Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 79

Wątek: małe dylematy: zuiko 14-54mm, sigma 30mm, zuiko 50mm ???

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    Poczekaj na aż wyjdzie 12-60, część ludzi zamieni na nie 14-54
    Z tym czekaniem jest różnie. Wszystko zależy w jakiej cenie będzie 12-60. Ja spodziewam się ceny około 3500zł. Nie ma więc co liczyć na spore obniżki cen 14-54. Czy nastąpi ich wysyp na Alledrogo? Ciężko powiedzieć. Ktoś kto kupił 14-54 w kicie może liczyć na max. 1500zł. Tak myślę. Czyli musiałby dołożyć przy założeniu, że 12-64 będzie w cenie 3500zł około 2000zł. To nie jest mała kwota.

Nie spodziewałbym się więc zarówno niższych cen 14-54 jak również ich wysypu na rynku wtórnym.
    wogóle nie spodziewam sie że masowo będzie wysprzedawany 12-60. Sorry ale Olek nie wykosi tym szkłem 11-22 i 14-54 sam sobie by dołek kopał a wątpię że o to chodziło, ciekawe jak wyjdzie porównanie na poszczególnych ogniskowych ty szkieł cosik czuje że 11-22 i 14-54 będą lepiej wypadały
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar suchy10
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Fotomic...mam pytanie:
    czy sensowna wydaje sie sprzedaz 14-54(mam) na rzecz 11-22 plus ZD 50(mam)...taki zestaw imprezowy(chrzciny, kosciól-slub, prywatna impreza)?
    Czy to nie za duza luka pomiedzy 22 a 50mm (musze dodac ze zaczynam dopier bawic sie w takie imprezy okolicznosciowe i brakuje doswiadczenia)

Pytanie odnosi sie o przyszosc...mam zamiar w najblizszym czasie zakupic to zachwalane szkieko (11-22), bo na 7-14...nieststy mnie jeszcze nie stac...

| OlyJedi Awatar tomek s
    Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    suchy10, jakbyś się zdecydował sprzedać, to póki co jestem zainteresowany Chyba, że coś innego mi wpadnie do głowy
    pzdr
    Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
    Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów

foto Stankiewicz Tomasz

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchy10
    Fotomic...mam pytanie:
    czy sensowna wydaje sie sprzedaz 14-54(mam) na rzecz 11-22 plus ZD 50(mam)...taki zestaw imprezowy(chrzciny, kosciól-slub, prywatna impreza)?
    Czy to nie za duza luka pomiedzy 22 a 50mm (musze dodac ze zaczynam dopier bawic sie w takie imprezy okolicznosciowe i brakuje doswiadczenia)

Pytanie odnosi sie o przyszosc...mam zamiar w najblizszym czasie zakupic to zachwalane szkieko (11-22), bo na 7-14...nieststy mnie jeszcze nie stac...
    wiesz to jest dylemat nie jednej osoby sam sie ostro nad tym zastanawiam, gdyż 90% zdjęć robie na ogniskowych 14mm i 54 mm. Jak masz kase to warto, 50macro jest zajebiście ostre, a 11-22 też zacne szkiełko
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchy10
    Fotomic...mam pytanie:

Tutaj problemem nie będzie dziura pomiędzy 22a50 a konieczność zmieniania szkieł :/

No chyba, że masz/planujesz dwie puszki.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar LubMich
    Mieszka w
    Kraków/Gdańsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    do kompletu 30mm f1.4 ..
    gary działa stałkami na takich imprezach i wychodzi mu to nieźle.. jest czas na zmianę obiektywu..
    Ja zostaję przy zuuumie dla imprez sportowych.. i wszelakiej reporterki..

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar LubMich
    Mieszka w
    Kraków/Gdańsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andytown
    cenna uwaga, mam podobne oddczucia co do D70 - ale robienie w Raw i operacje na krzywych rozwiązują problem
    jeżeli to nie byłby wielki problem - mógłbyś zamieścić ze dwa przykłady zabawy krzywymi kolorów - dla uzyskania z orf-a kolorów nikona? Olympus ma kolory jak ciężki i nasycony olejny obraz.. nikon jest leciutki i zwiewny - a ja tak łatwo, i dobrze, między jednym a drugim przejść nie potrafię..

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jest jeszcze zdaje sie sigma 28 F1,8 tylko trochę kobyła z niej ale lepsza optycznie od tej 30 F1,4.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez LubMich
    Cytat Zamieszczone przez andytown
    cenna uwaga, mam podobne oddczucia co do D70 - ale robienie w Raw i operacje na krzywych rozwiązują problem
    jeżeli to nie byłby wielki problem - mógłbyś zamieścić ze dwa przykłady zabawy krzywymi kolorów - dla uzyskania z orf-a kolorów nikona? Olympus ma kolory jak ciężki i nasycony olejny obraz.. nikon jest leciutki i zwiewny - a ja tak łatwo, i dobrze, między jednym a drugim przejść nie potrafię..
    Mi też sprawia duży problem zrobienie z Nikona w ich standardowym programie Kolorów Olka - w drugą stronę idzie łatwiej - odejmuję kontrast -3 dodaje ostrość +5 i jest ok

ale na CF w dużych dyskusja "udowodnili mi" ze "specyficzne kolory" Nikona d70 nie są problemem jak się robi w RAW
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi Awatar tomek s
    Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez opiotr
    Jest jeszcze zdaje sie sigma 28 F1,8 tylko trochę kobyła z niej ale lepsza optycznie od tej 30 F1,4.
    tylko, że chyba jeszcze jej nie ma pod 4/3
    pzdr
    Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
    Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów

foto Stankiewicz Tomasz