Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 56

Wątek: Panasonic LX5

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    Wysokie ISO, w każdym razie 400, fajne jak na kompakt. Bardziej mi się rzucają w oczy takie plamki na niebieskim niebie na niskim ISO, LX3, chyba miał podobne. Fajnie, że zwiększyli mu zakres zooma, ten poprzedni był dla mnie za krótki. Bardzo fajny aparat, ale w dobie mikrusów z wymienną optyką jak gdyby troszkę mniej fajny .
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Bardzo fajny aparat, ale w dobie mikrusów z wymienną optyką jak gdyby troszkę mniej fajny .
    Nie zgodzę się. To prawdziwy mikrus, mam go zawsze przy sobie (LX3). A tzw. mikrusy z wymienną optyką wymagają torby. Nawet z jednym obiektywem nie wsadzisz mikro 4/3 do kieszeni (ani innych tego typu wynalazków). I to jest zasadnicza różnica między nimi.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Nie zgodzę się. To prawdziwy mikrus, mam go zawsze przy sobie (LX3). A tzw. mikrusy z wymienną optyką wymagają torby. Nawet z jednym obiektywem nie wsadzisz mikro 4/3 do kieszeni (ani innych tego typu wynalazków). I to jest zasadnicza różnica między nimi.
    No tak, ale jak ktoś będzie potrzebować małego aparatu, a niekoniecznie bardzo małego to już będzie mieć sporą zagwozdkę. Znając życie Panas może wyskoczyć z ceną koło 2 tys. za LX5, a za to już można kupić mikrusa. Ty wybierasz LXa, sporo ludzi jednak pewnie coś z mikro - większa matryca i odpinane szkiełka mają swoje zalety.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    No tak, ale jak ktoś będzie potrzebować małego aparatu, a niekoniecznie bardzo małego to już będzie mieć sporą zagwozdkę. Znając życie Panas może wyskoczyć z ceną koło 2 tys. za LX5, a za to już można kupić mikrusa. Ty wybierasz LXa, sporo ludzi jednak pewnie coś z mikro - większa matryca i odpinane szkiełka mają swoje zalety.
    To są aparaty dla kogoś kto chce mieć zawsze aparat pod ręką, aparat dający spore możliwości i porządny obrazek. Tu m43 odpada w przedbiegach.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Dla mnie nie ma różnicy czy torba, która noszę i którą muszę pilnować waży 3 kg, czy 6 kg. I tak mam ja na głowie.

Nie widzę specjalnej różnicy w noszeniu torby z lustrzanką, obiektywami, lampą itd., a noszeniu nawet o połowę lżejszych klamotów mikrusowych.

Pewnie ktoś przytoczy przykład - w górach każdy kilogram się liczy. To prawda, dlatego w góry lepszy jest kieszonkowy dobry kompakt.

ps. To co napisałem powyżej to wynik moich głębszych przemyśleń. Swego czasy byłem "na kupnie" czegoś małego. Panas G1 był mniej więcej w cenie Lx3. I z pełną świadomością wybrałem kieszonkowca. Nie żałuję.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 21.07.10 o 22:48
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Dla mnie nie ma różnicy czy torba, która noszę i którą muszę pilnować waży 3 kg, czy 6 kg. I tak mam ja na głowie.

Nie widzę specjalnej różnicy w noszeniu torby z lustrzanką, obiektywami, lampą itd., a noszeniu nawet o połowę lżejszych klamotów mikrusowych.

Pewnie ktoś przytoczy przykład - w górach każdy kilogram się liczy. To prawda, dlatego w góry lepszy jest kieszonkowy dobry kompakt.

ps. To co napisałem powyżej to wynik moich głębszych przemyśleń. Swego czasy byłem "na kupnie" czegoś małego. Panas G1 był mniej więcej w cenie Lx3. I z pełną świadomością wybrałem kieszonkowca. Nie żałuję.

podpisuję się wszystkimi ręcami jakie mam pod w/w

a propos w górach liczy się każdy gram i prostota obsługi więc puki co czy w długich "trekingach" czy atakach szczytowych nikt nie ma sił ani ochoty na żąglowanie obiektywami i najczęściej w użyciu jest właśnie kompakt!

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    To są aparaty dla kogoś kto chce mieć zawsze aparat pod ręką, aparat dający spore możliwości i porządny obrazek. Tu m43 odpada w przedbiegach.
    Aparat mam zawsze pod reka, codziennie (zaczalem projekt "zdjecie kazdego dnia), "potrzebuje sporych mozliwosci i porzadnego obrazka. Uzywam u43

Ale LX3 zawsze mi sie podobalo rowniez. Ciekawy jestem nastepnego kompaktu Panasa, tego z matryca u43 i wbudowanym na stale zoomem. Ile bedzie wiekszy, ciezszy i drozszy od LX5, ktore na razie jest wyceniane w Stanach na 499 USD.

| OlyJedi Awatar kristof1979
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Hmm.
    Z tego co widzę jakość zdjęć taka sama jak u poprzednika.
    zmienił się zum , oraz zumowanie podczas nagrywania, szybkość af i parę drobiazgów.
    Cena jak zwykle na poczatku za wysoka .
    kupie chyba lx 3 jak stanieje do 1200 zł.
    Będzie świetnym prezentem dla żony
    e420 ZD 14-42mm,ZD14-45, ZD 40-150mm, ZD 70-300
    Helios,Porst 50 1.7
    http://www.forum.spotter.pl/photoplog/index.php?u=2912
    Gnioty Kristofa http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=74004

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria