287@365 Uliczka koło katedry. Sklejone z 3orfów.
![]()
287@365 Uliczka koło katedry. Sklejone z 3orfów.
![]()
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Świetny kadr i świetna fotka.
Pozdrawiam.
Piękne, szacunek.
Codziennie czekam na nowe zdjęcia.
Bywasz w cudownych miejscach.
Pozdrawiam.
"A niekiedy wystarczy mi patrzeć na kamień"...
288@365 Po Uffizi do którego wrócę pózniej wybrałem się na kopułe katedry. Kolejka zaczeła sie od tabliczki 1,5 godziny czekania, na szczęscie okazała się przesadzona jak oznakowanie polskich szlaków w polskich górach... Stałem około 50 mnut.
W międzyczasie nie tracąc kolejki zakupiłem niezbędny bilet zintegrowany dla katedry w biurze umiejscowionym w wieży po jej przeciwległej stronie.
Zdjęcia "kolejkowe"... Dokładam niemal pełną rozdzielczość dla mozliwości podziwiania kunsztu budowniczych katedry...
Mój początek i koniec kolejki.
![]()
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
289@365
Od tych drzwi niemalże zaczynały się schody - 464 stopnie do góry, poza ich najniższymi biegami cisne tak, ze prowadząc jedną rękę na poręczy przeciwlwglym barkiem pocierałem o wytynkowane mury.
W połowie było pomieszczenie z mijanką i mozliwościa odpoczynku. potem już coraz węziej do samej góry.
Poniżej foty zrobione na paluszkach ponad ścianą z pleksy z ganku na dolnej krawędzi kopuły... Mała i duża wersja. Ta druga na prośbę gietrzego, przy czym nie mam wcale pewności, zę on jeszcze w ogóle do tego bałaganu zagląda.
Niestety tylko trochę w prawo i trochę w lewo tyle ile mozna zrobic w podobnych warunkach.... Jestem przekonany, ze gdyby nie Olek mógłbym sobie tylko kupić album obok stoiska z biletami. Kawałek niezłego 16-sto wiecznego malarstwa.
Ostatnio edytowane przez apz ; 8.10.16 o 01:02
290@365 A na górze... Na górze była okazja do odparowania nadmiaru energii wyzwolonej na schodach, popodglądania bliźnich, zrobiena paru zdjęc dachów Florencji i zebrania sił na powrotną wędrówkę po schodach....
![]()
Freski cudowne.
W kolejce to chyba najstarsi byliście - baaardzo dużo młodzieży![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
świetne widoczki i włoskie klimatya ten koleś co biegnie we mgle obok sadu jest extra
pozdr
291@365 Zapowiedź z natepnego folderu...
![]()