Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
365@131 Parę migawek z Portu na Hydrze.
Ostatnio edytowane przez apz ; 5.05.16 o 19:53
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Stoisz przy greckim...
Nasza banderka pod lewym salingiem a olkowa pod prawym![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Bajka Andrzeju...ale dziś nie pływajcie, świętujcieWszystkiego lepszego!!
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Przywołałeś piękne wspomnienia. Uważam Hydrę za jedno z najpiękniejszych miejsc w Grecji. Brak hałasu silników samochodów, motocykli... tylko śpiew ptaków i cykady. (No i oczywiście na nabrzeżu gwar turystów- nie tak znów licznych bo transport na wyspę jednak troszkę ograniczony)
Trudny port, ciasny, trzy pojazdy samochodowe na całej wyspie i motorowe wodne taksówki. Rano w nienajlepszym świetle trafiłem na załadunek z barki na osiołki.,..
Wcześniej nocą udała się mi jedyna bezchmurna część nocy w czasie rejsu. Próbowałem złapać Drogę Mleczną tuż nad ateńską łuną. Zobaczczę co z tych zdjęć wyszło u siebie.
A jeśli już o pogodzie zacząłem, to po ładnym początku mieliśmy trzy dni żeglugi od 4-6°B. W tym pół dnia w regularnej półwiatrowej 6-tce. Jak na Egejskie w maju to nie częste....
Ale wszystko co dobre kiedyś się kończy.
Wsiedliśmy w przedostatnim porcie rejsu, w Poros, Z tamtąd autobusem do Aten, gdzie trwa strajk komunikacji publicznej i żeglugi promowej p-ko polityce podatkowej.
Taksówka dotarliśmy w nocy na lotnisko, w czasie boardingu trwał wschód słońca, zza szybki...365@132
Kolejne zdjęcia już z komputera, z domu.
Na rejsie mam tylko Nexusa 7 i żadnych programów edycyjnych nad którymi warto by się było pochylić i kombinować coś na nieskalibrowanym ekranie tableta.
Jesteśmy w Wiedniu, obiad zjemy pod Krakowem....
Ostatnio edytowane przez apz ; 7.05.16 o 10:16
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ostatnie dwie wrzuty eksta. Zmartwiłem się z gdy usłyszałem o strajkach w Grecji, dobrze że wszystko ok. Czekam na kolejne sety z wyprawy
sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce
www.k2-stal.pl
Dzięki.
Siedzę sobie na lotnisku. Moje oczy pobiegły do powszechnie znanej żółci na polu, przyniosłem aparat i ... na pasie mijanka egzotycznych linii.
Jakość kiepska przez podwójne szyby.
To OlyShare podoba się mi coraz bardziej.... Fuji ma podobne , ale tyko do przerzucania jpg. Przynajmniej dla mojego X-M1.
Ale nie można nim sterować aparatem.
Ostatnio edytowane przez apz ; 7.05.16 o 11:08
365@133
Czarodziej Piotr Kasperaszek i jego asystent z czołówką i puszką piwa do przygaszania ogniska pod grilem. Kolacja na plaży w Loutrze - ośmoirniczki, rybka i kiełbaski greckie. Obok "basenu termalnego. Samy 12/2,0@2,0
Fajnie sie z Toba podróżuje, zdjęcie 0028-kapitalne.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra