Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: HDR Video

  1. #11
    +++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Dołączył
    Oct 2007
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Posty
    5.312
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Powiedzcie mi czy lustrzanka dopasowuje czas migawki w trakcie kręcenia czy można ustawić stały, np. 1/2000 sekundy?

  2. #12
    Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Dołączył
    Jan 2006
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Posty
    5.394
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Zazwyczaj można ustawić.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

  3. #13
    +++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Dołączył
    Oct 2007
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Posty
    5.312
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    A jeśli automat ustawia to mogłoby mieć to wpływ na migotanie? Mi to przypomina migotanie zwykłego obrazu przy przechodzeniu z jasnego kadru do kadru pełnego ciemnych detali w kamerach. Tak jakby kamera nie mogła się zdecydować na dobranie odpowiedniego czasu.

  4. #14
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Dołączył
    Jul 2007
    Mieszka w
    Poznań
    Posty
    12.828
    Siła reputacji
    241
    Moja galeria
    Migotanie przy dużych zmianach ilości światła w kadrze to chyba raczej skutek głupiejącego światłomierza.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

  5. #15
    Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Dołączył
    Sep 2007
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Posty
    10.884
    Siła reputacji
    178
    Moja galeria
    Moze FPS zwiekszyc.Jesli maly to migocze.Fraps by to nie pomogl?

  6. #16
    qbic
    Gość
    Źródło nie migocze, wszystko na manualu. Próbowałem zrobić jeszcze jeden filmik, dłuższy niektóre klatki po mapowaniu wychodzą czarne (photomatix głupieje)


    kolejna próbka i chyba na razie ostatnia:




    Zaraz dodam źródło.

    Ostatnio edytowane przez qbic ; 12.09.10 o 12:12

  7. #17
      | OlyJedi Awatar grizz
    Dołączył
    Jun 2005
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    12.857
    Siła reputacji
    162
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    kolejna próbka i chyba na razie ostatnia:
    Dodaj ten sam filmik bez przeróbki. Tak by można było porównać.

  8. #18
    | OlyJedi Awatar Raven_Design
    Dołączył
    Sep 2009
    Mieszka w
    Zawiercie
    Posty
    207
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Na ostatnim klipie to się niestety o wiele gorzej prezentuję.
    .

  9. #19
    qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Raven_Design Zobacz posta
    Na ostatnim klipie to się niestety o wiele gorzej prezentuję.
    Dobieranie stałych parametrów mappera przy dużych zmianach oświetlenia, daje złe rezultaty. Tak naprawdę trzeba by było dostosować soft do tego żeby ustalać punkty bazowe dla pewnych klatek z parametrami do mapowania + płynne przejścia tych parametrów żeby uniknąć mignięcia.

    Tak naprawdę to i tak tylko zabawa, bo jakość filmów z 5D nie daje dużego pola manewru dla tak mocnej obróbki, obszary jednorodnego nieba wychodzą tragicznie.

    Zastosować to można jedynie do miejsc o ograniczonej dynamice z dużą ilością detali, gdzie artefakty kompresji AVCHD nie będą dawać o sobie znać.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 12.09.10 o 12:13

  10. #20
    Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Dołączył
    Mar 2009
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Posty
    18.231
    Siła reputacji
    336
    Moja galeria
    Postępy w możliwościach obliczeniowych wydają się sprzyjać rozwojowi technik fotograficznych i filmowych. To dopiero początek zastosowań ogólnodostępnych. Dziękuję za ilustrację dostępnych już dziś możliwości. I powodzenia w eksperymentach życzę.
    Robi wrażenie, przyznaję.
    Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Podobne wątki

  1. tablet a HD Video
    By osiołek in forum Porady audio/video
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 27.10.11, 19:35
  2. PEN E-P1 video filtry
    By micky in forum Wideo w 4/3 i m4/3
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 30.12.10, 10:46
  3. E-P1 GF1 GH1 - VIDEO Low Light
    By Jerry_R in forum System micro 4/3
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 4.01.10, 13:44
  4. Tutoriale video.
    By dawid_ in forum Porady dotyczące fotografii
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 3.01.08, 23:53

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.