Strona 21 z 132 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 1311

Wątek: Kieliszek na kafelku

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Mariush, napisałeś:
    Ten wątek obserwuję od dawna - jest przekomiczny, trochę jak Latający Cyrk Monty Pythona.
    Przy pstrykach, które trudno nawet nazywać gniotami (autorze - bez urazy) wypisywane są pseudonaukowe elaboraty uzasadniające celowość gniotowatości gniotów, brak kompozycji nazywany jest kompozycją, brak światła - ciekawym światłem, itd. Zaglądam tu zawsze z zainteresowaniem, wiem, że Duszek zwany Kompletne Zaskoczenie mieszka w tym wątku, przywalając mi często z piąchy między oczy (potem przecieram je i zastanawiam się czy tylko ja nie widzę tego, o czym się pisze...)
    Mariush, bez urazy (piękny zwrot, typowy ludowy savoir vivre). Cos mi się wydaję, że taki zwrot jest przez Ciebie uważany za glejt upowazniający do obrażania i szydzenia. Poniewaz jestes w tym notoryczny, to ja również sobie pozwolę na pewne uwagi. Tylko ten jeden raz. Dalszych polemik z mojej strony nie będzie, bo przeciez jesteś dorosłym, ukształtowanym człowiekiem i już sie nie dasz zmienić.
    Wydaje Ci się, ze jesteś przesmiewcą, tymczasem wypowiedź powyższą doskonale ilustruje Twój awatar. Po prostu ten typ tak ma. Lubi ten gest mimiczny - pokazywanie języka. Porównanie z Latającym Cyrkiem Monthy Pythona świadczy o wysokich pretensjach do światowości podpartych okruszkami zasłyszanej wiedzy.
    I to słówko wytrych - pseudonaukowy - używane odruchowo, za co dostałbyś dwóje z języka polskiego w każdej średniej szkole. Po prostu całość Twojej wypowiedzi, to głęboka prowincja intelektualna. Jest to także wypowiedź jątrząca. Dodam jeszcze nastepującą opinię (z Tobą chyba nie mozna inaczej rozmawiac, uwielbiasz kłótnię) - Mariush, masz zmysł krytyczny, lecz nie potrafisz oceniać fotek. Twoje wpisy, to miotanie się od ściany do ściany, zygzaczkiem od płota do płota.

Grizz,
    Napisałeś:
    Nie tylko Ty.. co nie zmienia faktu, ze fajnie się czyta
    Bardzo żałuję, że polemika jest bardzo ogólnikowa i jak ognia Wy dwaj (Ty i Mariush) unikacie konkretów).
    Co kto z tego wyniesie poza satysfakcją, że nareszczie się coś dzieje, że nareszcie można napaść oczy kolejną rąbanką.

Pzdr, TJ

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Tadeuszu, fotografia to dziedzina życia, która z natury swojej postrzegana jest wybitnie subiektywnie. Istnieje jednakże pewne minimum, poniżej którego rozważania dot. obrazków są komiczne - tak samo komiczne jak rozważania na temat głębii smaku kaszanki z grilla w budce z kiełbasą z rożna, dymiącej przy gminnej drodze pod Otwockiem.
    Moje (i najprawdopodobniej nie tylko moje) poczucie estetyki każe mi tak nazywać obrazki prezentowane w tym wątku gniotami. Każdy ma prawo gnieść gnioty, każdy ma prawo uczyć się prezentując te gnioty. problemem pojawia się jednak wtedy, kiedy rozdmuchane poczucie własnej wartości nie pozwala autorowi spojrzeć obiektywnie na swoja twórczość (z podobnym zjawiskiem mamy do czynienia w przypadku niejakiej Dody).
    pozdrawiam i bez odzewu

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
    The z00m,
    Jesli nie chciałes ujawnić swojej opinii o zdjęciach, to w jakim celu stworzyłes te dwa posty powyżej?
    Czasami, gdy ból jest nie do zniesienia zaciskamy zęby lub wrzeszczymy. Wspomniane przez Ciebie moje dwa wcześniejsze posty to nic innego jak WRZASK z bólu

Sry Tadeuszu. Szczerze cieszę się, że jesteś na tym forum. Nie było moim zamiarem Cię obrazić.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Mariush, The z00m,
    Wyluzujemy? Zgoda?
    Pzdr, TJ

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Tadeuszu - pisze się "wyloozooymy"
    Ręka

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Mariusz,
    OK.
    Pzdr, TJ

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    ciekawy watek....
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Wstawiam dwie fotki przedstawiające rudbekie - żółtą i brązową.
    Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Troszkę szkoda, że w pierwszym poucinałeś płatki, ale podziwiam Cię za umiejetne operowanie światłem i doborem tła.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Wklejam dwie róże prawie jesienne. Na pierwszej fotce tło nie bardzo, na drugiej przepały.
    Pzdr, TJ

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów