Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 181

Wątek: sony A55 i A33

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eliot Zobacz posta
    Dręczony tymi informacjami testowo dziś włączyłem zapis i położyłem na półce z widokiem przez okno, wytrzymał 22 min( do końca miejsca na karcie), w domu było +19c, stabilizacja włączona, -czyli bardzo długo, myślę że dlatego że nie był ruszany i stabilizacja za dużo nie pracowała.
    Bez stabilizacji chcesz używać tego aparatu-kamery? Nagrywałeś kiedykolwiek filmy z ręki? Chyba nie, bo byś nie napisał tego postu. Aparat-kamera, którego nie mogę używać ze stabilizacją jest dla mnie bezużyteczny.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    To kręcenie filmów w Soniakach to porażka kompletna. Płacę furmankę pieniędzy za safari w Afryce, kręcę egzotyczne zwierzaki, a po kilku minutach - ERROR!!! W takich temperaturach matryca ostudzi się prawdopodobnie dopiero w nocy.

Kompakt za 200 zł. lepiej się sprawdzi, niż te Sony-niedoróby. Przynajmniej będzie działał.

Żenada, po prostu brak mi słów jak mogli wypuścić taką kiszkę. I zorientowali się dopiero, kiedy aparaty były już na półkach sklepowych.
    Widocznie koncentrowali się na Foto a nie Video .
    A swoją drogą to całkiem fajne aparaty dla zwykłych użytkowników* którym zależy na lustrzance z możliwością filmowania - w takim MM to będzie się dobrze sprzedawać. Sam nigdy nie filmuję kompaktem dłuższych ujęć jak 3-4 minutowe.
    Sony pewnie teraz zbiera opinie użytkowników i dopracowuje a77.

*Fotoamator -"Niedzielny pstrykacz"
    Ostatnio edytowane przez Mcarto ; 1.10.10 o 19:07
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Sam nigdy nie filmuję kompaktem dłuższych ujęć jak 3-4 minutowe.
    No dobrze. Ale filmujesz dzieciaki w ujęciach 3-4 minutowych, kilka takich ujęć i Sony klęka. W tym momencie tracisz ujęcie, dzięki któremu mogłeś wygrać telewizor w programie Tadeusza Drozdy.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 1.10.10 o 19:12
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    No dobrze. Ale filmujesz dzieciaki w ujęciach 3-4 minutowych, kilka takich ujęć i Sony klęka. W tym momencie tracisz ujęcie, dzięki któremu mogłeś wygrać telewizor w programie Tadeusza Drozdy.
    A fakt - w takiej sytuacji to jednak niedopracowanie sprzętu.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Ale do drozdy kręci się filmiki kalkulatorem lub pompką rowerową.

endzi
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Sam nigdy nie filmuję kompaktem dłuższych ujęć jak 3-4 minutowe.
    Sony pewnie teraz zbiera opinie użytkowników i dopracowuje a77.
    [/SIZE]
    To tak jak ja. Przyznam, że używając cyfrowych aparatów od ok. 4 lat nie nakręciłem filmu dłuższego niż ok. 4 minut. Dziwny problem. Pewnie w nowych aparatach ten "ogromny"problem zostanie usunięty. Cóż prawdopodobnie duża matryca generuje więcej ciepła niż małe matryce kompaktów czy 4/3 lub zwyczajnie zaoszczędzili na elektronice dając gorsze podzespoły niż w kamerach.
    Ostatnio edytowane przez endzi ; 1.10.10 o 20:48

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Bez stabilizacji chcesz używać tego aparatu-kamery? Nagrywałeś kiedykolwiek filmy z ręki? Chyba nie, bo byś nie napisał tego postu. Aparat-kamera, którego nie mogę używać ze stabilizacją jest dla mnie bezużyteczny.
    Oj Rafale nie przesadzaj. Stabilizacja ułatwia i pomaga podczas filmowania, jednak bez niej też można się obejść. I tak na wszelki wypadek napiszę, tak nagrywałem filmy z ręki.
    Popadasz w skrajności niestety, moim zdaniem.......

Kilka przykładów:

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez endzi Zobacz posta
    To tak jak ja. Przyznam, że używając cyfrowych aparatów od ok. 4 lat nie nakręciłem filmu dłuższego niż ok. 4 minut. Dziwny problem. Pewnie w nowych aparatach ten "ogromny"problem zostanie usunięty. Cóż prawdopodobnie duża matryca generuje więcej ciepła niż małe matryce kompaktów czy 4/3 lub zwyczajnie zaoszczędzili na elektronice dając gorsze podzespoły niż w kamerach.
    Jestem trochę bardziej wymagającym "filmowcem", kręcę niestety dłuższe sekwencje niż 4 minutowe. Zajmuję się filmowaniem moich dzieciaków, przedstawienia w przedszkolu niestety trwają więcej niż 4 minuty.

Dlatego Sony do moich "profesjonalnych" zastosowań się nie nadaje.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar Eliot
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Jestem trochę bardziej wymagającym "filmowcem", kręcę niestety dłuższe sekwencje niż 4 minutowe. Zajmuję się filmowaniem moich dzieciaków, przedstawienia w przedszkolu niestety trwają więcej niż 4 minuty.

Niestety moje dzieci wyrosły już z wieku przedszkolnego, a zanim będę miał wnuki mam nadzieję że pojawi się coś co wytrzyma dłużej niż te 10 min jednorazowego ujęcia.
    E510+ZD14-54+ZD50.2+m42

endzi
    Gość

Ja też kręcę takie filmy. Wolę jednak patrzeć i cieszyć się z dzieciaczkiem niż gapić się w aparat całe przedstawienie/imprezę. On przeżywa jak na niego patrzeć uśmiechać się , machać a nie stać z nosem wlepionym w wyświetlacz LCD. Filmik ewentualnie krótki jak tańczy czy śpiewa piosenkę kilka fotek i to wszystko na pamiątkę tych emocji. Bez przesady z tym kręceniem czy fotografowaniem. To tylko dodatek. Nie wszystko musi być zarejestrowane. Ludzie.
    Ale cóż- każdy ma inne wymagania i potrzeby. Dla ciebie aparat kręcący krótkie filmiki lub długie ale bez stabilizacji jest do bani i kompletna żenada. OK.
    Ostatnio edytowane przez endzi ; 2.10.10 o 06:04