Ja osobiście polecam E-1, miałem go 3 lata i nigdy mnie nie zawiódł, nawet w tych trudnych i kłopotliwych momentach.
http://www.comicbookmovie.com/images...s-approved.jpg
Ja osobiście polecam E-1, miałem go 3 lata i nigdy mnie nie zawiódł, nawet w tych trudnych i kłopotliwych momentach.
http://www.comicbookmovie.com/images...s-approved.jpg
w tamtej wypowiedzi chodziło mi o "tanie 50mm" czyli 50/1.8 ....Bo dużo słyszałem fenomenalnych tanich szkłach typ 50mm 1.8 za 300zł ....Sam miałem i wiem ze tak nie jest i o to mi chodziło ...
E-510 14-42 , helios 58/2
Pentax k10d , torba szkieł , błyski i inne graty
.................................................. ..
Nie ważne jaki masz pędzel, ważne jak nim malujesz.
odnośnie tytułu wątku... ZDECYDOWANIE K20D
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
mi się obrazowanie nie podoba w tym szkle a miałem je podpięte do c30d ....więc nie biore moich teorii z kosmosu![]()
jeśli ktoś przeczyta mój post dokładnie będzie wiedział o co chodzi ...nie stawiam żadnego systemu na piedestale jedynie zwracam uwagę na pewne rzeczy .
Tobie w 5d się podoba mi z c30d nie.... za to zd50 podpięte do mojego e510 zrobiło na mnie wrażenie
Co do wątku to ja stawiam na k10d lub k20d
E-510 14-42 , helios 58/2
Pentax k10d , torba szkieł , błyski i inne graty
.................................................. ..
Nie ważne jaki masz pędzel, ważne jak nim malujesz.
K20 bierz!O braku szkieł u Pentaxa to jakieś brednie,już nie wspomnę o analogowych.... bezpośrednio na bagnet.Sigma,Tamron,aby Ci kasiory starczyło!
Ostatnio edytowane przez Adamss68 ; 15.07.10 o 13:10
Witam !
Tez mam EF 50/f.1.8 II i optycznie jest swietne.
Kupilem kolezance w prezencie to samo szklo i tez
wychodzi z tego wysoka jakosc zdjec.
Canon EF 50mm f/1.4 USM jest lepszym szklem ale cena tez
jest odpowiednio wieksza. Moim zdaniem jego jakosc (optyczna/cena) nie
jest 3 x lepsza.
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Ja już Wam wszystkim powiem tak: za dużo się naczytałem poprostu zgłupiałem Na początku bardziej byłem zdecydowany na K20+tamron 17-50 F2,8 ale jak zwykle czytalem i ludzie skarżyli się na Hot pixele nawet pomimo nowego firmware i mapowania pixeli do tego doczytałem się o kiepskiej stabilizacji i słabego systemu czyszczenia matrycy I bądź tu mądry?
Na temat Olka dowiedziałem że olympusy mają najskuteczniejszą i najlepszą metodę czyszczenia matrycy do tego powiem tak : z kolegą byliśmy na wycieczce w Jurze on miał olka 510 i co chwila zmienial obiektywy Na zdjęciach nie ma żadnych śladów paproków czy innych śmieci pozatym olek ma świetne kity a na dzisiaj olka 520 można kupić naprawdę tanio Jedno tylko co mnie wstrzymuje to to że w testach jeżeli chodzi o jakośc zdjęć to każdy wyżej ocenia 510
olek 520 zawsze o mały krok w tył zdjęcia są oceniane o 0,5 punktu niżej dla mnie to dziwne i nieprawdopodobne