Strona 63 z 422 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 4211

Wątek: obrazki apezeta

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria

Odp: obrazki amatora - apz.

dla takich zalanych chałup jak na 1 zdjęciu to można przemoczyć, ale na drugim kompletnie nie pasuje mi ta kolorystyka z deszczowym dniem. taka zieleń jaskrawa to chyba nie ta pogoda, no chyba że trawa jakaś malowana
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jarmana Zobacz posta
    dla takich zalanych chałup jak na 1 zdjęciu to można przemoczyć, ale na drugim kompletnie nie pasuje mi ta kolorystyka z deszczowym dniem. taka zieleń jaskrawa to chyba nie ta pogoda, no chyba że trawa jakaś malowana
    Adamie - jak tylko się rozpogodzi, zacznę focić i wrzucać.

Może za dużo światła dodałem po podniesieniu kontrastu. Ale ta młoda zieleń jest na prawdę zielona.

Pozdrawiam AP.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 21.09.11 o 10:42
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar glee
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

327. ciekawe, dobre kolorystycznie, warto było podjeść w pole ; ).... jednak dla mnie ciut przekontrastowane.
    328. szkoda że drzewa są ciemne - ich zielony kolor ożywiłby to "mokre" ujęcie.
    Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
    Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
    http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cześć apz'ecie! Kapliczka fajna ale ten tercet poniżej .... no miodek po prostu!
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Witaj, 327 i 8 bardzo ładne i nastrojowe ale , nie sądzisz, że gdyby było mniej dołu a więcej góry byłoby lepiej ? Kapliczkę odruchowo zrobiłoby się w pionie, Ty zrobiłeś w poziomie i okazało się, że z tymi domami w głębi fajnie wyszło.
    pozdrawiam hb.
    Ostatnio edytowane przez heniobe ; 21.09.11 o 11:45

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Saboorze i heniobe - dziękuję za opinie.

Cytat Zamieszczone przez heniobe Zobacz posta
    Witaj, 327 i 8 bardzo ładne i nastrojowe ale , nie sądzisz, że gdyby było mniej dołu a więcej góry byłoby lepiej ? Kapliczkę odruchowo zrobiłoby się w pionie, Ty zrobiłeś w poziomie i okazało się, że z tymi domami w głębi fajnie wyszło.
    pozdrawiam hb.
    Obrazek z kapliczką zrobiłem głównie z powodu domów za mgła, kapliczka robi tylko za pierwszy plan w tym krajobrazie. Więcej góry? miałem, mam , ale wycinałem, pokażę cały kadr . Chmury i mgła zlały się w jedno białe mleko.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Wadowice
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

1 super
    e-620 plus kitowy obiektyw 14-42mm i 40-150mm 3,5-4,5

| OlyJedi
    Mieszka w
    Opoczno
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Kapliczka świetna, polski klimat

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Szkoda,ze mgla nie byla wieksza,takie bardziej tajemnicze by bylo i delikatniejsze.O takie w tym kierunku by bylo,ale o wiele lepszeZałącznik 55125

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Szkoda,ze mgla nie byla wieksza,takie bardziej tajemnicze by bylo i delikatniejsze.O takie w tym kierunku by bylo,ale o wiele lepsze
    Jakbyś w mych myślach czytał. I wygasiłeś żółcie i czerwienie - z tym mam największy kłopot by znaleźć równowagę w czerwieniach i zieleniach. Nic nie kombinowałem z przeźroczystością, ale zapisałem cały plik po wyplewieniu ogrodzenia i hydrantu zastanawiając się nad dalszą obróbką - wczoraj wieczorem skoncentrowałem się na znalezieniu równowagi miedzy kapliczką, dalekim planem i białym niebem. I nie dokończyłem, będę dziś za chwilę dalej nad tym plikiem pracował. Spróbuję dokończyć.

Fajna sprawa - jechałem sobie, zobaczyłem obrazek, zatrzymałem się zrobiłem 4 fotki i pojechałem dalej. Przed komputerem spodobały mi się dwa ujęcia. Cała sesja nie trwała więcej jak 5 minut. Suszenie butów i spodni i skarpetek trwało do wieczora. Ale warto było.

Pozdrawiam AP.