Idź za radą Irka. Szkiełko ci optyk wytnie. Możesz nawet pokusić sie o AR. Wymienisz sam.
Pozdrawiam
E-510, 14-42, 40-150 (stary), 35, fl-36
IS 3000, Tough 3000, Zenit 122,
Nikon d7000, 18-105, 50/1,8
Sam nie doszlifujesz ... Zamów u optyka szkło i szlifowanie wg wymiarów --zanieś aparat , niech sam zmierzy... (optyk powinien wybrać jak najmniejsze szkło, aby było taniej <mniej szlifowania> Być może dałoby się doszlifować jakiś filtr UV z powłokami antyodblaskowymi -- nie chodzi tutaj o UV, ale o powłoki (minimalnie większa klarowność obserwowanego obrazu)...--pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 20.07.10 o 13:20
A można całkiem wyjąć tą szybkę i założyć ME-1 i dziury nie będzie
pozdrawiam
dobry pomysł z tą muszlą me-1 szkoda tylko że kosztuje 300zł ;// a przydało by sie powiekszenie bo mało widać przez ten wizjer ;[
a optyka to mamy na myśli to gdzie sie kupuje okulary tak? wiem nie karćcie mnie za pytanie
LV odpada bo zdedydowanie za wolne, mało widać i wogóle szkoda gadać ;]
Nie w kazdym sklepie z okularami jest optyk ze szlifierką --trzeba sprawdzic(chodzi o taki sklep <zakład> optyczny, gdzie zamawia sie okulary korekcyjne przepisane przez lekarza okulistę)
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 20.07.10 o 15:29
W tym internetowym sklepie co mi tu ktoś podał napisali 120zł + przesyłki.
Ile to może wyjść u optyka?
I idąć tropem muszli powiekszającej, czy u optyka można by coś takiego zrobić z tej szybki żeby było x1,2? jak to sie ma do korekcji dioptri? będzie normalnie ostry obraz w wizjerze na powiekszeniu 1,2?
Ostatnio edytowane przez boosterek ; 20.07.10 o 17:59