dla takich zalanych chałup jak na 1 zdjęciu to można przemoczyć, ale na drugim kompletnie nie pasuje mi ta kolorystyka z deszczowym dniem. taka zieleń jaskrawa to chyba nie ta pogoda, no chyba że trawa jakaś malowana![]()
dla takich zalanych chałup jak na 1 zdjęciu to można przemoczyć, ale na drugim kompletnie nie pasuje mi ta kolorystyka z deszczowym dniem. taka zieleń jaskrawa to chyba nie ta pogoda, no chyba że trawa jakaś malowana![]()
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs
Ostatnio edytowane przez apz ; 21.09.11 o 10:42
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
327. ciekawe, dobre kolorystycznie, warto było podjeść w pole ; ).... jednak dla mnie ciut przekontrastowane.
328. szkoda że drzewa są ciemne - ich zielony kolor ożywiłby to "mokre" ujęcie.
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Cześć apz'ecie! Kapliczka fajna ale ten tercet poniżej .... no miodek po prostu!
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Witaj, 327 i 8 bardzo ładne i nastrojowe ale , nie sądzisz, że gdyby było mniej dołu a więcej góry byłoby lepiej ? Kapliczkę odruchowo zrobiłoby się w pionie, Ty zrobiłeś w poziomie i okazało się, że z tymi domami w głębi fajnie wyszło.
pozdrawiam hb.
Ostatnio edytowane przez heniobe ; 21.09.11 o 11:45
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
1 super
e-620 plus kitowy obiektyw 14-42mm i 40-150mm 3,5-4,5
Kapliczka świetna, polski klimat![]()
Szkoda,ze mgla nie byla wieksza,takie bardziej tajemnicze by bylo i delikatniejsze.O takie w tym kierunku by bylo,ale o wiele lepszeZałącznik 55125
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Jakbyś w mych myślach czytał. I wygasiłeś żółcie i czerwienie - z tym mam największy kłopot by znaleźć równowagę w czerwieniach i zieleniach. Nic nie kombinowałem z przeźroczystością, ale zapisałem cały plik po wyplewieniu ogrodzenia i hydrantu zastanawiając się nad dalszą obróbką - wczoraj wieczorem skoncentrowałem się na znalezieniu równowagi miedzy kapliczką, dalekim planem i białym niebem. I nie dokończyłem, będę dziś za chwilę dalej nad tym plikiem pracował. Spróbuję dokończyć.
Fajna sprawa - jechałem sobie, zobaczyłem obrazek, zatrzymałem się zrobiłem 4 fotki i pojechałem dalej. Przed komputerem spodobały mi się dwa ujęcia. Cała sesja nie trwała więcej jak 5 minut. Suszenie butów i spodni i skarpetek trwało do wieczora. Ale warto było.
Pozdrawiam AP.