kiedys to kiedys.... teraz jest inaczej
ciekawe czy to jest spowodowane rosnaca popularnoscia e-systemu... nie wiem czy mam sie cieszyc czy plakac![]()
kiedys to kiedys.... teraz jest inaczej
ciekawe czy to jest spowodowane rosnaca popularnoscia e-systemu... nie wiem czy mam sie cieszyc czy plakac![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Ja tylko na zimne dmucham. Mnie się wydaje, że to nie jest do końca prawda, co zacytowałeś. Jack też się zastanawia, bo zadzwoniłem do niego z takim pytaniem. Jutro będziemy mieli oficjalne stanowisko. Wszystkim to na dobre wyjdzie. Jak sobie wyobrażę 1000 E300 przed końcem gwarancji wysłanych na czyszczenie po przeczytaniu twojego listu na forum, a potem pomnożę 1000 x 829 PLN... to lepiej jak jutro będę wiedział coś dokładniej
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
14.04 kończy mi się gwarancja na E-1 to chyba czas najwyższy wysłać do przedmuchania??Zamieszczone przez Karol K.
Swoją drogą 821 PLN? to się nazywa trzepanie kasiory![]()
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
A czy syf na matrycy nie byłby powodem do wysłania na czyszczenieWszak jedną z obietnic E-systemu jest skuteczność jego SSWF w usuwaniu brudów. Może zabrudzenie matrycy oznaczać uszkodzenie/wadliwe działanie SSWF
![]()
OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary
willow32 tez tak myslalem.... stad tez wyskoczylem z tym tematem![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
A ja myśle, że nie będzie tak źle, chociaż poczekam na to co powie RE.
Niedawna miałem okazję pierwszy raz korzystać z usług serwisu Olka.
FL-50 wypadła mi z kieszeni i wyłamały się wszystkie zaczepy w klapce baterii i na obudowie. Telefon - uprzejma pani poinformowała mnie, że nie ma problemu można przesłać - ujednolicony koszt usługi coś około 524 zł![]()
No trudno, co było robić - spakowałem i wysłałem.
Po 10 dniach dostałem ją z powrotem - klapka wymieniona,
obudowa wymieniona - koszt 0 zł, nawet przesyłka na koszt Olka - SZOK
Dla mnie taki gest ze strony firmy znaczy więcej niż pewne bolączki systemu (których zresztą byłem świadomy w momencie wchodzenia w niego), czy opóźnienia przy wydaniu E-x.
Takie traktowanie w połączeniu z ostatnimi premierami, oznacza dla mnie, że firma szanuje swoich klientów i dotrzymuje slowa (co do dalszego rozwoju systemu), a te 524 i tak zarobi, bo teraz już bez oporów i z wielką chęcią kupię 8mm. fisheye.
Oby podobnie było również z tą wyceną czyszczenia![]()
no tak ale ty pieszesz typowo o serwisie... ja o czyszczeniu (gdy nie ma awarii sprzetu). Zreszta dlatego zalozylem nowy temat.
Ja ciagle czekam na tych co pisali ze mieli czyszczony aparat.
- czy bylo to przy okazji awarii
- i czy maja na to jakas dokumentacje
zreszta nie ma co teraz gdybac.... 3ba czekac do jutra... mam nadzieje ze nie potwierdza sie moje slowa
Kiedyś dzwoniłem też do Jack-a i powiedział mi, że jeśli nie wkładaliśmy paluszków do środka aparatu, a na matrycy znajdują jakieś brudy to traktowane jest to jak awaria sprzętu i aparat powinien zostać wyczyszczony za darmo. A nikt z nas chyba dosłownie nie grzebał w body?![]()
Karol, masz paprochy na matrycy, to jest awaria. Nie masz paprochów, a chcesz czyszczenia bo masz taki kaprys, to pewnie kosztuje 8 paczek. Teraz jest mi łatwiej zrozumieć stanowisko szefowej serwisu.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Radio, wiesz jaki jest Olympus, piszą 829zł, a później i tak robią wszystko za darmoZamieszczone przez RadioErewan
![]()