Strona 5 z 19 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 181

Wątek: sony A55 i A33

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    ja przez pie*#@%@ne lustro w E3 i w PENie nie moglem zrobić dobrego zdjęcia jeza bo skubany zawsze na trzask zdążył błyskawicznie podskoczyć, schować głowe albo cokolwiek innego... a filmowanie - pierwsza kladsa - nic nie słyszał to nie reagował
    W C5d2 jest świetny patent którego mi brakuje gdzie indziej, jak pstrykasz w trybie LV to lustro nie klapie, myślałem ze będę stosować do HDR, ale ta puszka się do tego nie na daje.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    W C5d2 jest świetny patent którego mi brakuje gdzie indziej, jak pstrykasz w trybie LV to lustro nie klapie, myślałem ze będę stosować do HDR, ale ta puszka się do tego nie na daje.
    Ten aparat bardzo mi leży pod wieloma względami tylko nie finansowo ekonomicznymi ale tak to zdecydowanie go lubie - przynajmniej na tyle na ile nim fotografowałem ...

A odkad wiem, że w LV jeszcze zdjęcia robi po cochu - to lubie go jeszcze bardziej

bezszelestna lustrzanka - to dobry kierunek rozwoju

Nikon F6 był cichuteńki i stał się obiektem moich westchnien swego czasu

endzi
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Juz w pierwszych dniach po premierze widac, ze wiecej tu marketingu, niz realnej wartosci. Wiecej grania slowami o innowacyjnosci, byciu pionierem - co jest oczywista nieprawda...
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=11395

Co ciekawe, Fotopolis w artykule z pierwszymi samplami (wczoraj) podmienil sample po kilku godzinach... Tak sam z siebie? To samo bylo z 16mm pod NEX na Optycznych bodajze.
    Dokładnie to samo pisałeś o NEX. Też rozprawiałeś nad rzekomo niską jakością fotek i obiektywów. A tu okazało się, że obiektywy w sprzedaży są ok. Jakość fotek też dobra. Także spokojnie.
    Ty już w pierwszych dniach po premierze widzisz, że więcej tu marketingu. A ja wcale tego nie widzę. Nie dziwi mnie, że nowy produkt jest promowany, że się o nim pisze. To normalne.

Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez endzi Zobacz posta
    Dokładnie to samo pisałeś o NEX. Też rozprawiałeś nad rzekomo niską jakością fotek i obiektywów. A tu okazało się, że obiektywy w sprzedaży są ok. Jakość fotek też dobra. Także spokojnie.
    Ty już w pierwszych dniach po premierze widzisz, że więcej tu marketingu. A ja wcale tego nie widzę. Nie dziwi mnie, że nowy produkt jest promowany, że się o nim pisze. To normalne.
    Mnie dziwią zachwyty nad NEXem . Dla mnie raz jest strasznie paskudny dwa że tego 18-55 zrobili takich rozmiarów że dla mnie to jakiś szczyt niekompaktowości w porównaniu do innych bezlusterkowców trzy że gdzieś się podział manualny focus... Oczywiście te rzeczy to nie wszystko - ale dla mnie do ideału - nawet obrazkowego mu daleko

Oczywiście buzzmarketing nie dziwi - sony ma pieniądz i może se na takie chamskie metody pozwolić Z resztą.. patrząc po klienteli agencji reklamowych to robi to masa firm - poczynając od leku na grzybice pochwy a kończąc na napojach izotonicznych i producentach oprogramowani

Te same metody marketingu z pewnością firma stosuje wszedzie i promując alfy i promując nexy Więc do zachwytów na forum zwłaszcza pisanych przez osoby które tylko piszą i zachwalają aparat jednej marki ,na forum pojawiają się nagle tylko z taka misją - należy podchodzić bardzo sceptycznie i z dużym dystansem bo jest gigantyczne prawdopodobieństwo że panom i paniom płacą za te wypowiedzi - i to nie mało jeśli chodzi o stawki dla marketingu szeptanego

Marketing szeptany jest cenioną formą promocji, ze względu na dużą wiarygodność komunikatów przekazywanych przez konsumentów. Ludzie są bardziej skłonni wierzyć pozytywnym opiniom wyrażonym przez znajomych z forum na temat produktu, którego używali, niż np. reklamom telewizyjnym.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Jak piszesz Dobas. Ty swoje, portale swoje, a gosc nadal uparcie mantre powtarza:

obiektywy w sprzedaży są ok. Jakość fotek też dobra.
    Nie ma co, kup, pokaz sample, zadawaj pytania na forum Sony. Jak jestes z W-Wy - spotkajmy sie na jakims plenerze, chetnie porozmawiam w realu. Wrzucimy nasze zdjecia tu na forum.

?

qbic
    Gość
    ... a jak kolega z Krakowa no to tez zapraszam na plener.

endzi
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta

Te same metody marketingu z pewnością firma stosuje wszedzie i promując alfy i promując nexy Więc do zachwytów na forum zwłaszcza pisanych przez osoby które tylko piszą i zachwalają aparat jednej marki ,na forum pojawiają się nagle tylko z taka misją - należy podchodzić bardzo sceptycznie i z dużym dystansem bo jest gigantyczne prawdopodobieństwo że panom i paniom płacą za te wypowiedzi - i to nie mało jeśli chodzi o stawki dla marketingu szeptanego
    Dałeś się wkręcić. Z tym dzwonieniem do Tokio tylko żartowałem A swoją drogą fajna taktyka. Jak już nie można się przyczepić sony to przynajmniej dezawuuje się osobę piszącą, że jej się podoba axx czy nex. A mi si e podoba, nie ukrywam.
    Poza tym dobas chciałbyś, żebym w wątku o axx pisał o aparatach innych marek?
    Ostatnio edytowane przez endzi ; 25.08.10 o 23:27

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    dezawuuje się osobę piszącą, że jej się podoba axx czy nex. A mi si e podoba, nie ukrywam.
    Sam sie dezawuujesz powtarzaniem tych samych slow co kilka postow.
    Mnie i wiele osob, raczej malo interesuje, czy Ci sie podoba, tylko fakty, sample, to dzial TECHNICZNY.

To nie jest strona z opiniami na Ceneo. Odkad wszedlem da watku, pytam, szukam m.in. info o kalibracji AF, metodzie jego dzialania, IQ, uzytecznosci 10 fps, itd. Dziele sie linkami, ogladam te udostepnione przez innych. Jakosc wysokiego ISO akurat mnie mniej interesuje (ale nie przeszkadzam innym o tym pisac, gdyz dla wielu sie to liczy).

Co wnosi pisanie co kilka postow, ze Sony jest wspaniale, uzywajac tego samego marketingowego belkotu, zamiast jakichs konkretow, faktow? Mysle, ze na forum Sony bardziej by to zrozumieli. Nie wazne.

* * *
    AF Canon 550D vs A55:

W sumie nic nie spodziewanego, jak do tej pory zadne lustro nie dawalo komfortu pracy z WIDEO w trybie AUTO. Jednie wyroznial sie tu GH1, ktory rowniez jak A55 - powalal WIDEO dSLR C, czy N. Rowniez mniejszym efektem JELLO (galarety).

Widac, ze podejscie do AF Sony i Panasa jest mocno odmienne. Do pewnych zastosowan lepsze jedno, do innych drugie.

Film dobrze pokazuje rowniez - na przykladzie Canona - co oznacza stopniowa przyslona podczas WIDEO (skoki jasnosci). Pamietacie co wprowadzil Panasonic w szkle 14-140mm? Wlasnie bezstopniowa przyslone, pod wideo.

| OlyJedi Awatar Eliot
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Co by nie pisać o marketingu- axx wygląda na ciekawy produkt ze względu na filmy, tego nikt w takiej cenie nie sprzedawał. Pasikonik może mieć problem z wersjami aparatów gh, były dość drogie a teraz to już nie przejdzie w takiej cenie.
    E510+ZD14-54+ZD50.2+m42

Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    bo pomysł fajny i innowacyjny - co skutkuje efektem
    i co by nie mówić o marketingu Sony mocno wkracza na rynek i mocno go sobie zajmuje mniejszymi bądź większymi innowacjami. w robieniu kamer mają dużo wieksze doświadczenie niz Canon Nikon czy Olympus... to tez ma niezerowe znaczenie