Chyba jednak lepiej bedzie podpinac 70-300 przez adapter, bedzie przynajmniej makro i 3x taniej.
ps. Przy okazji sampli, odapilem portret i sie zalamalem. To z pl1 czy z jakiejs malpki bo rozmazane toto strasznie![]()
Chyba jednak lepiej bedzie podpinac 70-300 przez adapter, bedzie przynajmniej makro i 3x taniej.
ps. Przy okazji sampli, odapilem portret i sie zalamalem. To z pl1 czy z jakiejs malpki bo rozmazane toto strasznie![]()
Ostatnio edytowane przez krzysiekz ; 1.09.10 o 12:13
4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1
Przez adapter nie masz CAF .
Wyczytałem drobnym drukiem w instrukcji epl1
e420 ZD 14-42mm,ZD14-45, ZD 40-150mm, ZD 70-300
Helios,Porst 50 1.7
http://www.forum.spotter.pl/photoplog/index.php?u=2912
Gnioty Kristofa http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=74004
Jakos zawsze saf wystarczal mi do zycia, a filmowac i manualami sie da. Doplacac 2k za ciagly to troszke duzo, nawet jak na poczatkujacy system.
4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1
Skoro Canon wprowadził L-kę 70-300 f/5.6 też nie wiadomo do jakiego docelowego odbiorcy to czemu Olympus ma nie wprowadzić f/6.7 na 300mm w m4/3.
Chyba szybciej znaleźli by chętnych na 70-300 f/8.0 które to ważyło by np 150g i mieściło się razem z PEN-em w kieszeni kurtki.
pozdrawiam Krzysiek
Pewnie dla takiego odbiorcy, jak np. ja. Teleobiektywu używam raz kilkaset zdjęć i w zasadzie mógłbym go nie mieć w ogóle. Ale jeśli będzie na rynku jakiś dobry optycznie, tani (dlatego ciemny, na co się zupełnie godzę), nie za duży obiektyw ze stabilizacją pod FF, to być może go kiedyś kupię, jak już nie będę miał innych ważniejszych wydatków.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
[QUOTE=epicure;655939]Pewnie dla takiego odbiorcy, jak np. ja. Teleobiektywu używam raz kilkaset zdjęć i w zasadzie mógłbym go nie mieć w ogóle. Ale jeśli będzie na rynku jakiś dobry optycznie, tani (dlatego ciemny, na co się zupełnie godzę),/QUOTE]
Tylko ona tania nie jest![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
A po ile ona?
Przewineła mi się cena 1600 funtów...
I to w sytuacji gdy Canon EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM kosztuje 1600zł O_O
Nawet jak odjąć frycowe za nowość, to po prostu canon ładniutko sobie jedzie z ceną na "legendzie" eLki i białego koloru.
Podobnie robi olek. Nie ma konkurencji, wiec wprowadza ciemnicę za kosmiczną cenę uzasadniając hmmm cichym silnikiem?
Znając życie cena spadnie znacznie jak nex/panas zaprezentuje alternatywę.
Zerknij co się stało z ceną µ14-150 jak się pojawiło SEL18200 E18 – 200 mm F3.5-6.3 (które zresztą nadal trzyma kosmiczną cenę)
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.