jesli komus nie chce sie myslec i lubi robic cos hurtem to polecam wtyczke do PSa
[center:f840fe949b]virtualPhotographer
[/center:f840fe949b]
jesli komus nie chce sie myslec i lubi robic cos hurtem to polecam wtyczke do PSa
[center:f840fe949b]virtualPhotographer
[/center:f840fe949b]
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Ja wiem czy taki względny... Nie mogę znaleźć w Galerii tej kobitki z komórką i nartami autorstwa Eelmiki. Tam były takie szarości. Zresztą inne zimowe też to mają.Zamieszczone przez eelmika
Może później wrzucę jakiś przykład, chociaż... wolałabym analizować te dobre przykłady niż swoje gnioty.
Jeronimo - nie chodzi o hurtem. Raczej o konkretne podpowiedzi, Wasze patenty.
Kurcze, to tak dawno było... ;]Zamieszczone przez lessie
Zasada ta sama co wszędzie, gdzie masz możliwość manipulowania temperaturą barwową i kolorami. Znaczy najlepiej organoleptyczna.
Saturacja na -100 i potem jazda z doborem temperatury (albo i nie) i:
apperance - wedle woli, miękko-twardo
następne 4 suwaczki to znowu wedle woli, ale fill lighta bym w większości przypadków odpuszczał
saturation - już o tym było
hue - tutaj zabawa z przesunięciem kolorów - (razem z temperaturą i tintą) z powodzeniem może zastąpić mikser kanałów.
Nie napiszę Ci step-by-step, bo to i tak trzeba do każdego zdjęcia osobno podchodzić.
Do tego Adobe zamknęło stronę pixmanteca na dobre już, pozamiatane... ;]
Jak mi wyślesz jakiegoś RAWa, to mogę się pomęczyć 15 minut i wysłać Ci kilka możliwych rozwiązań.
to fakt - czasem udaje mu się wygenerować ciekawy efekcik,Zamieszczone przez Jeronimo
niezły jest też Convert to B/W z ImagineFactory - tego Magus polecał do konwersji, ma tylko trochę kiepski podgląd, ale w końcu to plugin
eelmika gdzie mam podesłac - chętnie popatrzę co z tym zrobisz...
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Tutaj: Portret 352Zamieszczone przez agapiet
Konkretnie, to po jakimś czasie i jednej rozmowie zmieniłbym trochę rozkład tonów ciemnych i jasnych na tym zdjęciu. ;]
Względny - bo jedni lubią pełną skalę tonalną, inni wolą tony jasne a inni ciemne.
@lessie:
>> eelmika@gmail.com << - tylko ostrzegam, że będę to robił na nieskalibrowanym laptopie... ;]Zamieszczone przez lessie
nie ma sprawy...mam równie kiepsko skalibrowany monitor![]()
już ślę, możesz mi to odesłać albo wrzucić w nowym temacie na forum lub jak aga pozwoli to tutaj, u niej.
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Jasne że pozwolę. Ja może też wrzucę coś na pożarcie ale wieczorem.
O to mi chodziło - o wspólne przemiętolenie problemu.
Zaznaczam od razu, że się pospieszyłem z wpływem suwaczka hue na całość zdjęcia w tym przypadku. Jest ona tutaj minimalna. Tak to jest jak się odtwarza z pamięci metody pracy z wczesnymi wersjami programów.Zamieszczone przez lessie
Wołane z ORFa z E-1 przez jedną z nowszych wersji darmowego RSE 2k6, zmniejszane, nieostrzone po zmniejszeniu.
Proszę bardzo:
1. To wyprodukowalem pierwsze, na oko podpalone laptopowym jarzeniem. Najbliższe chyba temu, co chciałbym ew. potem zobaczyć na czarnobiałej odbitce.
ustawienia:
CT: 6650
T: -25
EC: 2.33
Fill: 8
SC: 12
HC: -10
Sat: -100
Hue: 0
Sharp: 10
[nic]
Hot pixel/pattern noise: 25
2. Zestaw kamikadze - czyli próba wyciągnięcia wszystkiego co normalnie próbujemy ukryć - czyli plamki na skórze, piegi, zmarszczki, brud, itepe itede. Strasznie wygląda, wiem...
CT: 1800
Tint: 40
EC: 2.0
FL: 12
SC: 24
HC: 6
Hue: 0
Sharp: 10
[nic]
Hot pixel: 25
3. Prosta, chłopska desaturacja. Nieciekawe, szare...
--------
Nie wiem czy to Adze pomoże, jeżeli nie ma dostępu do RAWów... ;]
to moj patent :P a dokladnie to robie tak tylko dla modelekZamieszczone przez agapiet
i ostatnio wlasnie jak chcialem cos dla siebie zrobic porzadnie manualnie to mialem zwieche.... nie moglem sobie przypomniec jak to sie robi
Pamietam nazwe wtyczki wiec podalem hihi
pozdrawiam
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Chodziło mi mniej więcej o to, co jest na zdjęciu 1.
Pomoże, nie pomoże - jest to już jakiś konkret.
Dzięki![]()