Strona 79 z 422 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 4211

Wątek: obrazki apezeta

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Odp: obrazki amatora - apz.

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    W pełni się zgadzam - dlatego nie wrzuciłem żadnego z tych zdjęć do galerii - muszę podzielić to zdjęcie na warstwy - dół i Tatry z niebem nad nimi i górę osobno udramatyzować. Niestety różdżka dopisuje mi do zaznaczenia również fragmenty ośnieżonych polan na dole. Będę musiał podzielić ręcznie.

Pozdrawiam AP.
    Nic nie musisz dzielic,ciac,przedzielac.Zrobisz to jeszcze w ACR na pozomie orfa.Chyba,ze wywolujesz w czyms lepszym

A se zaedytuje.Kurde,ale se ziolo zapalilem,i jak se tak palilem to takie cus wypalilem o takie Załącznik 55950no takie to mnie wyszlo jak mnie naszlo
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 14.10.11 o 00:03

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Nic nie musisz dzielic,ciac,przedzielac.Zrobisz to jeszcze w ACR na pozomie orfa.Chyba,ze wywolujesz w czyms lepszym

A se zaedytuje.Kurde,ale se ziolo zapalilem,i jak se tak palilem to takie cus wypalilem o takie Załącznik 55950no takie to mnie wyszlo jak mnie naszlo
    Dzięki za podpowiedź - najprostsze nie zawsze wydaje się oczywiste - ale to wynik małego mojego doświadczenia. Zrobiłem po swojemu i chciałem jeszcze poprawić na końcu - a najprościej wrócić do początku - masz rację, ta obróbka była w zasadzie prosta, i łatwa do powtórzenia. Pięknie Ci wyszła wyszła góreczka - podkręciłeś te żółcie i czerwienie, że aż miło patrzeć. tak sobie stałem naprzeciw tej górki i gęba śmiała mi się od ucha do ucha - rzadko mam tak, że odwracam się i widzę , że to jest ten obrazek , który warto zapisać na karcie. Poszedłem na koniec parkingu rozwinąć latawcowe szpeje. Latawiec podniósł się na chwilę , zabrakło mu mocy by podnieść aparat. A światło robiło się coraz lepsze...

Kawałek od panoramki, Wszystkim Wam dziękuję za odwiedziny. I niech mi ktoś dowiedzie, że 12-60 to wydatek zbędny.

Pozdrawiam AP.

359. wersja pierwsza.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PA098942.jpg
Wyświetleń:	131
Rozmiar:	224,0 KB
ID:	55956  
    Ostatnio edytowane przez apz ; 14.10.11 o 09:33
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Oczyma wyobraźni widzę zdjęcie 353. wykadrowane tak, że widać same chmury i te szczyty. Dziwię się że helmuth na to nie wpadł
    Świetne jest.

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Oczyma wyobraźni widzę zdjęcie 353. wykadrowane tak, że widać same chmury i te szczyty. Dziwię się że helmuth na to nie wpadł
    Świetne jest.
    Mnie ten obrazek tak stanął w oczach , potem dopiero zobaczyłem całe jego otoczenie. Bawiłem się któregoś dnia z pipetkami od krzywych i znalazłem najlepsze ustawienie, nie zapisałem, kolejne kliknięcie i kolory poszły w niebieskie i granaty, odpuściłem - wrócę, ale jak będę miał cały wieczór na eksperyment.

Dziękuję za odwiedziny, miło Cię tutaj gościć.

Pozdrawiam AP.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 14.10.11 o 09:34
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Kurde,ale se ziolo zapalilem,i jak se tak palilem to takie cus wypalilem o takie Załącznik 55950no takie to mnie wyszlo jak mnie naszlo
    Dobre to zioło!
    O takie cuś mi chodziło

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Wpadł
    W pierwszej chwili tez tak chciałem ale jakaś niewidzialna ręka mnie powstrzymała
    Wydawało mi się, ze będzie jakieś nierealne, takie nie-apezetowe
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Dobre to zioło!
    O takie cuś mi chodziło

Wpadł
    W pierwszej chwili tez tak chciałem ale jakaś niewidzialna ręka mnie powstrzymała
    Wydawało mi się, ze będzie jakieś nierealne, takie nie-apezetowe
    A dlaczego nie, bo najczęściej kadruję z fragmencikiem bliższego planu?
    Nierealne to była ta skała wynurzająca się ze mgły, chwilę wcześniej tak były tylko chmury- mam takie zdjęcia - nagle zrobiła się w nich dziura i w tej dziurze kawałki kamienia coraz ostrzej się rysujące. To był taki dziw natury.

Pozdrawiam Cię Helmucie - wystawić mam RAW-a czy Dużego JPG-a? AP.

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Pozdrawiam Cię Helmucie - wystawić mam RAW-a czy Dużego JPG-a? AP.
    Czemu pytasz?
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Czemu pytasz?
    Bo jak próbować coś poprawić to zawsze lepiej na dużym jak na małym pliku , tym bardziej, że to i tak jest wycinek kadru.

Pozdrawiam AP.

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Bo jak próbować coś poprawić to zawsze lepiej na dużym jak na małym pliku , tym bardziej, że to i tak jest wycinek kadru.
    Jasne ale ja się nie podejmuje poprawiać, mogę jedynie sugerować inna wersję
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Jasne ale ja się nie podejmuje poprawiać, mogę jedynie sugerować inna wersję
    Helmut.to nie tak.Ty nie poprawiasz z orfa.Ty kadrujesz wywolujesz go po swojemu wg swojej jakiejs tam wizji,ktora zakielkuje w glowie.Jesli nic nie widzisz w obrazie to go kasujesz i wsio.Nie kombinuj nigdy z kazdego,lub prawie kazdego cos zrobic.Wyjdzie cos co nie bedzie tym czym mialo byc i nic wiecej.
    Uparci i wszystkowiedzacy mowia w takich przypadkach ze odkryli nowy kierunek w sztuce.Gorsze jest to,ze nie dadza sie obudzic.