Tak, według mnie jest bardzo dobry. To moja pierwsza lustrzanka cyfrowa (posiadam też PENTAX SuperA - analogowy, w 100% kompatybilny w akcesoriach; kilka kompaktów i kamerę) i jestem zadowolony z zakupu! Nawet nowicjusz może nim robić zdjęcia (wszystko na "AUTO" i jedziemy

). Poza tym duża ilość funkcji na łatwo obracającym się kółku, a nawet jeśli takiej niema to możemy sobie dobrać odpowiednie parametry w jednej z czterech "pół manualnych" opcjach i jednej pełni manualnej. Bardzo szybka seria w najwyższej jakości sprawia, że karta pamięci dość szybko się zapełnia, w szczególności, gdy nagrywamy w trybie RAW+JPEG. Jakość filmów jest troszkę mniejsza niż zdjęć, ale to w końcu aparat, a nie kamera, poza tym jeśli porównywać niektóre filmiki na YT to jest to jakość dobra+. Po dołączeniu dobrej redukcji 52-58 (nie więcej niż 20zł) jest w stanie bez winiet korzystać z akcesoriów 58mm, osobiście wykorzystuję konwerter szerokokątny SONY VCL-DH0758 i zdjęcia wychodzą świetnie (minimalna winieta przy ogniskowej 18, więc trzeba przekręcić pierścień do 20), a sam konwerter kosztował mnie 59zł. Lampę posiadam z aparatu analogowego (i obiektywy 28-70 ; 70-210, ale żeby z nich korzystać trzeba podać ogniskową - robi dobre zdjęcia po podaniu średniej ogniskowej). Sprawdza się też przy zdjęciach IR, gdyż nie posiada filtra IR na matrycy. Ręczny balans bieli pozwoli nam dobrać najciekawszy efekt (jednak czasami zdarza się, że trzeba użyć flesza, jeśli chcemy ustawić kolor zielony - do zdjęć IR).
Wniosek ogólny: lustrzanka przeznaczona zarówno dla średnio-zaawansowanych jak i początkujących. Jeśli szukasz dobrego produktu w umiarkowanej cenie to jest to właśnie produkt dla Ciebie! Jeśli szukasz czegoś droższego i bardziej wydajnego to polecam też K-7. Dużo o nim czytałem i słyszałem opinii, nawet miałem okazję zrobić nim kilka zdjęć.