałbym widzieć w namiocie bezcieniowym, może na czarnym tle, albo i innym, nie wiem. I zrobić sobie taki softbox/lightbox wcale nie jest trudno, wystarczy poszukać, o tak:

http://www.google.pl/search?q=softbox+diy
    http://www.google.pl/search?q=lightbox+diy

i od razu mamy coś takiego:

http://strobist.blogspot.com/2006/07...to-studio.html

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    SM,

Dziękuję za komentarz.
    Jesli chodzi o namiot, to w nim niemożliwe by było uzyskanie prześwitów w przeźroczystych bryłkach, dominowała by powierzchnia, a cały urok bursztynu, to jego wnetrze.

Bursztyn na czarnym tle jest bardzo trudno sfotografować, potrzebne by było całe studio, albowiem moim zdaniem głęboka czerń nie jest dobrym tłem do kamienia, wyglądał by jak bryłka kolorowego lodu w kosmosie (próbowałem). Chyba konieczne jest uzyskanie na takim ciemnym podłożu światła, a to nie jest łatwe skromnymi środkami (przynajmniej dla mnie), na co wskazuje druga fotka.

Pzdr, TJ

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów