Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 101

Wątek: Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 75-300mm f/4,8-6,7

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Jako, ze wszedlem w u43 spory czas temu po jego ogloszeniu, czy moze mi ktos dac link do takich deklaracji?
    Przy okazji dyskusji nt programowego korygowania niedoskonałości optyki przedstawiciel Olympusa w udzielonym wywiadzie tłumaczył, że Olympus chce kroczyć drogą wytyczoną przez Panasonica. Ma na tym skorzystać przede wszystkim klient Będzie taniej!!! I jak?... jest taniej?

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Zastanawiam sie, wobec tego, dlaczego pytanie o w miare tanie i jasne stalki nie jest zadawane czesciej przez portale, ktore testuja szkla, czy chocny nawet 43rumors...
    O jasne stałki dla e-systemu postulowali redaktorzy najpoczytniejszych portali oraz "rzesze" użytkownikówod od początku istnienia systemu. Z jakim efektem?

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Tak, m4/3 ma przede wszystkim zarabiać, wypuszczanie takich zoomów to dobra droga, a stałek 12/2.8 sprzedałoby się bardzo mało.

Wyjdźcie na chwilę z siebie i stańcie obok. Obok typowego kupowacza z marketu.
    Ok. Stoję właśnie przy takim. I widzę jak lekką ręką wyciąga z kieszeni 800EUR, by móc cieszyć się M.ZUIKO 75-300mm f/4,8-6,7 Nie rozumie jednak sprzedawcy, który próbuje mu wytłumaczyć, że musi jeszcze zakupić aparat. Do klienta właśnie dotarło i chyba jest szcześliwy, bo śmieje się niepohamowanie i wielce radośnie. Oj... nie kupił. Z jakiego zatem powodu tak chichrał?

Pozdrawiam

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Ok. Stoję właśnie przy takim. I widzę jak lekką ręką wyciąga z kieszeni 800EUR, by móc cieszyć się M.ZUIKO 75-300mm f/4,8-6,7 Nie rozumie jednak sprzedawcy, który próbuje mu wytłumaczyć, że musi jeszcze zakupić aparat. Do klienta właśnie dotarło i chyba jest szcześliwy, bo śmieje się niepohamowanie i wielce radośnie. Oj... nie kupił. Z jakiego zatem powodu tak chichrał?
    Oj, klient już ma body z kitem, który kończy się na 42mm, a to jest bardzo dużo za mało.
    No i nie zapominajmy, klient nie wie za bardzo, co to jest f/4,8-6,7. Serio. Za to napalił się bardzo, bo widział na ekraniku piksele na lcd z końca hali.

EuroLiberty
    Gość
    Oj, klient już ma body z kitem, który kończy się na 42mm, a to jest bardzo dużo za mało.
    No i nie zapominajmy, klient nie wie za bardzo, co to jest f/4,8-6,7. Serio. Za to napalił się bardzo, bo widział na ekraniku piksele na lcd z końca hali.
    Janko przyjmujesz, że każdy laik jest kretynem, a ja nie mogę zgodzić się z tak postawioną tezą. 800EUR, to sporo pieniążków. Twój klient kupił aparat z jednym obiektywem i najprawdopodobniej przy tym obiektywie już pozostanie. Jak sądzę nie będę w stanie Cię przekonać, że niewielu ludzi wydaje 800EUR na obiektyw w ogóle, a jeszcze mniej w sposób bezmyślny i spontaniczny.

Jeśli Olympus doszedł do podobnych wniosków, co Ty, to pozostaje pokłonić się i podziękować.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    To nie jest 800€ cena znacznie spadnie (vide 14-150). I to nie jest kwestia, ze laik== kretyn. Ty wszystko kupujesz robiąc wcześniej szczegółowe badanie na forach / czasopismach itp?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

S4INT
    Gość
    Taki klient o jakim pisze Janko prędzej wybierze 40-150. Też dużo przyblizy a kosztuje ze 3x mniej...

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    To nie jest 800€ cena znacznie spadnie (vide 14-150). I to nie jest kwestia, ze laik== kretyn. Ty wszystko kupujesz robiąc wcześniej szczegółowe badanie na forach / czasopismach itp?
    Wiesz grizz nim wydam pieniądze, to lubię zorientować się czy dostanę coś więcej jak tylko satysfakcję z ufundowania szefowi kolejnej korporacji nowych klamek do Merca

Oczywiście każdy do wydawania swoich pieniędzy podchodzi inaczej, ale gdyby przyjąć Wasze rozumowanie e-system miałby już co najmniej 30-sto procentowy udziału w rynku dslr, a nie dogorywał.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 3.09.10 o 22:53

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Janko przyjmujesz, że każdy laik jest kretynem
    Nie każdy, ale to jest trzon nabywczy półki u4/3. ''Przybliża i cieszy''.
    U nas drogie, ale w Japonii lepiej zarabiają.

EuroLiberty
    Gość
    U nas drogie, ale w Japonii lepiej zarabiają.
    Janko wyjedź na zachód i pomieszkaj kilka lat, a później przeproś, że pisałeś takie bzdury. Gwarantuję Ci, że przy takich kwotach nie ma miejsca na spontaniczność niezależnie od położenia geograficznego.

Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    Spora lufa, ciekawe jak się będzie trzymało taki zestaw.
    Szkoda, że obiektyw nie ma uchwytu statywowego.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA