Chodzi o to, że te BW wydają się trochę za bardzo zaszumione.
Jeżeli chodzi o dwa ostatnie to kwiatek trochę zbyt centralnie, a w przypadku żaby byłoby idealnie gdyby z GO nie uciekła przednia noga, ale i tak żabę należy zapisać im plus.![]()
Chodzi o to, że te BW wydają się trochę za bardzo zaszumione.
Jeżeli chodzi o dwa ostatnie to kwiatek trochę zbyt centralnie, a w przypadku żaby byłoby idealnie gdyby z GO nie uciekła przednia noga, ale i tak żabę należy zapisać im plus.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
A może coś w ten deseń...
koza taka sobie
kwiatki - niby ostrość jest na środkowym okazie ale wzrok się skupia na tym białym z tyłu.
"Zdradliwa wena, raz jest a raz jej nie ma"
http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73327
Po dość długiej nieobecność, parę fotek... mniej lub więcej udanych.
Ps. Mam pewne kłopoty z ostrością po zmniejszeniu ma może ktoś złotą rade aby utrzymać ją?
Pozdrawiam![]()
W czym obrabiasz zdjęcia i jaką metodę wyostrzania stosujesz?
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Witam,
Zacznę od tego że nie znam się na obrabianiu zdjęć. Program w którym pomniejszam zdjęcia to Zoner Editor 10 (otrzymany wraz z gazetą)
ściągnij sobie photoscape - darmowy fajny program. zdecydowanie lepiej kompresuje zdjęcia niż to co teraz masz
po drugie po zmniejszeniu wyostrz.
co do zdjęć. podobają mi sie tylko butelki.
reszta,to raczej jako fajne wspomnienie dla znajomych z wyprawy do zoo a nie do pokazywania na forum. nawet nie wiem co mam skomentować - czy ustawienie ludzi na chodniku czy może osobę z drugiego planu a może fatalne rozmazanie dziewczyny na 3 zdjęciu. zdjęcia są słabe.
"Zdradliwa wena, raz jest a raz jej nie ma"
http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73327
Z ostatniej wrzuty mnie również najbardziej podobają się butelki...
Dobry pomysł i dobre wykonanie.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Nie panujesz nad kadrem, światłem ani ostrością zdjęć. Najpierw duża dawka teorii (2-3 książki) a potem do boju. Poszukaj inspiracji na plfoto albo w innych galeriach, może pooglądaj trochę filmów. Może jakaś wycieczka w ciekawe miejsce?
Za poprzednikami - jak dotąd tylko butelki się bronią.
Kilka lat temu, większość z nas dałaby się pociąć za aparat którym dysponujesz na starcie.
Ostatnio edytowane przez KaarooL ; 12.10.10 o 18:03
butelki sa calkiem, calkiem. jakie masz szkielka?