To niestety nie wchodzi w grę, nie będę miał tyle miejsca w studio jeśli zrobię je tam gdzie planuję.Zamieszczone przez The z00m
To niestety nie wchodzi w grę, nie będę miał tyle miejsca w studio jeśli zrobię je tam gdzie planuję.Zamieszczone przez The z00m
Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.
tracisz jednak podwyzszona czulosc sensora krzyzowego - jak sobie chceszZamieszczone przez Magus
rzygma to rzygma, chce Ci sie ewentualnie przeprogramowywac obiektywy sigmy, jezeli znow sie okaze, ze cos nie gra z nowym body Canona (ktorys tam z kolei)?Zamieszczone przez Magus
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
Szkoda. Szkiełko przednie.Zamieszczone przez Magus
Z SIGMA daj sobie spokój.
Nie kupuj 4,0 tylko 2,8. Pamiętaj o AF w 5D, który korzysta z przysłony 2,8.
na forum Canona mają rację, ten IS jest chyba 3 generacji i szkło jest podobno ostrzejsze niż 2.8. Olek przyzwyczaił wszystkich do nadmiaru światła, a przy pełnej klatce głębia jaka sie pojawi na takiej rurze przy 2.8 będzie za mała.Zamieszczone przez Magus
FF to naprawdę duża różnica
Tylko IS chyba niewiele ma wspólnego z ostrością obiektywu. Wcześniejsza wersja bez IS jest równie ostra. Fajne szkiełko, ale podkreślę to o czym na canob-board.inf się naczytałem. AF pracuje sprawniej z wersją 2,8.Zamieszczone przez Lakuta
Słyszałem o tym a to niebagatelna zaleta w np: kościołach czy innych pomieszczeniach.
Magus:
jak zakupisz to potestuj i pisz nam jak jest. w sumie OLEK sam się prosi o odpływ ludzi, puszczając kolejne dwa okrojone body.
mnie tam ciekawi jak śmiga ten 16-35, muszę sobie pokopać na necie. ostatnio nawet nowsza wersja wyszła.
ja to mam dziwne wrażenie że Magus już w Canonie siedzi...coś cicho ostatnio...
Magus nie zostawiaj nas...Karol, nie podążaj za złą stroną mocy...![]()
Bo pójdę za Wami...
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
lessie:
ja twardo czekam do lata - bo tak naprawdę nie spieszy mi się do zmian na "gorsze". gruszki, waciki itp. badziewie. OLEK olał dwie rolki i wizjer, nie mówiąc o waleniu LCD po gałach. jeśli chciałbym mocne, współczesne body to zostaje Pentax albo Canon. D200 odpada bo niedorobiony, D80 tandetnie wykonany, FUJI S5 coś nie widać.
te nowe OLKI są ciekawe, więc trzeba spokojnie poczekać na testy - może akurat będzie warto pomęczyć się z jedną rolką? gorzej z tym wielkim, świecącym LCD. ZD to ZD a nie jakaś kicha konkurencji.
pójdę na lekcję poglądową do znajomego, który ma kamunia. miał 20D, więc teraz pewnie śmiga 30D. wezmę sobie kilka CR2 do analizy ostrości i kolorków...
Jeszcze nie, ale ........ może już niedługoZamieszczone przez lessie
Troszkę pogrzebałem (w testach), pomacałem, pooglądałem.... może zdecyduję się na zestaw:
5d + grip + 24-70 f2,8 USM L + 85 f:1,2 USM L Mark II + EX 580
Jak wszystko prawie w dzisiejszych czasach, zależy to od kasy, ale wyjaśni mi się szybciutko.