Parkowe i dwa ostatnie mgielne - bardzo na tak!
Parkowe i dwa ostatnie mgielne - bardzo na tak!
Witaj TOKIN, dziękuję za opinię.
Wczoraj wywołałem jeszcze coś takiego:
419.
420.
Oba z Simy 150. Różnie wołane, ciekaw jestem Waszej opinii.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ile razy wezme i wrzuce do programu Twoja fotke to mnie on wrzeszczy,ze profil koloru amerykansko kosmiczno indywidualnie osadzany.
A jak juz se wezme poprzesuwam,poprzestawiam to wychodzi mnie calkiem inne zdjecie,i nie moge opiniowac na temat wolania.Kurde ,i co teraz???![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
No właśnie tak to wygląda jak piszesz, nasycenie + ok.18, jaskrawość ok.+ 15 i potem takie cuda wychodzą - to jak zwiększyć intensywność koloru na inny sposób? Jak próbowałem to poprawić używając kontrastu do tego samego celu to też wychodziło mi to kiepsko - pewnie trzeba używając wszystkiego po trochu, ale ja nie mogę znaleźć swojego złotego środka, mam nadzieję narazie. Manipuluję mniej jak jesienią , a wciąż za dużo.chciałem by ciągnik był naturalnie czerwoy i jego pług niebieski. Wieczorem wrzucą jpg z aparatu. Chyba rzeczywiście zrezygnuję z manipulacji i zacznę kalibrować kolor.
Od 5go grudnia zapisałem się na podstawowy kurs shopowania w Krakówku, ciekaw jestem, czy mnie ciężką pałe zdołają choć trochę oświecić.
Pozdrawiam AP.
Ostatnio edytowane przez apz ; 17.11.11 o 11:33
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
A moze osadz inny profil koloru,ten taki najbardziej popularny.Moze zdaj sie na programistow,wywolal jedno z automata,nic nie ruszaj-porownaj oba.To wczesniejsze i to automatyczne.
ja wzialem wrzucilem i poprawial automat(no prawie)tylko troche sie wcinalemZałącznik 57216Załącznik 57217Załącznik 57218.To pierwsze chyba wyostrzalem dodatkowo.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
U mnie tak już jest, ze jak nie zrozumiem, to nie wychodzi mi tak, bym był zadowolony, na razie usiłuję zrozumieć - wpływ tych pojedynczych suwaczków, przestrzeni kolorów, filtrów, trybów itd, itp. Jak wreszcie pojmę powinno mi być łatwiej używać. Trochę wprawy potem jeszcze i powinno być lepiej.
Pozdrawiam AP.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Witaj
Pięknie wypada pejzaż 411 - spokój, delikatność, zdecydowany powiew nostalgii ja dla mnie.
Pozdrawiam
rumpel
Z ostatniej serii 417 i 418 takie mocno wyciszone. "Czuć i słychać" tę ciszę. Paradoksalnie widzę siebie idącego tą łąką i czuję ten delikatny szelest rozsuwanych zmrożonych traw. Coś a'la ostatnia scena z filmu "Gladiator".
Eeee, na nostalgię mnie naszło- świetne zdjęcia
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Mirek54 poprawiona jedyneczka cool![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO