Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Na podstawie tej tabelki, niestety aparat muszę zdyskwalifikować do moich potrzeb. Dane nie pokrywają się z doświadczeniami kolegi Eliota, jednak wolę nie ryzykować.
Sadzę że sony asekuruje się nieco na wyrost, tak aby po "amerykańsku" nikt nie mógł ich zaskarżyć. O ile sam aparat jest dla mnie ok, to jestem zrozpaczony jakością kita dołączonego do zestawu.
E510+ZD14-54+ZD50.2+m42
Z tym przegrzewaniem się to Sony sobie robi jakieś jaja. Jak im nie wstyd wypuszczać na rynek takiego bubla?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Serwis Nikona to raczej tylko nasza polska bolączka i w mniejszym stopniu zależy od grubych ryb z kwatery głównej w Japonii, a bardziej od podwykonawców zatrudnianych lokalnych przedstawicieli producenta. To oni się powinni wstydzić.
A na Olka spuśćmy zasłonę milczenia...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Miałem E-510 dwa lata i nie miałem bandingu na żadnej czułości, więc to nie reguła. Za to miałem inny problem, z którym serwis nie mógł się uporać, ale i tak wyszedł obronną ręką.
Sony natomiast ma taki marketing, że może sobie pozwolić na tego typu "buble". Pewnie większość nabywców nawet tego problemu nie doświadczy. W lustrzankach tryb filmowania jest ciągle traktowany jako dodatek.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA