Jakie jest wasze zdanie który z powyższych aparatów w takiej konfiguracji warto kupic? Chodzi mi min o jakoś zdjęc szybkosc AF, ekspozycje, jak radzi sobie w trudnych waronkach oswietleniowych? Dzięki i pozdrawiam
Jakie jest wasze zdanie który z powyższych aparatów w takiej konfiguracji warto kupic? Chodzi mi min o jakoś zdjęc szybkosc AF, ekspozycje, jak radzi sobie w trudnych waronkach oswietleniowych? Dzięki i pozdrawiam
A musisz do tego canona podpinać plastik-fantastik ciemnicę jak z kita do e-500?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Przede wszystkim odpuść sobie C 17-85 - nieciekawy optycznie, by nie powiedzieć marny.
Zuiko 14-54 nijak nie da się z nim porównać - bije go na głowę jakością.
Dołóż kasy do C17-55 f/2.8 lub C15-85 f/3.5-5.6, jeśli zbyt drogie
to Tamron 17-50 f/2.8 ale tylko od sprzedawcy który selekcjonuje szkiełka.
Reszta (tzn. body) jak dla mnie to była kwestia ceny,
wygrał 50D ponieważ w swoim czasie był spooooro tańszy
w dniu swojej premiery od E-3 który mi się marzył.
I nie żałuję wyboru - przydał by się tylko odchylany ekran.
Ale może w następnym modelu - jak plotki niosą - już zawita
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
A ma może ktos z Was jakieś dświadczenia z E-30? Pozdrawiam
Zdecydowane nie dla 17-85, jeśli chcesz mieć jakieś szkiełko porównywalne z 14-54 to Canon 15-85, albo Nikon 16-85 + D90, albo Sony 16-80, tyle że Sony nie ma do czego podpiąć, chyba że używane A700.
Natomiast korpus Canona IMHO ciut lepszy niż E-30, ale to tak tylko teoretycznie z parametrów i testów.
E-30 też jest dobrym korpusem, jak chcesz go używać głównie z zoomami to będzie super, szczególnie jak podepniesz właśnie 14-54 lub 12-60 i 50-200.
moze to ja jesrtem "dziwny" ale za kase typu e30+12-60 to bym kupił Canona 5dMK1 i do tego jakiegos tanszego zooma, a potem sensowną Lkę...
Ja mam E-30 i ZD 14-54 II, ale nie mam żadnego doświadczenia z Canonem 50D z obiektywem 17-85. Jedyny Canon, z jakim miałem do czynienia, to 550D z podpiętym 18-135.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb