Widocznie koncentrowali się na Foto a nie Video.
A swoją drogą to całkiem fajne aparaty dla zwykłych użytkowników* którym zależy na lustrzance z możliwością filmowania - w takim MM to będzie się dobrze sprzedawać. Sam nigdy nie filmuję kompaktem dłuższych ujęć jak 3-4 minutowe.
Sony pewnie teraz zbiera opinie użytkowników i dopracowuje a77.
*Fotoamator -"Niedzielny pstrykacz"
Ostatnio edytowane przez Mcarto ; 1.10.10 o 19:07
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 1.10.10 o 19:12
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
To tak jak ja. Przyznam, że używając cyfrowych aparatów od ok. 4 lat nie nakręciłem filmu dłuższego niż ok. 4 minut. Dziwny problem. Pewnie w nowych aparatach ten "ogromny"problem zostanie usunięty. Cóż prawdopodobnie duża matryca generuje więcej ciepła niż małe matryce kompaktów czy 4/3 lub zwyczajnie zaoszczędzili na elektronice dając gorsze podzespoły niż w kamerach.
Ostatnio edytowane przez endzi ; 1.10.10 o 20:48
Ja też kręcę takie filmy. Wolę jednak patrzeć i cieszyć się z dzieciaczkiem niż gapić się w aparat całe przedstawienie/imprezę. On przeżywa jak na niego patrzeć uśmiechać się , machać a nie stać z nosem wlepionym w wyświetlacz LCD. Filmik ewentualnie krótki jak tańczy czy śpiewa piosenkękilka fotek i to wszystko na pamiątkę tych emocji. Bez przesady z tym kręceniem czy fotografowaniem. To tylko dodatek. Nie wszystko musi być zarejestrowane. Ludzie.
Ale cóż- każdy ma inne wymagania i potrzeby. Dla ciebie aparat kręcący krótkie filmiki lub długie ale bez stabilizacji jest do bani i kompletna żenada. OK.
Ostatnio edytowane przez endzi ; 2.10.10 o 06:04