Strona 4 z 55 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 543

Wątek: początki fotorelacji [ jerryg 3 ]

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Śląsk

Dziekuje serdecznie za dotychczasowe odwiedziny.

Tak jak pisałem na poczatku, mam trochę zaległości z zamieszczaniem zdjęć. Postanowiłem że wartałoby pokazać kilka wypadów fotograficznych z okresu mojej kontuzji, czyli jakieś 2 miesiące wstecz. Może niekoniecznie chronologicznie.

Na 50-cio lecie S M "Górnik " , czyli firmy gdzie ja pracuję, wystapił zespół piesni i tańca "ŚLĄSK " . Przyznam się szczerze, że miałem mieszczane odczucia, czy aby na pewno powinienem iść. Raz, że tam moi szefowie, dwa ot zespolik. Co prawda słyszałem o występach zespołu. Słyszalem, że ich sława wybiega daleko po za granice Polski, ale w głowie mi się nie mieściło, że fotografowanie sprawi mi tyle radości.

Tego sie nie da opisać. To trzeba zobaczyć, trzeba ich posłuchać na żywo. Tak że, gdyby ktos mial okazję pójśc na koncert, polecam. Ale przejdźmy do zdjęć :

40.

41.

42.

43.

44.

45.

46.

47.

To by było na tyle. Zdjęcia oczywiscie bez lampy, iso czasem 1250. Miłego komentowania.
    Z puszką w dłoni świat staje się piękniejszy
    Zapraszam na stronę, bloga, wątek.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    12,14 jak dla mnie extra

| OlyJedi Awatar rol6
    Mieszka w
    Skórzewo/Poznań
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Śląsk to nie jest taki sobie "zespolik". Śląsk i Mazowsze to extraklasa.

Mimo to to nie sa moje klimaty, poprzednia wrzuta była mi bliższa tematycznie.

Z aktkualnej najbardziej przypadły mi do gustu 42. i 44. ze względu na ich dynamikę.
    OMD, kilka puszek i wiadro słoików

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Boccia

Na ten temat pisałem już na jednym z forum, dlatego trudno mi coś opisać poraz drugi. Niemniej postanowienie sobie zadałem i staram się dotrzymać danego słowa. Aha , dzięki za opinie poprzednikom.

Boccia to dyscyplina paraolimpijska, polega mniej więcej na tym samym co zimowa dyscyplina, tyle, że nie na lodzie. (przynajmniej ja tak kojarze z Curling ). Całość polega na umieszczeniu swojej piłeczki danego koloru jak najblizej piłeczki białej. Wszystko w określonym polu oczywiście.

Nic prostrzego, tylko rzucać :

48.

49.

Jednak jak się okazuje piłeczki te nie są kształtne jednak, nabite, więc taktyka ma tutaj wiele do gadania.

W Boccia nie ma ograniczeń wiekowych, czy płci, pod tym wzgledem nie dzieli się też grup :

49.

Jedynym podziałem na grupy jest sprawność fizyczna zawodników, ich ruchowość i ew. korzystanie z pomocnika :

50.

51.

Jak napisałem na "" forum, na temat Weroniki mógłbym zrobić osobną fotorelację. Dziewczyna tak żywa fizycznie i duchowo, ze nie jeden dorosły mógłby Jej pozazdrościć :

52.

53.

54.

Wszyscy grali o piękne puchary, o prestiż, borykając się ze swymi trudnościami ... :

55.

56.

57.

... ale ważniejszy od wszystkiego był szczery uśmiech na twarzy :

58.

59.

60.

61.

Mam nadzieje, że chociaż w części udało mi się odzwierciedlić atmosferę na hali w Jaworznie. Proszę o opinię.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Igorra
    Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    oj udało się, ładnie
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"

| OlyJedi Awatar rol6
    Mieszka w
    Skórzewo/Poznań
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Bardzo udany i sugestywny reportaż. 60. - rewelacyjne!
    OMD, kilka puszek i wiadro słoików

| OlyJedi Awatar Subtelly
    Mieszka w
    Radomsko
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Świetny, wymowny reportaż. Przemyślane kadry, udane momenty uchwycone i wszędzie porządnie zaakcentowane kolory/bw.
    60 świetna! : ) Gratuluję! : )
    Pozdrawiam : )
    Olympus E-400. 17-latka z zamiłowaniem do fotografii.
    Mój wątek
    Zapraszam!!! : )))

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Grunwald w Szczakowej

Kolejnym już uzupełnieniem moich dokonań jest kilka zdjęć z rocznicy bitwy pod Grunwaldem. U nas w Jaworznie uroczystości zazwyczaj odbywają się wcześniej niż historyczna data, tym razem nie było inaczej. Kilkadziesiąt zdjęć, które mógłbym wystawić, zanudziły by każdego, dlatego postanowiłem się skupić na kilku i nawiązać do pewnego obrazu. Ale o tym później.

Pod pomnikiem Grunwaldu zaczynają się uroczystości :

62.

63.

64.

Przyszedł czs o modlitwę do Boga o siłę w walce i samą walkę ... :

65.

66.

... po czym, jak zwykle :

67.

Przemarsz pod dom kultury i następne walki, ty razem o dziewicę. Zawsze ktoś ginie :

68.

69.

70.

Właściwie wszystko się rozkręca, pokazy tańców, występy wokalne i tym podobne, ale może to następnym razem jak pozwolicie. Chciałem dodać tylko, że "fotoreporter " to nie ma lekko. Oczywiście musiałem spróbować strzelania z prawdziwego łuku i omal nie złamałem ręki. Eh, tak to już jest ze mną :

71.

Temat ten potraktowałem historycznie. Wydaję mi się, że cz.b podkreśla tutaj charakter wydarzeń, ale nie wiem co Wy o tym myślicie ?

UWAGA KONKURS !!!

Jak pisałem na początku, chciałem nawiązać do pewnego obrazu. Otóż każdy chyba wie, kto namalował " Bitwę pod Grunwaldem " , ale nie każdy wie, że jest jeszcze jeden obraz o tym samym tytule. Miałem okazję być na wystawie na Śląsku, obraz ten był niedawno wystawiany na Wawelu również. Zatem : 1.kto namalował ów obraz ? Z jakim miastem jest związany autor obrazu ? Czyim był uczniem autor obrazu ?

Na poprawne, pełne odpowiedzi czekam do pojawienia się kolejnego mojego tematu. Nagroda gwarantowana, piwo lub punkcik do wyboru Dla ułatwienia podaję obrazki :

72.

73.

74.

75.

76.

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    Popiel i Rozwadowski. Uczniowie Matejki. Lwów (Kraków też )

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Już Cię nie lubię. Tak szybko ? To takie łatwe było ? Napisz, czy możemy się spotkać (okolica ) i czy moge Ci piwo postawić, czy punkcik ? A jak zdjęcia ?