Strona 58 z 89 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 889

Wątek: Moje spojrzenie na świat

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Odp: Moje spojrzenie na świat

Lola-Przepros.Ty pojechalas na wycieczke i przy okazji zrobilas pare pstrykow po amatorsku.I jak na amatorskie pstryki to sa to normalne zdjecia.Do Afryki na robienie zdjec jedzie sie calkiem inaczej i z calkiem innym wyposazeniem.Nie wymagajmy z jednej menazki kilka roznych zup i to podanych w rozny sposob.

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria

Tak na wstępię powiem, że naprawdę mnie wzrusiłeś... Poświęciłeś swój cenny czas i klawiaturę dla mnie i moich zdjęć (przepraszam z góry za zarozumialość, że swoich gniotów tak określiłam).
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Lola-Przepros.
    Nie, jest parę osób na forum które wie dlaczego.
    Ty pojechalas na wycieczke i przy okazji zrobilas pare pstrykow po amatorsku.I jak na amatorskie pstryki to sa to normalne zdjecia..
    Nie przypominam sobię bym twierdziłam, że jestem profesjonalstką... Myślałam, że takie fora jak to są dla każdego. Mylilam się jak widać...
    Do Afryki na robienie zdjec jedzie sie calkiem inaczej i z calkiem innym wyposazeniem..
    Z całym szacunkiem ale nie rozumiem tego zdania...Sugerujesz bym zmieniła system? Czy kupiła sprzęt za paredziesiąt tysięcy?
    Nie wymagajmy z jednej menazki kilka roznych zup i to podanych w rozny sposob.
    Też nie rozumiem (sorry, taka malo rozgarnięta chyba jestem). Mam zabrać następnym razem zamiast 4 obiektywów 8? Czy dokupić jeszcze za 3 inne body coby zupa była z innej menażki?
    Ostatnio edytowane przez Lolita ; 8.03.12 o 23:33
    Lola vel Sharlotta >>Sekretarka Prezesa TWA<< <3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
    Nie jestem starą babcią Zlotowiczka: 7

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar tropic
    Mieszka w
    Centrum wszechświata - Chorzów - Silesia
    Siła reputacji
    279
    Moja galeria

Lolita...rób czym chcesz i miej z tego radochę !!! i chwal się dalej fotkami !!! nie każdy może...o !!!
    Ja chętnie obejrzę i nie będę doszukiwał się błędów....sam ich robię więcej....
    AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Calkowicie nie zrozumialas tego co napisalem.Trudno.Nie dopatruj sie zadnych zlosliwosci z mojej strony.Nigdy.Nie ty.Zapamietaj,dobra?

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria

Calkowicie nie zrozumialas tego co napisalem.Trudno.Nie dopatruj sie zadnych zlosliwosci z mojej strony.Nigdy.Nie ty.Zapamietaj,dobra?
    Boshsh, ja złosliwości z Twojej strony? Czy Ty mnie nie znasz? Tak o mnie myślisz? Mirek, no proszę Cię... Zasmucasz mnie
    Napisałam, że nie rozumiem przecie...
    A to, że poświęciłeś swój czas dla mnie nie była złosliwa uwaga... Tak rzadko się u mnie udzielasz...
    Nie powiem, że mi troszkę przykro było ale specjalnie zwliekalam z opdisaniem coby wlaśnie złośliwą nie być...

| OlyJedi Awatar Fatamorgana
    Mieszka w
    SILESIA
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Lolita Zobacz posta
    To była jedna wielka przygoda

Jakość taka se ale widok niecodzienny

100. Nie mam pomysł na tytuł
    Za to ja mam.
    "Swobodne krycie na sawanny płycie".
    3 bazy strzelnicze, kilka dział krótszego i dalszego zasięgu, amunicja, lasery, lodówa, van i...tzw. otrzaskanie.

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Fatamorgana Zobacz posta
    Za to ja mam.
    "Swobodne krycie na sawanny płycie".
    Superos! Trafne zresztą.... Ponoć zawsze sie... w wysokich trawach. Nasz przewodnik (z 20letnim stażem) pierwszy raz zobaczył lwię... krycie
    P.S. Masz u mnie pifo na zlocie

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria

Lola-Przepros.Ty pojechalas na wycieczke i przy okazji zrobilas pare pstrykow po amatorsku.I jak na amatorskie pstryki to sa to normalne zdjecia.Do Afryki na robienie zdjec jedzie sie calkiem inaczej i z calkiem innym wyposazeniem.Nie wymagajmy z jednej menazki kilka roznych zup i to podanych w rozny sposob.
    Można jechać i na księżyc w czysto wycieczkowym stylu i pstrykać komórką, jasne. Jednak tym razem Mirku, nie zgodzę się z Tobą. Wiem, że piejesz do rad do zdjęć, jak to określiłeś amatorskich, ale wydaje mi się, że nikt tych rad (albo przynajmniej ja - piszę za siebie) nie udziela złośliwie. Skoro ze sprzętu i to konkretnego, można wycisnąć więcej niewielkim nakładem, dlaczego o tym nie napisać? W końcu to forum jest chyba po to, aby się cały czas rozwijać. Co do menażki - masz rację, ale dla mnie to działa w kontekście prostej "małpki". Miejsce robienia zdjęć nie może przysłonić całokształtów.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mysikrolik Zobacz posta
    Można jechać i na księżyc w czysto wycieczkowym stylu i pstrykać komórką, jasne. Jednak tym razem Mirku, nie zgodzę się z Tobą.
    Kurde.Mnie po prostu chodzi o to,zeby sie cieszyc tym co sie zrobilo.Wkladajac w to wszystko i wszystkie umiejetnosci.Jesli bylismy na wycieczce i robilismy sobie w miejscowym parku portret pod dziwnym i niespotkanym nigdzie wczesniej gatunkiem drzewa(wstawcie sobie,sekwoja,palma,baobab)to w komentarzach do takiego zdjecia srednio widze porady-a blendy zabraklo,a doswietlic parasolem mozna,powinno,koniecznie,bezwzglednie.
    Mozna udzielac rad jak na 300mm zrobic z jadacego samochodu fotke ostra bez statywu.Mozna,skoro sa takie .Tylko czy ma to sens bedac na urlopie ,wycieczce bawic sie w snajpera,wyzwalac pomiedzy uderzeniami serca,grubo sie ubierac,klasc obiektyw na ramieniu i dlonia trzymac sie za przeciwne ramie kucajac opierac lokiec na kolanie.Mozna,ale i nie koniecznie trzeba.Nie koniecznie trzeba byc strzelcem wyborowym.Jest tyle wazniejszych ciekawszych zajec na wycieczkach,niech nawet nam one nie przeslaniaja calej reszty.
    Edit.
    Mysi.Jesli napiszesz,ze bylas na spacerze z synkiem,byla fajna pogoda,porobilismy sobie fotki i te fotki wstawisz.Ja na nie patrze wtedy jak na fotki ze spaceru ,nie wazne mi kadr,tlo i....exif.One maja przyponimac po latach to zdarzenie-Tobie,nie mi.
    Jednak jesli napiszesz ,ze bylas na sesji ze swoim malym modelem i Fotografowalas przez duze F to jak myslisz? na co zwracac uwage? i jak komentowac??Wtedy to nawet w exif se popatrze zeby ustawienia lamp,blend i ekranow podpatrzec.
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 10.03.12 o 20:20

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria

No tak Mirku, z tym masz rację. Tylko byłam pewna, że fotki Lolity mają większe ambicje niż spacerowe pstryki i tak je odbieram. Ale możliwe, że jest tak, jak napisałeś. Nie mam czasu na śledzenie bardzo dokładnie forum, więc może coś mi umknęło w tym wątku, co sugerowałoby czysto wycieczkowy odbiór.

Oczywiście, jedni jadą na wycieczkę i popstrykać przy okazji, drudzy na tej samej wycieczce jadą przede wszystkim pstrykać. Może przez ten drugi aspekt, jakoś tak to odebrałam i się wzięła chęć do tego, aby jeszcze mocniej wycisnąć coś z cytryny (jak w tym starym kawale z komornikiem ).
    Ostatnio edytowane przez Ania_ ; 10.03.12 o 21:00
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.