Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 71

Wątek: Pytania o przyszłość Olympusa do Olympusa

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Kod:
    Czy Olympus planuje wprowadzic przez wielu oczekiwany jasny standardowy obiektyw z najnizszej polki?

Na wzor Canona czy Nikona, tani odpowiednik Leici Summilux
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Kod:
    Czy Olympus potwierdzi pojawienie się w niedalekiej przyszłości szerokokątnego zooma z najniższej półki? Jakie będą jego parametry (ogniskowe, światło) i kiedy może pokazać się na rynku?
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Kod:
    Czy będzie kontynuacja E330 (LV A i B), ze stabilizacją jak w E510, gripem jak E300 i obrotowym LCD jak w następcy E-1?

Czy Olympus ma zamiar wprowadzić teleobiektyw Pro, który uzupełni dziurę cenową pomiędzy 50-200, a 90-250? Skoro jest już w systemie stabilizacja matrycy i niższe szumy to teleobiektywy powyżej 400mm nabierają sensu. Marzenie 200-500mm nie ciemniejsze niż F4 na długim końcu.

Czy nowy procesor pozwala na korzystanie z obiektywów Leica ze stabilizacją w dwóch trybach?

Czy są już konkretne daty wprowadzenia na rynek obiektywów z PMA?

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Kod:
    KIEDY firma OLYMPUS zagospodaruje średni segment rynku i doczekamy się pełnoprawnego aparatu w cenie ok. 4000-5000 za body, który będzie oferował:
    - większe gabaryty, do wygodnej pracy z ciężkimi obiektywami
    - dwie rolki nastawcze
    - status LCD na "dachu"
    - wizjer z pryzmatem przynajmniej tak duży jak w E-1 (krycie standardowe 95-96%)
    - bufor na 10 plików RAW lub więcej
    - 5 klatek na sekundę
    - 10MPIX lub mniej o jakości porównywalnej z E-330
    - AF przynajmniej taki jak w E-330
    - PROPORCJE 3:2 zaznaczone liniami na MATÓWCE!!!
    - opcjonalny battery grip na 2xBLM-1 lub 6xAA NiMH
    modele obecne na rynku nie zapewniają komfortowej i szybkiej pracy w trybie MANUAL z racji braku drugiej rolki oraz utrudniają robienie zdjęć w pewnych warunkach: zdjęcia nocne lub zdjęcia w teatrze a to z racji wyświetlania nastaw na 2,5" LCD który świeci niczym latarnia wskutek czego aparat widać z 50 metrów.

kadrowanie przez małe i ciemne wizjery nie należy do przyjemnych a LiveView nie nadaje się do dynamicznych ujęć z racji oczywistego opóźnienia 0.2s (cały czas patrzymy na to co było a nie jest w danej chwili).

kiedy doczekamy się czegoś tak prostego jak zaznaczenie proporcji 3:2 dwoma kreskami na matówce? ułatwi to niezmiernie kadrowanie do odbitek w takim aspekcie.

czy zapomniano o kontynuacji modelu E-1 który oferował porządny wizjer, dwie rolki i status LCD? firmie OLYMPUS nie zależy na naszych pieniądzach - brak takowego aparatu popycha nas do konkurencji... tematu nie załatwi body za 8000-9000 pln ponieważ powstanie przepaść pomiędzy sprzętem "entry level" i "pro".

| OlyJedi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Kod:
    Czy jest planowane wprowadzenie na rynek nowych lamp błyskowych lub ulepszonych wersji już istniejących? Na czym polegałyby ewentualne ulepszenia?

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    Z uwagi na szczupłość czasu (muszę być jutro o 5:00 na lotnisku), zanotowałem dotychczas zadane pytania (ostanie od emc2, niedziela 20:47) i "przerabiam" je na język zagraniczny. Kolejne zadane pytania, po prostu prześlę do Dużego Wujka drogą korespondencyjną.
    Jack

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    dzieki Jacku.

jak bedziesz mial odpowiedzi, to prosilbym o cytowanie, chyba, ze nie bedzie Ci sie chcialo, to przeslij mi lub radkowi i cos z tym zrobimy
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Sry za drugi post, ale będzie bardziej czytelnie:

Kod:
    Czy Olympus może stworzyć program News for Clients? Czyli dla osób rejestrujących się na stronie Olympus Polska programu informacyjnego dotyczącego wprowadzania nowych produktów oraz terminu od kiedy będą dostępne w sprzedaży. Forma News'a - e-mail na skrzynkę osoby rejestrującej się. Nie każdy śledzi stronę główną Olympusa by być na bieżąco w kwestiach w/w.
    Czy to jest postulat do Olympus Europa, czy Olympus Polska? Nie ma tego na polskiej stronie, ale można zarejestrować się na europejskiej i dostawać newsy: http://www.olympus-europa.com/consum..._programme.htm Wszystkie newsy, niezależnie od postulatów i kraju użytkownika są po angielsku, sa dostepne od dłuższego czasu. Tego pytania nie będę zadawał w OE.
    Jack

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Jack:

wiadomo już coś odnośnie odpowiedzi na pytania?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Kod:
    Dlaczego nie ma gripu do E510? Canonowi i Nikonowi opłaca się produkcja gripów do modeli amatorskich. Czy E510 ma dodatkowe styki, które umożliwią w przyszłości używanie gripa (zrobionego np. przez niezależne firmy)?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.