Jestem fanem Twoich widoków.
Pyszną zupę też dosalasz i odrobina pieprzu bardzo poprawi Twoje fotki.
Myślę, że to nie wyczucie koloru a obawa przed suwaczkami Cię hamuje.
Warto jednak spróbować i poćwiczyć, da to w połączeniu z Twoim zamiłowaniem do fotografowania jeszcze lepsze efekty.
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
Dziadku - dziękuję za zachętę.
Próbuję. Są dwa powody - najczęściej noszę okulary z fotochromem - to mi zabarwia świat jak kiepski polar. Powód drugi - jak dodam żółtego trawa robi mi się wiosennie zielona - popatrz na zdjęcie poniżej - muszę znaleźć, wyważyć taki sposób podciągania nasycenia lub mieszania kolorów czy też manipulowania przy krzywych, by nie występowało to równocześnie.
Powoli uczę się też postępowania z mgłą tak by była widoczna, a nie masakrowała mi zdjęcia po wyostrzeniu.
Pozdrawaiam AP.
248 - ostatnia wersja
![]()
Ostatnio edytowane przez apz ; 3.08.11 o 12:05
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Witaj AP,
Jestem fanką Twoich widoczków ale też brakuję mi kolorków. Nie bój się machać suwakami. Jak nie za 10 to za 20 razem wyjdzieOstatnia wresja 248 dużo lepiej msz. Nabrała kolorów i ciepła
Pzdr. Lola.
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
W tej sytuacji - nie mam wyjścia - jak mi zacznie coś lepiej wychodzić pochwale się na pewno.
Dziś się przyjrzałem w białych okularach - ta zieleń jest taka rzeczywiście, to ja się mylę - na skoszonej łace jest wiosennie zielona. Będe musiał zmienić okulary, by mieć własciwy wzorzec w pamięci.
Pozdrawiam AP.
Ostatnio edytowane przez apz ; 3.08.11 o 14:16
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dwa takie podkolorowane z dzisiejszego wczesnego przedpołudnia:
249. Początek żniw.
250. Zanim się wykaraskałem, ustawiłem filtr - słonko mi trochę uciekło.
Pozdrawiam i zapraszam.AP.
Twoje piekne widoki zachecaja do zagladania do watku![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
250 wyszło b.fajnie![]()
249 - ciekawy kadr ale trochę zażółcony - widać na samochodzie i na drodze.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Dziękuje za wizyty. Dziś wieczorne testowanie XZ-ta:
251.
Dziś doszedł - próbuję rozgryźć ustawianie balansu bieli w nim właśnie.
mnie podoba się 250, bardzo fajny widzoczek pzdrawiam
e-620 plus kitowy obiektyw 14-42mm i 40-150mm 3,5-4,5