Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: czyszczenie lustrzanki w ramach gwarancji

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    kiedys to kiedys.... teraz jest inaczej
    ciekawe czy to jest spowodowane rosnaca popularnoscia e-systemu... nie wiem czy mam sie cieszyc czy plakac
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Ja tylko na zimne dmucham. Mnie się wydaje, że to nie jest do końca prawda, co zacytowałeś. Jack też się zastanawia, bo zadzwoniłem do niego z takim pytaniem. Jutro będziemy mieli oficjalne stanowisko. Wszystkim to na dobre wyjdzie. Jak sobie wyobrażę 1000 E300 przed końcem gwarancji wysłanych na czyszczenie po przeczytaniu twojego listu na forum, a potem pomnożę 1000 x 829 PLN... to lepiej jak jutro będę wiedział coś dokładniej

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol K.
    No więc to jest wszystko co trzeba wiedzieć o czyszczeniu aparatu:

Witam,

Uprzejmie informuję, że czyszczenie aparatu jest bezpłatne w ramach gwarancji.

Proces czyszczenia trwa do 2 tygodni.

Serwisowanie odbywa się w Czechach, ale za pośrednictwem naszego serwisuw Duchnicach.
    Koszt czyszczenia po wygaśnięciu gwarancji to 829 PLN brutto.

Pozdrawiam

Joanna Karpińska - Zabijak

OLYMPUS SERWIS
    (Odpowiedź na moje pytania, które zadałem serwisowi)

Sam jeszcze nie wysyłałem aparatu do czyszczenie ale przymierzam się do tej czynności za jakieś 2 tygodnie
    14.04 kończy mi się gwarancja na E-1 to chyba czas najwyższy wysłać do przedmuchania??
    Swoją drogą 821 PLN? to się nazywa trzepanie kasiory
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi Awatar Dempsey
    Mieszka w
    Poznań/Buk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    A czy syf na matrycy nie byłby powodem do wysłania na czyszczenie Wszak jedną z obietnic E-systemu jest skuteczność jego SSWF w usuwaniu brudów. Może zabrudzenie matrycy oznaczać uszkodzenie/wadliwe działanie SSWF
    OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    willow32 tez tak myslalem.... stad tez wyskoczylem z tym tematem
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    A ja myśle, że nie będzie tak źle, chociaż poczekam na to co powie RE.
    Niedawna miałem okazję pierwszy raz korzystać z usług serwisu Olka.
    FL-50 wypadła mi z kieszeni i wyłamały się wszystkie zaczepy w klapce baterii i na obudowie. Telefon - uprzejma pani poinformowała mnie, że nie ma problemu można przesłać - ujednolicony koszt usługi coś około 524 zł
    No trudno, co było robić - spakowałem i wysłałem.
    Po 10 dniach dostałem ją z powrotem - klapka wymieniona,
    obudowa wymieniona - koszt 0 zł, nawet przesyłka na koszt Olka - SZOK

Dla mnie taki gest ze strony firmy znaczy więcej niż pewne bolączki systemu (których zresztą byłem świadomy w momencie wchodzenia w niego), czy opóźnienia przy wydaniu E-x.
    Takie traktowanie w połączeniu z ostatnimi premierami, oznacza dla mnie, że firma szanuje swoich klientów i dotrzymuje slowa (co do dalszego rozwoju systemu), a te 524 i tak zarobi, bo teraz już bez oporów i z wielką chęcią kupię 8mm. fisheye.

Oby podobnie było również z tą wyceną czyszczenia

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    no tak ale ty pieszesz typowo o serwisie... ja o czyszczeniu (gdy nie ma awarii sprzetu). Zreszta dlatego zalozylem nowy temat.

Ja ciagle czekam na tych co pisali ze mieli czyszczony aparat.
    - czy bylo to przy okazji awarii
    - i czy maja na to jakas dokumentacje

zreszta nie ma co teraz gdybac.... 3ba czekac do jutra... mam nadzieje ze nie potwierdza sie moje slowa

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Kiedyś dzwoniłem też do Jack-a i powiedział mi, że jeśli nie wkładaliśmy paluszków do środka aparatu, a na matrycy znajdują jakieś brudy to traktowane jest to jak awaria sprzętu i aparat powinien zostać wyczyszczony za darmo. A nikt z nas chyba dosłownie nie grzebał w body?

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Karol, masz paprochy na matrycy, to jest awaria. Nie masz paprochów, a chcesz czyszczenia bo masz taki kaprys, to pewnie kosztuje 8 paczek. Teraz jest mi łatwiej zrozumieć stanowisko szefowej serwisu.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Ja tylko na zimne dmucham. Mnie się wydaje, że to nie jest do końca prawda, co zacytowałeś. Jack też się zastanawia, bo zadzwoniłem do niego z takim pytaniem. Jutro będziemy mieli oficjalne stanowisko. Wszystkim to na dobre wyjdzie. Jak sobie wyobrażę 1000 E300 przed końcem gwarancji wysłanych na czyszczenie po przeczytaniu twojego listu na forum, a potem pomnożę 1000 x 829 PLN... to lepiej jak jutro będę wiedział coś dokładniej

Pozdrawiam
    Radio, wiesz jaki jest Olympus, piszą 829zł, a później i tak robią wszystko za darmo