Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: E-330 firmware upgrade - problem

Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

E-330 firmware upgrade - problem

Witam

Chcialem dokonac upgradu firmwaru w E-330 z obiektywem 14-45 i poki co jest to dla mnie niemozliwe do wykonania z niewiadomych mi przyczyn. Po pierwsze upgrade firmwaru do body niby zaczyna sie sciagac z serwere ale zawsze przy ok 25% koczy sie komunikatem ze zerwane zostalo polaczenie z serwerem. Polaczenie inernetowe jest ok i wszystko dziala ale firmwaru nie chce sciagna. Robilem to juz tyle razy ze rece mi juz opadaja. Czy ktos mial podobny problem i znalazl na niego rozwiazanie?
    Druga rzecz to czemu w okienku programu olympus master - update camera nie wyswietla sie model obiektywu?? Czy to normalna rzecz czy znowu jakis blad w sprzęcie?

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Artee:

weź aparat, płytkę, przewód USB i idź z tym do kogoś kto ma lepsze łącze albo po prostu ciągnie net od innego dostawcy. przekonasz się czy przyczyna leży po Twojej stronie.

z tego co pamiętam, obiektyw też powinien się chyba wyświetlać. przynajmniej przy aktualizacji E-1 się wyświetlał.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Wszytsko co jest podpiete do aparatu (obiektyw, lampa) rowniez jest sprawdzane pod wzgledem firmware'u.

Sproboj aktualizowac firmware w nocy lub nad razem kiedy to lacza internetowe powinny byc mniej obciazone.
    ...był Olek jest A6000

Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kisi
    Wszytsko co jest podpiete do aparatu (obiektyw, lampa) rowniez jest sprawdzane pod wzgledem firmware'u.

Sproboj aktualizowac firmware w nocy lub nad razem kiedy to lacza internetowe powinny byc mniej obciazone.
    Probuje juz drugi dzien prawie przez 24h na dobe i nic. Czasem dochodzi do 40%. Lacze internetowe moge spokojnie powiedziec ze mam dobre. 1Mbit/s i od dwoch lat zadnych problemow. Dopiero zakup Olympusa rozpoczal serie problemow Firmware nie chce sie wgrac i w dodatku wyglada ze mam front focusa wiec na dodatek bedzie walka z serwisem. Ech

Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Jeszcze jedno pytanie w tym temacie. Czy komus wogole udalo sie upgradowac E330?? O innych modelach duzo czytalem ale jakos nic nie znalazlem o tym modelu.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Artee
    Jeszcze jedno pytanie w tym temacie. Czy komus wogole udalo sie upgradowac E330?? O innych modelach duzo czytalem ale jakos nic nie znalazlem o tym modelu.
    Oczywiscie. Ja mam firmware 1.2 w moim E330. Aktualizowalem przez Olympus Mastera, nie bylo zadnych problemow (nie przypominam sobie, bym jakies mial).
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    No coz, w takim razie bede musial poprobowac jeszcze. Chociaz po 2 dniach odechcialo mi sie poki co. Najwiecej sciagnelo mi sie 50% i komunikat o zerwaniu polaczenia z serwerem. Ech ja to mam szczescie

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    No coz, w takim razie bede musial poprobowac jeszcze. Chociaz po 2 dniach odechcialo mi sie poki co. Najwiecej sciagnelo mi sie 50% i komunikat o zerwaniu polaczenia z serwerem. Ech ja to mam szczescie
    A od kogo zasysasz lacze? Jakas neostrada moze? Moze pojdz do kogos innego, z innym dostawca sieci i sprobuj u niego sciagnac. Moze po prostu Twoje lacze nie daje rady, albo cos jest z nim nie tak.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Poki co nie mam dostepu do kompa z innym netem tak zebym mogl sobie oprogramowanie zainstalowac. A co do lacza to moze byc tylko problem w tym jednostkowym przypadku bo przez dwa lata intensywnego uzywania lacza nigdy nie mialem problemu a wrecz przeciwnie, inni jak mieli problem to przychodzili do mnie. Widac Olympus to zmieni

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Probuje juz drugi dzien prawie przez 24h na dobe i nic. Czasem dochodzi do 40%. Lacze internetowe moge spokojnie powiedziec ze mam dobre. 1Mbit/s i od dwoch lat zadnych problemow. Dopiero zakup Olympusa rozpoczal serie problemow Firmware nie chce sie wgrac i w dodatku wyglada ze mam front focusa wiec na dodatek bedzie walka z serwisem. Ech
    Mnie bardziej chodzilo o lacza miedzynarodowe-glowne magistrale, a tych do niedawna polska miala 3 i np. polaczenie z niemcami (strzelam teraz bo juz dokladnie nie pamietam szczegolow wiec moge sie pomylic) odbywalo sie przez USA. Dlatego tez to jest takie wazne zebys sprobowal w nocy kiedy to inna półkula spi i lacza sa puste.
    ...był Olek jest A6000