Ja ma za to pytanie. Czym robione, na czym, jak skanowane?
Jak naswietlane (znaczy jak dobierane parametry ekspozycji) i inne takie.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Zdjęcia poddane digitalizacji bezposrednio w zakładzie fotograficznym.
Aparat to Start średnioformatowy, czyli klisza o proporcji 1x1 (6x6 ), parametry ekspozycji z głowy czasem mierzone cyfrą. Oczywiście ostrzone ręcznie. Kilka klatek zmarnowałem, gdyż nie wiedziałem jak przesówa się film Ilford bw. Ale i tak naświetliłem 8 klatek.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Ilford 100 delta pro.
Dzisiaj miałem przyjemność wysłuchać koncertu grupy Blockheads. Musze z przykrością stwierdzić, że bardziej słuchać niż fotografować. Nie wiem jak można promować grupę (fotografia ) przy takich warunkach oświetleniowych ? Eh, a nadzieję miałem duże z tym związane, bo to przecież E-1 do testu, rybie oko i lightsphere na lampę też. No i właśnie, było tak ciemno, że cały czas musiałem używać lampki z dodatkiem oraz wys. ISO
Także poprzestałem tutaj na E-30, a właściwy test rybki Samyanga na ostatnim zdjęciu kolegi :
255.
256.
257.
258.
259.
257. podoba mi się najbardziej - łączy w sobie klimat koncertu i dynamikę.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Dzięki rol6
I kolejne zdjęcia z koncertu, tym razem P. Hanna Banaszak zaserwowała publiczności dużą dawkę poezji, jazzu. Poprostu takiego głosu nie da się nie lubieć. Dla fotografów (trzech ) tylko dwa utwory i bis. Zapraszam do komentowania.
260.
261.
262.
263.
i na deser wirtuoz instrumentu:
264.
P. Banaszak wystapiła z okazji Jeunesses Musicales, o czym zapomnialem dodać. To w pierwszym dniu swięta muzyki, w drugim dniu natomiast rewelacyjny koncert z udziałem grupy eM Band.
eM Band zaprasza na tą okazję kilka gwiazd, są to : Mili Morena, Rudi Schuberth oraz Basia Trzetrzelewska. Tak to bywa, że Basia odwołuje koncerty w Polsce, ale w rodzinnym mieście występuje. Jaworzno pierwszy raz wita Ją na scenie, jestem tam i ja.
Ale na początek Mili i jej magiczna samba:
265.
266.
267.
A mówią że telewizja dodaje 5kg
Rudi nr 1 jak dla mnie najlepiej