P5 - pierwsze podejście do katedry...
![]()
P5 - pierwsze podejście do katedry...
![]()
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dałbyś to do galerii. Piękne jest.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Miodzio
Istotnie, ładnie. Zapytam czemu balans bieli ustawiono na fine weather? Nie mogę wyczytać z exifu jakim obiektywem to zdjęcie wykonano.
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Nie uzupełniałem exifu- Samyang 10/2,8@5,6. to manual bez elektroniki. On nie zapisuje swoich danych w exifie.
---------- Post dodany o 16:41 ---------- Poprzedni post był o 16:36 ----------
Dam, ale kolejną wersję ta sprawia wrażenie rozszerzającej sie górą.
Ostatnio edytowane przez apz ; 19.09.15 o 16:58
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Odpowiem niepytanypewnie autorowi zdjęcia jest obojętny balans bieli bo i tak używa formatu RAW. Ustawienie balansu bieli ma głównie zastosowanie dla jpg. Mając RAW można sobie później dowolnie zmienić WB bez uszczerbku dla zdjęcia. Też tak robię, ale przyznam mam WB ustawione zazwyczaj na auto, a nie na "dobrą pogodę"
![]()
Ostatnio edytowane przez And.N ; 19.09.15 o 18:23
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
W1
Wadowicki rynek w nocy...
![]()
Ostatnio edytowane przez apz ; 20.09.15 o 01:49