Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 146

Wątek: Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm f/4,0-5,6

| OlyJedi Awatar chreasy
    Mieszka w
    Dln Śląsk
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Odp: Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm f/4,0-5,6

czyli te dwa zoomiki dobrze radzą sobie pod ostre światło ? Mam pytanie odnośnie, tego zdjęcia z osłem. Chodzi jak zrobiłeś, że wyszło ci ciemne tło? I wstawiaj prosze fotki z tych dwóch zoomów 40-150 idealne do wycieczek po zoo. Mnożnik x2...potęga
    Ostatnio edytowane przez chreasy ; 9.08.12 o 11:12

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Scena była baaardzo kontrasowa. Mogłem stracić światła lub cienie. Wybrałem jak widać, co tez było moim założeniem.
    A co do pracy pod światło no to ja tam nie narzekam bo i takich kadrów nie mam..

Jd
    Gość

Olympus do zadnego obiektywu m43 nie daje osłony przeciwsłonecznej czy tez pokrowca - nawet przy zakupie wiele droższego np 12 mm. Są do nabycia osobno (ceny dosyć kosmiczne). Można też nabyć tańszy zamiennik na E-bay np firmy JJC.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Olympus do zadnego obiektywu m43 nie daje osłony przeciwsłonecznej czy tez pokrowca - nawet przy zakupie wiele droższego np 12 mm. Są do nabycia osobno (ceny dosyć kosmiczne). Można też nabyć tańszy zamiennik na E-bay np firmy JJC.
    Można tez nie nabywać i oszczędzić trochę kasy. Moim zdaniem jest to korzystniejsze rozwiązanie niż dodawanie do kompletu (i ceny tegoż kompletu) osłon każdemu. Wybór należy do wybierającego
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Można tez nie nabywać i oszczędzić trochę kasy. Moim zdaniem jest to korzystniejsze rozwiązanie niż dodawanie do kompletu (i ceny tegoż kompletu) osłon każdemu. Wybór należy do wybierającego
    Świat się niestety skundlił.
    Kiedyś kupując schaboszczaka, "z urzędu" dostawało się go z ziemniakami i kapustą. W co lepszych knajpach można było ziemniaki zamienić na frytki a kapustę na zestaw surówek i to czasami nawet bez dopłaty. Bo "samo przez się" się rozumiało że schaboszczak jedzony solo nie smakuje. Dziś powszechnym zwyczajem jest że jak się do mięsa nie zamówi (i nie zapłaci) dodatków to się samo mięso dostanie. Przykładów można mnożyć - dekielki czy osłony do obiektywów, dywaniki do samochodu, pokrowiec do aparatu... Dlaczego kiedyś było oczywiste że to jest w zestawie? niedługo, to kupując buty trzeba będzie oddzielnie sznurówki dokupić

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Świat się niestety skundlił.
    Kiedyś kupując schaboszczaka, "z urzędu" dostawało się go z ziemniakami i kapustą. W co lepszych knajpach można było ziemniaki zamienić na frytki a kapustę na zestaw surówek i to czasami nawet bez dopłaty. Bo "samo przez się" się rozumiało że schaboszczak jedzony solo nie smakuje. Dziś powszechnym zwyczajem jest że jak się do mięsa nie zamówi (i nie zapłaci) dodatków to się samo mięso dostanie. Przykładów można mnożyć - dekielki czy osłony do obiektywów, dywaniki do samochodu, pokrowiec do aparatu... Dlaczego kiedyś było oczywiste że to jest w zestawie? niedługo, to kupując buty trzeba będzie oddzielnie sznurówki dokupić
    niestety nie pomogę Ci wyjaśnić tych zawiłości ponieważ nie lubię schabowych i w zasadzie nie jem ziemniaków
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Jd
    Gość

Ja też nie lubię ziemniaków - wolę pyrki. A co do mojej wypowiedzi to chciałem wyjasnic ,że "nie ma z urzędu" a nie , że nie załączyli w konkretnym sklepie, bo tak zrozumiałem wypowiedzi poprzedników. Na zasadzie tylnego dekielka zamiast LR-2.

PS Do postu Jan_S : Swego czasu kupiłem Canona PS A75. W kartonie był aparat i karta CF FC-32MH. Kolega , który jeździł TIR-em do Holandii za punkty ze stacji benzynowej gdzie tankował paliwo (oczywiscie w Holandii) w tym samym czasie wybrał aparat też Canona PS A75 . W zestawie były oprócz aparatu : kabelki, akumulatorki wielkokrotnego ładowania , ładowarka, karta chyba 512MB i futerał.
    Wnioski pozostawiam czytajacym. Aha , aparat po przeliczeniu na złotówki wyszedł taniej niz ten kupiony w Polsce.
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 9.08.12 o 15:44

Awatar jendrusz
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

dziś otrzymałem 40-150 R w wersji low budget
    bez kartonika, bez osłony, bez oryginalnego tylnego dekielka, bez woreczka - trzeba się przyzwyczaić
    Ostatnio edytowane przez jendrusz ; 30.08.12 o 13:10 Powód: 40

| OlyJedi Awatar marek7001
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    68
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jendrusz Zobacz posta
    dziś otrzymałem 5-150 R w wersji low budget
    bez kartonika, bez osłony, bez oryginalnego tylnego dekielka, bez woreczka - trzeba się przyzwyczaić
    A co to za wersja? 5-150R ?
    Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest ​Huawei Mate 50 Pro
    Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795

Awatar jendrusz
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez marek7001 Zobacz posta
    A co to za wersja? 5-150R ?
    poprawione - 40-150 R