Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Wyniki OR: O złotej godzinie

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Świetne foto.
    Gratulacje i pozdrowienia.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Gratki. Bardzo fajne zdjęcie, choć to nie był mój faworyt. Głosowałem na pustynną fotę. nr 3
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Gratuluję , zdjęcie przepięknej urody, choć sam głosowałem na to z drzewkiem po prawej.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    Brawo i Gratuluje
    sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
    sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce

www.k2-stal.pl

| OlyJedi Awatar Czaroz
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Zasluzona wygrana...
    Cezary Pawlików
    Ale nie przejmuj się, ja mam tylko 15 lat...
    e400 + OlympusTrip35 + 14-42 + 40-150

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moose
    Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kaz de Wro Zobacz posta
    Gratulacje, ładnie ustrzelone.
    Możesz trochę opisać fotkę?

Pozdrawiam

ps. ślina (?) robi i urelnia tę fotę
    Dzięki wszystkim tak za głosy jak i komentarze.

Wrzesień 2008 roku był wyśmienity. Dość chłodny, słoneczny, a przede wszystkim suchy.
    Normalnie, żeby spenetrować bagna, trzeba zakładać wodery ale tamtego roku turzycowiska były na tyle suche, że Vitarką śmigałem wzdłuż rzeki od Barwika po Giełczyn ( z małymi wyjątkami, które zazwyczaj kończyły się interwencją ciągnika).
    Co roku szczególnie obchodzę teren naprzeciw wsi Mocarze - Brzostowo. Tam, za jednym zamachem, obserwować można bukowisko łosi i rykowisko jeleni. Często fotografując ryczącego jelenia zdarzało mi się szybko przestawiać statyw na przechodzącego tuż obok łosia. I jedna i drugie niespecjalnie przejmują się obecnością człowieka. Poza tym teren ten odznacza się dobrą widocznością. Zakrzaczenia wierzbowe są niskie, przeplatane wykoszonymi połaciami łąk. Bo co mi po jeleniu/łosiu 20m ode mnie jak go za diabła nie widzę, bo krzaczory powyżej głowy.
    25 września pojechałem Groblą Honczarowską aż pod wieś Mocarze, a później wzdłuż Biebrzy na północ. Na wysokości Brzostowa zatrzymałem się i rozpakowałem sprzęt ( E-300, sigma 135-400, statyw). Pierwszego byka jelenia dostrzegłem tuż po zamknięciu samochodu. Chłyst stał na skraju krzaków w odległości jakieś 150m od samochodu. Nie przejął się trzaskaniem drzwi, walił wątłym porożem o niską wierzbę. Dałem sobie z nim spokój - z krzaków dochodziły mnie porykiwania dwóch mocnych byków, przy czym głos jednego z nich świadczył, że jest bykiem stadnym - mającym przy sobie łanie .
    Wiatr niestety mi nie pasował i skoncentrowałem się na byku, który wg mnie ryczał akurat na kawałku wykoszonego terenu tuż na końcu błotnistej drogi. Podszedłem około 250m i zobaczyłem go jak ryczy na samej drodze. Jeszcze 50m i miałem go ,, na czysto" choć bez szału. Zależało mi na ujęciu ryczącego byka w kontrze, z buchającą mu z pyska parą.
    Mój byk tymczasem zniknął mi w wierzbach po prawej. Słysząc jak się przedziera przez zwarte zakrzaczenie pomknąłem żwawo pod wiatr by osaczyć go na następnej łące.
    Uff, zdązyłem...Ledwo się rozstawiłem, a już wieniec zachybotał się nad trzcinami . Byk wyszedł na mnie prostopadle z lewej strony baaardzo blisko. Tak coś 25m przed obiektyw. Na pierwsze klapnięcie lustra zareagował krótkim rykiem i przeciągłym spojrzeniem typu,, a p...ął Ci kiedyś ktoś?" Grzecznie stałem w miejscu trzaskając kolejne ujęcia. Byk spokojnie zaczął się oddalać w kierunku swojej dziennej ostoi coraz bardziej pracując na ujęcie, na którym mi tak zależało. Niestety, już nie ryknął ani razu.

To przy pysku to chyba mu z ,,nosa" kapało...
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
    Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Gratulacje, super zdjęcie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria

Polacy nagrodzeni w konkursie International Photography Awards

Moose, Na pewno Wygrana w OlyRulez znaczy dla Ciebie więcej, ale...

GRATULACJE!!!!

Piotr Dombrowski "Red Deer in the sun", trzecie miejsce w kategorii "Nature: sunset"

Jak widać, wybory 'pospólstwa' forumowego czasem zgadzają się z gremium jury nagród światowych !!

Szczere gratulacje.

pozdrawiam,

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Gratuluję raz jeszcze, powtórzę się - fotka przecudnej urody - Życzę podobnych i lepszych fotograficznych łowów,No i kolejnych wyróżnień i nagród.
    Pozdrawiam.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro