Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: czyszczenie lustrzanki w ramach gwarancji

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

czyszczenie lustrzanki w ramach gwarancji

wiem ze bylo wiele tematow dot. serwisu, roznych awarii i nawet troche o tym o co zaraz zapytam.... nie mniej jednak postanowilem zalozyc nowy temat.

Czy jest cos takiego jak czyszczenie aparatu w ramach gwarancji lub po gwarancyjne?
    (czy takiemu darmowemu czyszczeniu podlega tez wymiana "tasiemki" w systemie redukcji zakurzenia matrycy?)

podobno jest... czy osoby ktore mialy tak przeczyszczony aparat maja jakies dokumenty/kwitki z serwisu ze taka czynnosc miala miejsce. Jesli tak to prosze o wrzucenie tutaj takiej tresci.
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Re: czyszczenie lustrzanki w ramach gwarancji

Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    wiem ze bylo wiele tematow dot. serwisu, roznych awarii i nawet troche o tym o co zaraz zapytam.... nie mniej jednak postanowilem zalozyc nowy temat.

Czy jest cos takiego jak czyszczenie aparatu w ramach gwarancji lub po gwarancyjne?
    (czy takiemu darmowemu czyszczeniu podlega tez wymiana "tasiemki" w systemie redukcji zakurzenia matrycy?)

podobno jest... czy osoby ktore mialy tak przeczyszczony aparat maja jakies dokumenty/kwitki z serwisu ze taka czynnosc miala miejsce. Jesli tak to prosze o wrzucenie tutaj takiej tresci.
    Ja miałem czyszczony, w listopadzie 2006 r.!!!
    Nie zaplacilem ani grosza, pisałem zresztą o trym na forum!!!
    W opisie czynnosci (ktore gdzies mam) nie ma wprost o czyszczeniu aparatu!!!
    5Dm3

| OlyJedi Awatar olifant
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    ale to było po gwarancji? bo zastanawiam się ile by taka usługa mogła ew. kosztować bo mógłbym wysłać dziadka na lifting w stylu przeczyszczenie, tasiemka, guma na uchwycie...
    .

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

temp

thx Mariusz M za info... poczekam jeszcze na pare osob ktore w ramach gwarancji mialy czyszczony sprzet i napisze dlaczego wogle wyskoczylem z takim postem
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    mi wymieniali tasiemke 2 razy. pozdr.
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar Dempsey
    Mieszka w
    Poznań/Buk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jeronimo mnie też ciekawi ten temat, bo... hmmm... jakby to, żeby nie zostać zlinczowanym... mam troszkę syfu na matrycy Chętnie bym przesłał aparacik do czyszczenia...
    P.S. Tak wiem, nie na matrycy ale na filtrze przed nią, ale wszyscy wiemy, że to tylko taki skrót myślowy
    OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    No więc to jest wszystko co trzeba wiedzieć o czyszczeniu aparatu:

Witam,

Uprzejmie informuję, że czyszczenie aparatu jest bezpłatne w ramach gwarancji.

Proces czyszczenia trwa do 2 tygodni.

Serwisowanie odbywa się w Czechach, ale za pośrednictwem naszego serwisuw Duchnicach.
    Koszt czyszczenia po wygaśnięciu gwarancji to 829 PLN brutto.

Pozdrawiam

Joanna Karpińska - Zabijak

OLYMPUS SERWIS
    (Odpowiedź na moje pytania, które zadałem serwisowi)

Sam jeszcze nie wysyłałem aparatu do czyszczenie ale przymierzam się do tej czynności za jakieś 2 tygodnie

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Oj, nie rozpędzał bym się tak. Wypytam w piątek w fabryce, bo obawiam się, że nie musi być tak jak pisze Karol. Poczekajcie proszę cierpliwie do piątku (chyba, że Jack się tu pojawi z lepszą wiedzą).
    Czyszczenie przy usuwaniu usterki to raczej naturalna sprawa (bo brud może być przyczyną problemów). Wysłanie aparatu do serwisu tylko w celu wyczyszczenia wydaje mi się jednak abstrakcją, choć mam nadzieję, że się mylę.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    chcialem jeszcze zaczekac na pare postow ... no ale nie wytrzymalem :P

No wiec nie ma czegos takiego jak tylko czyszczenie gwarancyjne! Nie ma nigdzie o tym mowy.
    Jesli komus sie aparat zepsuje to w ramach tego jak juz pojedzie do serwisu jest zazwyczaj domyslnie czyszczony.
    Z drugiej strony jest to zupelnie logicznie bo zadna firma na swoj koszt nie moze od kazdego uzytkownika brac "produktu" i wyslac go na male czyszczonko bo jemu sie wydaje ze jest brudny (chyba nie musze pisac uzasadnienia dlaczego...)

Do wszystkich co tu napisali - rozumiem ze takie czyszczenie czy wymiana tasiemki odbywala sie przy okazji jakies naprawy? (napiszcie jak to u was wygladalo). Z tego co wybadalem na dzien dzisiejszy (moze kiedys bylo inaczej) to tylko przy naprawie.

/EDIT
    o widze ze w tym samym czasie piasalem co RadioErewan No nic.... to czekamy na Jack'a ktory pewnie potwierdzi to co napisalem...

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Oj, nie rozpędzał bym się tak. Wypytam w piątek w fabryce, bo obawiam się, że nie musi być tak jak pisze Karol. Poczekajcie proszę cierpliwie do piątku (chyba, że Jack się tu pojawi z lepszą wiedzą).
    Czyszczenie przy usuwaniu usterki to raczej naturalna sprawa (bo brud może być przyczyną problemów). Wysłanie aparatu do serwisu tylko w celu wyczyszczenia wydaje mi się jednak abstrakcją, choć mam nadzieję, że się mylę.

Pozdrawiam
    Dzwoniłem także kiedyś do serwisu z pytaniem jak samemu wyczyść brudy w środku aparatu. Serwisanci powiedzieli żeby wysłać aparat na koszt firmy i oni się tym zajmą (za darmo). Czyszczenie w OLYm traktowane jest jak naprawa