Kwadrans,
Dziękuję za zabranie głosu, za przedstawienie swojego odbioru moich fotek oraz szczegółowych wrażeń z oglądania zdjęcia Liść 6.
Odnośnie postów w moich wątkach, to jestem zdania, ze pierwszeństwo powinna mieć dyskusja o zdjęciach. I nie chodzi o to, kto ma rację, czy ja jako zwolennik wystawiania takich fot, czy ci, którzy są przeciwko tego rodzaju zdjęciom, tylko o meritum - wymianę zdań na temat tych fotek, z której to wymiany mogą skorzystać inni, przede wszystkim ci początkujący, bo takich jest najwięcej. Mi się wydaje, że zbyt dużo tutejszych zawodników uważa, że gra w pierwszej lidze, a ich kontakt ze słabeuszami może się ograniczać do prztyczków, a jak za bardzo ci beani włażą w ich wyobrażenia o fotografii... to z kopa, czyli "do kosza" lub "delete".
Kwadrans, wydaje mi się, że nikt nie powinien na wstępie zastrzegać, że będzie szczery, bo to oznacza ni mniej ni więcej, że w niektórych wypowiedziach - tam, gdzie ta osoba nie składa deklaracji - nie będzie ona szczera. Co prawda taki zwrot jest szeroko rozpowszechniony w naszym kraju, ale moim zdaniem powinien zawędrować do lamusa obyczajowego i językowego.
Pzdr, TJ