www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Miałem dzisiaj w rękach e30, kupione w polskich sklepie internetowym, ale pudełko z Niemiec, naklejki na pudełku po niemiecku i książeczka instrukcja obsługi niemiecka(!). Postaram się zdobyć po polsku, żeby nie było, że potem czegoś nie wiem. Zdaje się, że polskie magazyny musiały już się wyczerpać i sprowadzają e30 z Europy. Jakbym tak dłużej poczekał, to by dopiero było
![]()
Jakościowo zdjęcia dużo lepsze ( bardziej mi się podobają wprost z aparatu, niż te z e510), świetny AF, nawet filtry artystyczne wydają się niezłe, choć to automat.Podoba mi się ten przycisk przełączający na zrobione zdjęcia, tego brakowało mi wcześniej w e510, no i ten zmienny w funkcje fn - wybrany fragment zdjęcia pod lupąDziała jak duży zoom do podglądu, świetne. Jedyna wada i to całkiem poważna
To bardzo głośne klikanie aparatu podczas zdjęć seryjnych, toż to karabin maszynowy! Wszystkie koncerty kameralne są już dla mnie zamknięte. Ludzie często narzekali na odgłos mojego e510, teraz mnie od razu wyrzucą za drzwi...
Jest na to jakaś rada? Odgłos karabinu maszynowego to poważna wada niestety, kiedy robi się zdjęcia na imprezach kulturalnych.

w niektórych Canonach jest cichy tryb, strasznie mi się to podoba.
Rada?
Możesz np. odchrząkiwać... jak by chcieli Cię za to wyrzucić to powiesz, że kłaczek.
TATATATAATATATATA khe khe![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 31.08.10 o 01:05
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Black Level na zero oraz +1EV to zupełnie coś innego niż samo +1EV.

Darku, powyciągaj sobie Leice S2 i inne Hasselblady.
Będzie fajnie
A swoją drogą e620 można wyciągać i wyciągać.
Witam i pozdrawiam.
darku, popatrz, a ja tutaj nie podciagnalem eV o nic!
a tak serio, przyklad ten ma na celu pokazac ze zafałszowanie wyników w ten sposob jak ty to czynisz to zaden problem.
no, i wyszlo ze olek szumi na iso 200 (i to CCD ktora ogolnie byla lepsza na low iso) niesamowicie i niedopuszczalnie.
a przeciez ev nie ruszone o ani jeden stopien.
mozna wyciagac bo jest małe i lekkie, i sie reka nie meczy jak sie je wyciaga.
takiedo D3s z jakims 200/2 albo 24-70 nie mozna juz tak łatwo wyciagac, lepiej miec ciagle na wierzchu**
** wszelakie skojarzenia dotyczace wkladania, wyciagania i trzymania swojego sprzętu na wierzchu prosze sobie wsadzic... do torby...
Ostatnio edytowane przez Alleg_pl ; 31.08.10 o 02:00
Witam !
Naprawde nic nie kombinowalem i wszystko wyszlo
w praktyce.
Tak samo obrabiam foty z E-620 jak i 5D MK2 i pisze co
zauwazylem w FF.
Po prostu nie spodziewalem sie, ze 5D MK2 bedzie az tak wrazliwy na
kolorowy szum przy niskim ISO jak nieco sie w RAW-ie podciagne swiatla.
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak