LOL no widze ze klimat swiateczny mija... ROTFL to teraz sobie poczytamy madrosci na dobranoc, pozdrawiam
LOL no widze ze klimat swiateczny mija... ROTFL to teraz sobie poczytamy madrosci na dobranoc, pozdrawiam
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Rafał, dziekuje, juz zaczalem sie zastanawiac czy ja cytryne odzieram czy obdzieram ze skory
Tadeuszu, wg mnie wiekszosc forumowiczow (w tym ja) sa pstrykaczami ktorzy kochaja fotografie i staraja sie robic coraz lepsze zdjecia. Jesli zrobia zdjecie ktore uwazaja za udane, ciekawe, wrzucaja na forum aby poznac opinie innych. Mi bardzo czesto wystarcza opis "fajne" lub "gniot", gdyz ja takze uwazam ze zdjecie jest fajne gdy mi sie podoba, a niefajne gdy nie. Wrzucasz zdjecia bedac calkowiecie swiadom ich bledow, co wiecej z Twoich opisow wyraznie wynika ze jestes swiadom ze w danych warunkach nie moze wyjsc dobre zdjecie a mimo to: 1. robisz je, 2. dzielisz sie nim z nami. Albo uwielbiasz rozmawiac o czymkolwiek co zostalo zrobione przez Ciebie albo wrzucasz z nudow.
Widze forumowicza z duzą wiedzą ktory nie chce jej uzyć, za to lubi o niej rozmawiac na podstawie zlych przykladow.
pzdr
-Tekst wywołany tym niezwykłym zjawiskiem, jakim sa posty w tym temacie...Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
-No widzisz, mój tekst był prawdą (o ile mozna o opini mówić w kwesti prawda-fałsz)
- zieew
- Jak zwykle najłatwiej się do koloru przyczpić, powiedzenie, ze jestem modem załatwia wszystko?
-To co się dzieje w tym wątku jest antyedukacyjne - nie uczy pracy nad zdjęciem tylko gadki szmatki.
-A GDZIE JA PISAŁEM O REGULAMINIE!
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Zawsze musicie gadać tym wątku tak długo o gniotach, od których aż mdli?
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/
Kontynuowanie polemiki jest mało sensowne, ponieważ az trzech użytkowników na pięciu (w tym jeden prominentny i dwóch zasłużonych) zabierających głos uznało, ze nie warto, w tym ostatnia osoba pozwolila sobie na zademonstrowanie pogardy, a tylko jedna osoba próbowala dyskusji merytorycznej, za co została ofuknięta przez moda.
Grizz, nie wspomniałeś o regulaminie, ale jako moderator napisałes coś takiego:
oraz:ale to głaskanie się, milenie do zdjęc, które będąc zamieszczone w innym wątku, przez kogo innego, zostały by po prostu zjechane/olane, a w najlepszym przypadku rzeczowo błędy zostały by wytknięte... ale to przy jenej seri, może dwóch... ale nie przez kilka miesięcy.
... a więc jako mod wskazałes, że wątek Ci uwiera i się dłuży (pierwszy cytat - "kilka miesięcy") oraz w kategorycznej formie zwróciłeś się do mnie, abym przestał (drugi cytat - "przestań dorabiać ideologię", "tłumaczyć się", "tworzyć przekaz").Przestań dorabiac ideologię do gniotków :/, tłumaczyc się... twiorzyć jakiś przekaz do foty, która po prostu jest paskudna.
Wyraźnie sformułowałeś życzenie (jako mod), abym zakończył wątek. Tak to traktuję, więc zapytałem, czy chodzi o naruszenie regulaminu.
Dlaczego odbieram w ten sposób Twoje wytknięcia i napomnienia? Po prostu przez cały czas trwania wątku nie zabierałeś głosu, mimo, ze uważasz od początku do końca ten zbiór fotek za paskudny. Sądziłem, ze dojrzałes do rozwiązań zdecydowanych i dlatego postanowiłeś zająć radykalne stanowisko, co uzewnętrzniło się w tonie Twojej wypowiedzi.
Gary, nie wiem o co chodzi z tym obdzieraniem fotografii z piękna przeze mnie? Szkoda, że tego nie rozwinąłeś.
Pzdr, TJ
-sformułowałem to jako użytkownik forum, nie jako mod, jakby regulamin był łamany to wątek po prostu poleciałby do kosza.Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Panowie, pax, są Święta, dajcie spokój. Nie podoba się - wrzućcie wątek do ignora. Ja tak robię.
Prześwity światła mi się na pierwszym podobają, ale ogólnie wrażenia lepsze wynoszę z drugiej foty.
Moim zdaniem to nie są najstaranniej zrobione zdjęcia na świecie. Przedmioty wolałbym widzieć w namiocie bezcieniowym, może na czarnym tle, albo i innym, nie wiem. I zrobić sobie taki softbox/lightbox wcale nie jest trudno, wystarczy poszukać, o tak:
http://www.google.pl/search?q=softbox+diy
http://www.google.pl/search?q=lightbox+diy
i od razu mamy coś takiego:
http://strobist.blogspot.com/2006/07...to-studio.html
SM,
Dziękuję za komentarz.
Jesli chodzi o namiot, to w nim niemożliwe by było uzyskanie prześwitów w przeźroczystych bryłkach, dominowała by powierzchnia, a cały urok bursztynu, to jego wnetrze.
Bursztyn na czarnym tle jest bardzo trudno sfotografować, potrzebne by było całe studio, albowiem moim zdaniem głęboka czerń nie jest dobrym tłem do kamienia, wyglądał by jak bryłka kolorowego lodu w kosmosie (próbowałem). Chyba konieczne jest uzyskanie na takim ciemnym podłożu światła, a to nie jest łatwe skromnymi środkami (przynajmniej dla mnie), na co wskazuje druga fotka.
Pzdr, TJ