Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 109

Wątek: Co kupić do "kamerowania" ?

S4INT
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez pmfoto Zobacz posta
    Ja chętnie bym zobaczył, jak pucha radzi sobie z dynamicznymi scenami. Bo to co przedstawiacie poniżej to wszystko statyczne ujęcia - w sensie - kamerzysta stoi jak kołek, byle tylko nie poruszyć puszką. Pozdr.
    Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    S4INT, dokładnie wiedziałem, że tego rodzaju filmy zaprezentujesz.
    1. Nieruchoma kamera (statyw, stabilne trzymanie),
    2. Brak nadmiernych panoramowań, zoomowań,
    3. W miarę stabilne oświetlenie,
    4. Ciekawe i ładne obrazy.

Ostatnio edytowane przez S4INT ; 9.09.10 o 16:09

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Ale naprawdę to rewolucja nastąpi z chwilą ''kręcenia'' rawów zbieranych w ''pełnym'' trybie (jak podczas robienia zdjęć, w trybie pracy filmowej dynamika względna jednak mocno siada).

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Ale naprawdę to rewolucja nastąpi z chwilą ''kręcenia'' rawów zbieranych w ''pełnym'' trybie (jak podczas robienia zdjęć, w trybie pracy filmowej dynamika względna jednak mocno siada).
    Dlatego jako obejście stosuje się płaskie presety, jest to bieda ale nie ma nic lepszego dla amatora w tym momencie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Nie mam czasu wszystkiego oglądać, ale jedną z najważniejszych rzeczy przy kręceniu filmu jest ustabilizowanie kamery. Czy jesteś pewien, że pokazane filmiki były kręcone lustrzanką trzymaną bezpośrednio w łapkach operatora, czy też lustrzanka była dodatkowo oprzyrządowana np. w jakiś przenośny-statyw-stabilizator.

Jedynym rozsądnym porównaniem jest filmik robiony przez tego samego operatora, w tym samym miejscu i czasie oraz dokładnie tak samo obrabiany. Różnice na pewno będą ale nie takie jak w przypadku gdy porównujemy owoc pracy amatora z amatorskim sprzętem vs. "specjalista" ze "specjalistycznym" sprzętem.

qbic
    Gość
    No to może jeszcze inaczej

Czy ktoś z Krakowa ma ochotę na test VDSLR vs kamera HD (nie dysponuje zoomem do Canona jedynie 3 stalki)?
    Moge się umówić na "kamerkowy" plener.

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pmfoto Zobacz posta
    Ja chętnie bym zobaczył, jak pucha radzi sobie z dynamicznymi scenami. Bo to co przedstawiacie poniżej to wszystko statyczne ujęcia - w sensie - kamerzysta stoi jak kołek, byle tylko nie poruszyć puszką. Pozdr.
    Dałem taki przykład kilka postów wcześniej.........

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Dylemat

Kiedyś miałem olympusa z funkcją filmową.. Pomijam ówczesną jakość , to filmy zajmowały niebagatelną ilość miejsca na karcie. Czasem miałem dylemat film czy foto. Mariusz potrzebuje kamery do kręcenia gaworzącego dziecka i nie dziwię się mu. też kręce kamerą a foto robię aparatem . (Już nieboszczka Rinn mówiła w reklamie , ze jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego...) Jest sporo kamer Sony, Samsunga i innych jakości HD, w cenach ok. 2500zł jakość filmów - rewelacja. (sprawdzałem w TV 58 cali) Po co utrudniać sobie życie wymienną optyką jeśli filmuję moją pociechę jak gada do psa (na przykład) ... Czyli reasumując, jestem za osobnym sprzętam do filmów i osobnym do fotografowania.. Pozostaje kupić większą torbę. Sorry ale przestańcie się doktoryzować.

qbic
    Gość
    Hmm .....

S4INT
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    Jest sporo kamer Sony, Samsunga i innych jakości HD, w cenach ok. 2500zł jakość filmów - rewelacja.

...

Po co utrudniać sobie życie wymienną optyką jeśli filmuję moją pociechę jak gada do psa (na przykład) ...
    Po co robic zdjęcia lustrzankami dzieciom? Też można kompaktem a nie zawracać sobie głowy wymienną optyka... jakość rewelacja.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Można i tak, Po co w ogóle robić zdjęcia jak można namalować portret. .. Facet spytał co można kupić do kamerowania dzieciaka.. Chce to robić dobrze nawet bardzo dobrze. Ale nic nie napisał, że chce szaleć.. Chodzi mu bardziej o pamiątkowy film . Tak rozumiem, jeśli się mylę - sorry. Przerabiałem to. I na pewno nie ma szans na kombninowanie, filmując prawie "nieobliczalne" w swych reakcjach maluchy.