Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Dzis zacmienie ksiezyca-jak to ugryzc?

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wiejo
    kiedys tak zrobiłem, że naświetliłem księżyc na nastepnie niebo i tam gdzie niebo wyciełem w corelu otwór i w to miejsce precyzyjnie wstawiłem wycięty z tła księżyc całośc była nie do poznania, że to kombinacja a efekt porządny. Pozdrawiam.
    Dobre, tylko trzeba to bardzo precyzyjnie robic Przed chwila probowalem skleic dwa zdjecia przy pomocy maski, ale tez mi nie wychodzilo. Wklejalem jasnejsza fotke (te z chmurami), na ciemniesza (te z ksiezycem), nastepnie dodaje maske i maze po niej pedzlem, by przyciemnic ksiezyc. Problem w tym, ze troche ciezko jest mazac na tyle dokladnie, by ksiezyc zostal okragly... :/
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    weź obszar wymazywania ogranicz okregiem i dobierz pędzel z zanikającą średnicą końcówki.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Uff, udalo sie. Okazalo sie, ze sposob jest prostszy. Wkleilem jasniejsza warstwe na ciemniejsza, a nastepnie zaznaczylem okrag tam gdzie mial byc ksiezyc i nacisnalem ctrl+x, wycinajac ten okrag z warstwy jasniejszej z wypalonym ksiezycem, dzieki czemu pokazal mi sie ksiezyc z warstwy pod spodem. Oto efekt.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ksiezyc_i_chmurki1_154.jpg
Wyświetleń:	96
Rozmiar:	72,7 KB
ID:	1156  

| OlyJedi Awatar olifant
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    jak dla mnie to nie do końca to wygląda
    .

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez olifant
    jak dla mnie to nie do końca to wygląda
    Dla mnie tez, pracuje wlasnie nad tym, jak zrobic, by ten ksiezyc nie wygladal na "wklejony" Przede wszystkim on jest za ciemny na razie, i ta poswiata troche nie pasuje wizualnie

EDIT: Po dluzszych meczarniach udalo mi sie osiagnac jeszcze to. Znow nic zadowalajacego :/ Nie mam juz sily do tego :/
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ksiezyc_i_chmurk1i_197.jpg
Wyświetleń:	68
Rozmiar:	87,9 KB
ID:	1157  

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    suchar---niechcacy odkopalem temat, ale zrobilem cos przez przypadek i chyba efekt ci sie spodoba
    czasami przegladam stare zdjecia i czasami wpadnie mi do glowy cos wywolac z raw'a. mialem sobie fotke ksiezyca (niepelnego) zrobiona w dzien-jakas taka lekko popoludniowa pora. no i wywolalem w ps'ie, a potem mi sie kliknelo auto levels, oto wynik takie cos chciales?
    nie jest to arcydzielo horroru, ale sa juz podstawy do "unocnienia" ksiezyca bardziej, niz kombinacje z hdr'em-sie mi wydaje zrob B&W i bedzie miodzio.
    BTW-wczoraj znowu bylo zacmienie....
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Heh, calkiem interesujace Kilka dni temu na niebie byl gigantyczny ksiezyc, niesamowitej wielkosci. Akurat siedzialem w samochodzi gdy to zobaczylem i zanim wyjalem aparat, to przed tarcza ksiezyca zdazyl przeleciec samolot. Szkoda, ze go nie zlapalem, bo by to fajnie wygladalo