Strona 4 z 19 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 181

Wątek: sony A55 i A33

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Koniec 2010 - Micro Focus Adjustments tez nie ma.

qbic
    Gość
    jak na cropa to źle nie wyglądają te foty

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

endzi
    Gość
    Cóż. Lustrzanka APS-C jak lustrzanka APS-C -tyle, że mocno zmniejszona i z niezłym video i "szybkoszczelna". Nie konkurencja dla NEX'a, a za to mocny cios w bezlusterkowce panasa i samsunga z gripami. Zwłaszcza, że pasują do niej wszystkie obiektywy A.

No i wycięty niezły kawał canonowi, który ustami jednego z prezesów ostatnio ogłszał, że ruszyły prace nad maleńka lustrzanką - konkurencją dla bezlusterkowców. Sony już takie coś sprzedaje (gdzieś 2 tygodnie po tej zapowiedzi od canona)
    Ostatnio edytowane przez endzi ; 25.08.10 o 19:37

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Cieszy mnie twój entuzjazm, jako użytkownik tego systemu mogę tylko powiedzieć, ze mój entuzjazm dotyczący wsparcia dla istniejących produktów, jest (delikatnie rzecz ujmując) umiarkowany.
    Qbic,
    nawet sie nie staraj...

Ostatnio (mniej wiecej od pojawienia sie NEX'a) na wielu portalach, forach odnotowano nagly wzrost komentarzy od pracownikow korporacji Sony. Latwo to rozpoznac, rzucaja to co dostali w korporacyjnych materialach "street fighting with competition", zazwyczaj nie wiedza za duzo o fotografii, w kolko powtarzaja to co sprzedaje dzial marketingu Sony. Cos co pozniej powtarzaja w Foto Jokerach i innych...

PS: Sa zazwyczaj bardzo uprzejmi, czesto odowiadaja pytaniami. Czasem jak Ty sie ich o cos spytasz, widac, ze konsultuja odpowiedz najpierw z kims "u siebie"

endzi
    Gość
    Dokładnie. Trafiłeś. Ja przed każdym postem konsultuje się z Tokio. Ostrzegam - jesteśmy również w autobusach i tramwajach komunikacji miejskiej oraz na stacjach benzynowych.
    Ostatnio edytowane przez endzi ; 25.08.10 o 21:06

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez endzi Zobacz posta
    AF podczas kręcenia w tych sonówkach rewelacyjny. Kurcze pokażcie mi firmę, która jest w stanie w ciągu 3 miesięcy pokazać nową serię bezlusterkowców (NEX), nowe podejście do lustrzanek (axx - w zasadzie rozmiarami porównywalna z korpusami w stylu G2) i jednocześnie dopracowuje non-stop coraz lepiej tradycyjne lustrzanki i ostro majstruje przy kamerach z wymienną optyką. Oni na serio podchodzą do tego biznesu.
    Wiesz, nie liczy sie ilosc, ale jakosc. Przynajmniej dla bardziej wymagajacych fotoamatorow. Byc moze statystycznie nie sa wiekszoscia. Ale wielu takich zaglada na te forum. Wielu, ktorzy chca wiedziec wiecej, niz powie im ulotka czy sprzedawca w MediaMarkt czy Foto Jokerze.

AF naprawde rewelacyjny - dziala przy otwartym otworze.
    Uzytecznosc, czyt. bajer i marketing - 10 fps - potwierdza za DP Review tym razem Fotopolis.

Co Cie Endzi spowodowalo do napisania powyzszego postu? Przeciez, nie miales tego aparatu w reku. A moze miales?

Juz w pierwszych dniach po premierze widac, ze wiecej tu marketingu, niz realnej wartosci. Wiecej grania slowami o innowacyjnosci, byciu pionierem - co jest oczywista nieprawda...
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=11395

Co ciekawe, Fotopolis w artykule z pierwszymi samplami (wczoraj) podmienil sample po kilku godzinach... Tak sam z siebie? To samo bylo z 16mm pod NEX na Optycznych bodajze.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    ciekawe jak będzie z głośnością, skoro lustro nie kłapie, to może sama migawka będzie bardzo cicha, no i pozostaje jeszcze kwestia szybkości AF.
    ja przez pie*#@%@ne lustro w E3 i w PENie nie moglem zrobić dobrego zdjęcia jeza bo skubany zawsze na trzask zdążył błyskawicznie podskoczyć, schować głowe albo cokolwiek innego... a filmowanie - pierwsza kladsa - nic nie słyszał to nie reagował