http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
No to taki prosto z ps-a
192b
Jeszcze za mało osty i mam problem ze znalezieniem różnicy w barwie mostu, błota i chmur, tak by mnie to trochę chociaż pasowało.
Mirku co to za cudowne narzędzie?
Ostatnio edytowane przez apz ; 4.07.11 o 23:33
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Niebo jeszcze zbyt adriatyckie, ale dół mógłby już chyba być.
192c![]()
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
To ostatnie najnormalniejsze![]()
HDR w Machinery wg. moich ustawień, ekspozycja -1EV, jasność ok.7+, potem nasycenie 17+, kontrast -dużo, ok 50+, jasności niecałe 10+, bez ruszania krzywych , zmniejszenie nasycenia jakieś 4-, odszumienie jakieś 70%, zmniejszenie i inteligentne wyostrzanie 70% i 0,7 px. Mam nadzieję , że nie poknociłem w opisie.
Dzięki za pomoc i motywację. Mirek użył programiku od Tiffena?
Czas zagłębić się w warstwy i maski - czas.
Wciąż nie mogę znaleźć receptury na soczystą czerń w BW.
Pozdrawiam AP.
A jakiej techniki konwersji do BW uzywasz? Bo kilka jest w sumie.
Ja stosuje mikser kanalow wtrybie mono i z reguly nie mam problemow z dopasowaniem czerni i bieli do mojej wizjiDo kazdego prawie zdjecia w kolorze trzebajednak podchodzic odrebnie jesli chce sie osiagnac konkretny efekt.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Wybieram w szopie WB i próbuję wybrać w kanałach opcję taką jak wyobrażam sobie fotografię WB z filtrami żółto-zielonym, pomarańczowym lub czerwonym. chyba podobnie, ale nie znalazłem dotąd ustawień które podobały by mi się na pewno.
Pewnie to kwestia praktyki.
Pozdrawiam AP.
Za pozwoleniem, może tak :