Poradzili sobie z bandingiem, a to już coś.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
Hej
zmienilem E510 na E3 - roznice gigantycznewbrew temu co twierdza milosnicy wykresow.
Jestem straszliwie zadowolony szumy sa mniejsze rzeczywiscie - uzyteczne ISO robi sie wieksze ja uzywam do 1250. ale jak zwykle staram sie trzymac iso 100
jakosc obrazu jak dla mnie zmienila sie znaczaco na plus i uwazam ze to byly dobrze wydane pieniadze
co do puszki
uszczelnienia pokochalem teraz. wlasnie wrocilem z 14 dniowego pilotowania grupy po Skandynawii gdzie byly dni ze padalo ostro albo ze slona woda zalewala poklad sposrod grupy 40 osob ktore na tym wyjzdzie byly dwie osoby polegly jesli chodzi o aparat
posluszenstwa odmowily EOS 30D i EOS 300D
odmowily od deszczu bo jak sie chodzi przez 11 h po tundrze i robi zdjecia to aparat tego nie lubi. E3 ma tu u mnie wielkiego plusa a mniej wiecej raz na 15 minut mialem pytanie czy sie nie boje o aparat albo czy sie nie popsuje
wahalem soie dlugo czy zmieniac 510 na e3
pytalem tu na forum roznych userow i podjalem taka decyzje.
zyskasz wiele przydanych rzeczy ISO AUTO - rewelka do robienia zdjec z dluzsza ogniskowa zyskasz szybkostrzelnosc bezprzewodowa wspolpprace z lampami, wygodny guzior resetu - pierwsza klasa rozwiazanie, wieksza matowke. pola AF nie wiem co dla Ciebie moze miec znaczenie
u mnie ma wszystko po troszku
ponoc lepiej jest E30 niz E3 pod wzgledem bandingu ktory na duzych iso w trojce wylazi. ale jak pisalem wczesniej trzymam sie iso 100
ja na prawde sie ciesze z tej zmiany - fakt ze w komplecie pojawila sie zmiana 70-300 na 50-200 co tez zwieksza efekt i odbior przesiadki![]()
Ostatnio edytowane przez dobas ; 25.07.10 o 23:52
Z własnych obserwacji dodam jeszcze, że w E30 jest bardzo dobry WB. Praktycznie od dłuższego czasu jadę na auto WB i naprawdę zdaje egzamin. Nie muszę się bawić w ustawianie WB poza jakimiś tam wyjątkami, gdy sobie ustawiam WB sama.
Pozdrawiam, Jola
Zyskujesz do E-30
1. Sterowanie bezprzewodowe lampami
2. Znacznie szybsza praca do 5 kl/s
3. Wieksza rozdzielczosc (wiecej o 1/5 czyli 12 Mpix )
4. Odchylany ekran LCD
5. Nieco wiekszy wizjer
6. Znacznie Lepszy czyli skuteczniejszy Live-view
7. Znacznie lepszy pomiar swiatla (znacznie mniej przepalow)
8. Stopniowe dopasowywanie czulosci z malym krokiem
(dzieki temu masz mniejsze szumy)
9. Solidniejsza fizycznie konstrukcja
10. Dokladniejsza praca dla WB
11. System AF potrafi rozpozac twarz i dopilnuje ostrosci.
12. Filtry artystyczne
13. Funkcje poziomicy
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak