Git. To samo dałbym radę wyprodukować z poprawnie naświetlonego jpega, przynajmniej tak myślę. A jak to nie wiem - zależy od ograniczeń narzuconych przez program i obwtyczkowanie. :]Zamieszczone przez agapiet
Git. To samo dałbym radę wyprodukować z poprawnie naświetlonego jpega, przynajmniej tak myślę. A jak to nie wiem - zależy od ograniczeń narzuconych przez program i obwtyczkowanie. :]Zamieszczone przez agapiet
Muszę się w końcu zdecydować na RAWy, chociaż trochę. W kompakcie za dużo nie poszaleję ale popróbować mogę. Chodzi o to aby złapać to COŚ, potem pewnie z jpgiem też się uda. Ale to ja muszę złapać![]()
nr1 fajny, u mnie trochę ciemny ale ładne przejścia...
Dzięki
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Historyjka z życia - dostałem kiedyś od znajomego młodego niemca zdjęcie dziewczyny, przepalone, prześwietlone nieco, w jpegu. Zrobiłem mu trzy różne wersje b&w z tego. Nie trzeba na prawdę za dużo cudów i czarów wyprawiać, żeby zdjęcie wyglądało i grało. Trza mieć pomysła, albo i nawet kilka. No i zrezygnować z utartych ścieżek (automato-pluginy precz! hehe) i poskręcać trochę w krzaki.Zamieszczone przez agapiet
To działa!
Ściągnęłam sobie RSE, na razie błądzę we mgle ale na próbę zastosowałam "gotowca" Eelmiki i jest ok!
Oczywiście mój aparat nie jest widziany przez program, .orfy wychodzą purpurowe ale dla potrzeb B&W to nie ma znaczenia, efekt i tak osiągam.
Fajnie![]()
hmm.. czegos tu nie rozumiem czy RSE jest czescia PSa? czy juz odbiegamy od tematu.
Fajnie byloby w jednym miejscu napisac pare przepisow co do B&W w PSie...
/EDIT
uuups! "Konwersja do B&W nie w Photoshopie" no popatrz... tak jestem zapatrzony w PSa ze nie zauwazylem NIE.
Tak wiec moje poprzednie posty byly nie na temat... LOL a sie czepiam![]()
![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać