Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 181

Wątek: sony A55 i A33

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez endzi Zobacz posta
    Filmik ewentualnie krótki jak tańczy czy śpiewa piosenkę kilka fotek i to wszystko na pamiątkę tych emocji
    Wg mnie tak, ale jako wynik koncowy. Czyli rejestrujesz taki "event", nie przerywasz - bo niby skad masz wiedziec, czy nie przegapisz wlasnie tych emocji. A potem wybierasz, wycinasz i montujesz.

Widzialem jak rodzice lacza jedno i drugie. Na malutkim statywie (moznaby powiedziec monopodzie z trojnogiem u dolu) kamkoder wlaczony caly czas. A oni z boku machaja, usmiechaja sie. A samym kamkoderem od czasu do czasu najezdzaja i robia zblizenia.

Wg mnie to caly czas bardziej rejestracja, niz kreacja. Nic w tym zlego oczywiscie.

Wracajac do A33\55 - one po prostu jeszcze w tej wersji - po prostu nie nadaja sie do kontrolowalnej i przewidywalnej rejestracji. Moga sie przegrzac, nie dziala AF kiedy przymknie sie przyslone (chcac zarejestrowac obraz z wieksza GO).

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Ja też kręcę takie filmy. Wolę jednak patrzeć i cieszyć się z dzieciaczkiem niż gapić się w aparat całe przedstawienie/imprezę. On przeżywa jak na niego patrzeć uśmiechać się , machać a nie stać z nosem wlepionym w wyświetlacz LCD. Filmik ewentualnie krótki jak tańczy czy śpiewa piosenkę kilka fotek i to wszystko na pamiątkę tych emocji. Bez przesady z tym kręceniem czy fotografowaniem. To tylko dodatek. Nie wszystko musi być zarejestrowane. Ludzie.
    Ale cóż- każdy ma inne wymagania i potrzeby. Dla ciebie aparat kręcący krótkie filmiki lub długie ale bez stabilizacji jest do bani i kompletna żenada. OK.
    Bardzo mi sie podoba Twoja wypowiedż, ale takie poglądy nie docieraja do panów, którzy pakuja się ze swoimi sprzętami wszędzie, no bo jakos muszą wytłymaczyć sobie i światu ( żonie) celowość ciągłych zakupów. No i skoro nie trafili do Iraku (Afganistanu), kategoria E, to muszą jakoś to sobie zrekompensować. Ale dosyć żartów. faktycznie niejednokrotnie rejestrujemy na filmie, czy fotkach wszystko. Dzięki temu mam fojne fotki moich dzieci już doroslych i przyjaciól i rodzinki itp.Natomiast focenie "przestrzeni geograficznej" też ma sens, wszystko się tak szybko zmienia.
    Popadamy w histerię i spazma z tymi narzekaniami na różne sprzety. Tak naprawdę to niewiele nam potrzeba, gdyby się przyjrzeć dokładnie.
    Dlatego kupię prywatnie tego nowego Fujika ze stałka 35mm zamocowaną na zawsze, resztę wyrzucę.
    Cześc.Ch.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Dla ciebie aparat kręcący krótkie filmiki lub długie ale bez stabilizacji jest do bani i kompletna żenada. OK.
    Coś kolego mijasz się z prawdą. A który z tych Soniaków nagrywa długie filmy bez stabilizacji? Nagrywają trochę dłuższe, ale nadal króciutkie jak tyłek węża.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar Eliot
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Coś kolego mijasz się z prawdą. A który z tych Soniaków nagrywa długie filmy bez stabilizacji? Nagrywają trochę dłuższe, ale nadal króciutkie jak tyłek węża.
    Przesadzasz mocno, nie wiem ile razy zdażyło Ci się filmować takie ujęcia, próbujesz zdyskredytować coś, czego pewnie nigdy nie będziesz używał.
    Nie jest to sprzęt bez wad, ale podejdźmy do tego rozsądnie.
    E510+ZD14-54+ZD50.2+m42

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Klip promujacy warunki mial sprzyjajace: https://forum.olympusclub.pl/showpos...76&postcount=7

endzi
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    A niby jaki aparat nagrywa filmy dłuższe niż 30 minut? Mylisz aparaty z kamerami.

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Wg mnie tak, ale jako wynik koncowy. Czyli rejestrujesz taki "event", nie przerywasz - bo niby skad masz wiedziec, czy nie przegapisz wlasnie tych emocji. A potem wybierasz, wycinasz i montujesz.
    W takich przypadkach emocje się przeżywa, a nie rejestruje. Tak przynajmniej jest u mnie. Potem - po latach kilka fotek i może jakiś krótki filmik (nie koniecznie) i wszystko pamiętasz . To wszystko. Naprawdę dzieciak ma radość z tego że go oglądasz, machasz mu, uśmiechasz się i patrzysz na niego a nie na aparat czy LCD. Bez przesady. Ja nie wyobrażam sobie sytuacji, że zamiast na dziecko, jego występy i radość z mojej obecności miałbym 5 minut gapić się w aparat.
    Ostatnio edytowane przez endzi ; 2.10.10 o 20:41

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Moze male to przedszkole, albo grupy. U mnie ostatnio wystepowaly 3 grupy razem i moj dzieciak mnie nie widzial z widowni. Zreszta wychowawczynie w przedszkolu same prosily maluchow, aby nie szukaly rodzicow na sali, bo emocje je zjedza i z wystepu nici. To byl eksperyment z ich strony, pierwszy raz, zakonczyl sie sukcesem.

PS:
    nie mowimy tu o limicie 30 min. ale jednak krotszym.

W przypadku GH1 limitem jest karta. I nie slyszalem, zeby sie przegrzewal.

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Tani to on nie jest.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.