I słusznie, że Nabyłeś bo jest świetne: jasne szybkie i och i ach ale w IR wali hot spoty jak talerzeNie jestem specem ale wyniuchałem coby tu się przydało ciemniejsze szkło np. 14-42. Ja tegoż nie posiadam, więc kombinuję z 70-300.
Zajrzyj tu na stronkę Wrotniaka, tam o IR z Olkiem jest prawie wszystko.
Życzę powodzonka z IRenkami.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Muszę trochę poczekać aż zwolni mi się EP1 pójdzie potem do przeróbki, do wbudowania filtra na stałe, potem myślę sobie jakieś np.50/3,5 macro od Zeissa na przejściówce i popróbuję się z tymi egzotycznymi kolorkami i ich dopasowywaniem. W pełnym słońcu robienie fotografii jest trudne, a IR-foto na pewno możliwe. Tak sobie to wyobrażam na razie...
Ostatnio edytowane przez apz ; 12.12.10 o 14:22
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 25.03.11 o 14:16
Saboor ładnie Ci to wyszło![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"