I to jaki widok.Extra
I to jaki widok.Extra
Dziękuję Wam wszystkim za zainteresowanie i wizytę i za pozostawione słowo. Żeby nie zanudzić :
256. Autostrada do Balic...
260. Alejka nocą.
Ostatnio edytowane przez apz ; 10.08.11 o 00:06
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Czy 259 w kolorowej wersji nie daloby sie wyciagnac z trawy na dole wiecej szczegolu?
Tomek
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
260 bardzo mi się podoba.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Ostatnio edytowane przez apz ; 10.08.11 o 01:04
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dziś wieczorem - kolejna próba z balansem bieli i XZ-em. Na placu są lampyo barwie ciepłej i niebieskiej , sodówa na słupie po drugiej stronie ulicy i kolorowe podświetlenie fontanny.
Chociaż trudno cenić kolory podświetlenia fontanny, przez przepały (szczególnie pierwsze zdjęcie), to WB wydaje się być dobrze ustawiony![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Warunki są trudne wielokrotna ekspozycja przy czasach 1/6-4/2 sekundy??? przy lejącej się wodzie - będzie jeszcze parę wieczorów zabawy. Światło dookoła poodsuwane na boki placu, strumień światła podświetlający wodę - podświetlenie białe, żółte, czerwone liliowe i niebieskie zmienne ledowe- może spróbuję z pomiarem punktowym lub z ciemną tonacją. Niby tylko fontanna, a ile ćwiczeń.
Kolejne dwa to zdjęcia popołudniowe - Zachęcony przez user-kę wykonałem wycieczkę w nieznane mi dotąd rejony Choczni i to piersze fotografie z tego pleneru.
Ostatnio edytowane przez apz ; 11.08.11 o 01:18
265 - bardzo podobają mi się kolory na tym zdjęciu