yo.
liczac 3 tyś za e30 + 1600 lub wiecej zł za 14-54 mamy tak z 4.7 tyś liczac lekko (kolega napisał ze chce 14-54 mk II, a nie wersję pierwsza, wiec nie wiem o co wam chodzi, starsza wersja bywa po 1100, nowej nie zauwazylem w takich pieniadzach... (-_-") )
uzywane 5d to jakieś 3800-4200 zł... do tego jakis zoomik (nie siedze w canonie nie wiem dokladnie co bys mogl tu podpiąc), za 500+zł napewno cos "na poczatek" upolujesz...
a potem już tylko z górki ze to tak ujme...
ale mnie nie sluchaj, ja tu jestem z mniejszosci, i ponoc robie wode z mózgu![]()
Ostatnio edytowane przez Alleg_pl ; 20.07.10 o 19:46
Dla mnie (subiektywnie) sprawa jest prosta. Jeśli to ma być zakup na długie lata i masz silne przekonanie, że wystarczy Ci aparat z jednym obiektywem, to z tytułowych zastawów bierz Olka. Jeśli masz wrażenie, że to tylko początek zabawy w fotografię, to... odwrotnie![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Właśnie o to chodzi, że w Canonie jest większy wybór, a na tym etapie pewnie będzie trudno przewidzieć, co się przyda za rok, dwa, lub trzy...
A jak to na prawdę jest z tymi szumami przy wysokim ISO w E-30. Nie ukrywam że to mnie najbardziej odstrasza od tego aparatu.
Na oko o jakąś działkę gorzej niż w Canonie z tymi szumami.