Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Fotografia koncertowa - zakaz fotografowania

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Wujek, właśnie o to chodzi, że nie dbasz o akredytację, fotografujesz jako publiczność, przecież wolno. Twoi studenci też mają prawo do fotografowania Twojej osoby, ale czy mogą upublicznić Twój wizerunek ?
    Z puszką w dłoni świat staje się piękniejszy
    Zapraszam na stronę, bloga, wątek.

Awatar olgierd
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jerryg3 Zobacz posta
    grizz, odpowiedziałeś jak stary menadżer
    Może i jak stary menedżer, co by zresztą dowodziło, że zna się na rzeczy, bo odpowiedź jak najbardziej prawidłowa. Skoro dostałeś akredytację (nieważne: odpłatnie, nieodpłatnie), to w jej warunkach powinny być określone warunki korzystania z Twoich uprawnień, w tym: gdzie wolno Tobie wejść (wiadomo, że są strefy, gdzie jako publiczność nie wejdziesz), etc.

Przepisów na ten temat nie znajdziesz, nawet w prawie prasowym, bo to są kategorie poza bezpośrednim zainteresowaniem prawa.
    pozdrawiam, Olgierd

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    w czwartek wybieram się na koncert Warrena Haynesa do Palladium w Wawie... jak myślicie wpuszczą mnie z lustrzanką? czy nie ma sensu nawet próbować bo pocałuję klamkę... nie ukrywam że chciałbym mu pstryknąć kilka fotek w akcji... macie może rady w jaki sposób można się wcześniej dowiedzieć który klub wpuszcza z puszką a który nie?

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Organizator powinien podać informacje o zakazie, choćby na stronie. Najlepiej zadzwonić do nich w tej sprawie. Dowiesz się czy Cie wpuszczą i przez jaki czas można robić zdjęcia. Jeśli nie będziesz mógł do nich dotrzeć w żaden sposób, to najlepiej wziąć "małpkę" i wyłączyć lampę. Dyskretnie, bez zwracania uwagi, i bez odwracania uwagi innych. A jeśli bardzo Tobie zależy by zrobić to lustrzanką to najlepiej załatwić sobie wejście w zamian za udostępnienie zdjęć organizatorom. Fotografie koncertową najlepiej uprawiać na poważnie. Dużo więcej swobody i większa satysfakcja z efektów.

Banned Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Odp: Fotografia koncertowa - zakaz fotografowania

Cytat Zamieszczone przez jerryg3 Zobacz posta
    Powiedzcie mi moi mili jak to w końcu jest z tym prawem fotoreporterskim ? Czy mając legitymacje prasową wzbogaconą o akredytację na całość imprezy, można mi zakazać fotografowania ? Rzecz działa się podczas występu Łukasza Zagrobelnego. Zresztą to nie pierwszy raz, kiedy w czasie trwania już koncertu zostałem poinformowany, że prace swoja mogę wykonywać przez pierwsze trzy utwory. Rozmowa z przedstawicielem grupy, nie dała żadnego rezultatu. W odpowiedzi na moje pytanie dotyczące ludzi fotografujących i filmujących za bramkami, usłyszałem, żebym się do nich przyłączył. Przecież takie żeczy powinny być wcześniej ustalane, nie ma mowy przecież żebym ze sprzętem wciskał sie w tłum, tam gdzie nie ma ochrony.

Podobną sytuację mieliśmy podczas koncertu IRA, kiedy Pani menadżer zobaczyła mnie i kolegę z redakcji, nakazała byśmy mimo wszystko we dwóch zostali. Wtedy jednak rządziła chyba ochrona, bo niemal siłą wypchnęli nas spod sceny.
    .
    to jeszcze nic, ja raz miałem koncert , gdzie miałem robić 3 pierwsze piosenki spod sceny i tak było uzgodnione z organizatorem , który przyznał mi akredytacje po czym informacja jest od menadżerki zespołu, że nie robimy tak jak było uzgodnione tylko, że robimy 1 piosenkę będąc na scenie razem z artystami, po czym redaktor naczelny dla którego pracował powiedział: umowę złamali to ja nie wykonuję umowy z mojej strony, jak będą mieć z tym problem to zapraszam do sądu i tak to się kończy, pokazują jakie to są "gwiazdy"

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez MalySamolocik Zobacz posta
    to ci heca!
    Zbierasz posty do giełdy? Wysil się i pisz przynajmniej po dwa zdania.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Już jest namierzon.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar robert1088
    Mieszka w
    JAROCIN-WLKP
    Siła reputacji
    58
    Moja galeria

W tym roku w Jarocinie nie wpuszczali z " lustrem " bez akredytacji ( jestem tubylcem wiec poradziłem sobie inaczej ). Może pewnym wyjściem byłby zaawansowany kompakt np XZ-1 bo z reguły ochrona sądzi ,że tylko lustrzanka ( nie ważna jaka ) jest profi no i z takim sprzętem nie wejdziesz na koncert . Ciekawi mnie to jak odnosi się to do bezlusterkowców